2008-12-21, 09:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki nyx
Cytat:
Napisane przez cathy
Oj, już nie mogę się doczekać  A Ty go jeszcze tak chwalisz, że ja chcę go już dzisiaj, teraz, natychmiast 
|
Jest naprawdę milusi, znaczy się nie sztywny, tylko miękki, a mimo to można uzyskać nim cieniusieńką kreseczkę. I wychodzi taka śliczna, równa kreska nawet niewprawnej ręcę, jak moja.
Cytat:
Napisane przez cathy
Tak, dobry pędzelek to podstawa. Ja w tej chwili korzystam z pędzelka z takiego zestawu:
http://www.allegro.pl/item507706730_..._promocja.html
ale nie jestem zadowolona w pełni ani z pędzli ogólnie, ani z tego do kresek. Byłam zadowolona, kiedy przesiadłam się na nie z aplikatorów gąbeczkowych (tak, wstyd się przyznać, ale kiedyś pacałam cienie własnie takim aplikatorkiem  )Wtedy te pędzle wydawały mi się cudownym odkryciem, ale mając porównanie z lepszymi pędzlami (np. mój ukochany do pudru z TBS), to już nie wydają mi się takie fajne.
Zaczynam kompletowanie tych, które naprawdę są polecane, bo na MAC-owe pędzle mnie niestety, nie stać  Ale zwierzun, jeżeli masz trochę wolnej gotówki i często używasz eyelinera, to wejdź na wątek o MAC-u i tam dziewczyny na pewno polecą Ci coś z tej firmy.
Co do Inglota, mam jeden pędzelek skośny, ale jakoś leży na dnie kosmetyczki i nie używam go wcale. Może do kresek mają lepszy
Frantic- a zamawiał ktoś ten biały, z tą fajną końcówką? Bo ja miałam na niego ochotę, ale stwierdziłam, ze dwa pędzelki do eyelinera na raz, to przesada 
|
Cathy mam podobny zestaw z Allegro, wcześniej też używałam pacynek do cieni. Mój jest chyba trochę większy, ale od tego samego sprzedawcy. Uczucia co do tych pędzli mam mieszane, niektóre mi odpowiadają, inne nie bardzo. Ale za to teraz mogę sobie dokupić tylko te, które w allegrowym zestawie mi nie pasują, lub których tam nie ma. Np. pędzel do pudru pasuje mi tak sobie i przymierzam się od pewnego czasu do zakupu tego z TBS. Ma same dobre opinie na KWC i na forum, więc na pewno będę zadowolona. A pędzel do kresek z zestawu allegrowego też mi nie pasuje, więc używam go do brwi i bardzo się sprawdza.
Tego pędzelka z białą końcówką nikt nie brał, a może warto było, bo też kosztuje grosze. Tylko nie widziałam na YT żadnych opinii i nim, chyba że nieuważnie oglądałam.
Edytowane przez frantic
Czas edycji: 2008-12-21 o 09:47
|
|
|