Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-12-21, 23:03   #3847
Rybulka
Zakorzenienie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
fakt jakzwykle.. nie komentuje
u mnie wigilia tez o 16 max o 17.. a u tz zesto gesto 20 a i oozniej co jest dla mnie przesada... mimo to jemy zawsze jedna.. u nieo a po wigili ciacho u mnie abo na odwrt i w tym roku do mnie a kolo 21 jedziemy na ciacho do niego
(...)nielbie makowek ale u nas tez sie je robi
"Fakt"- no fakt, stek bzdur, a to ich słownictwo jako polonistkę mnie przeraża
fajnie macie, ja żałuję, że nie jemy razem kolacji wigilijnej, ale za to potem od razu sie spotykamy. Pocieszam się, że to ostatnia kolacja wigilijna osobno
Ja to bym mogła cała mise makówek zjeść

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
(...)
u nas co roku 12 osób w przyszłym być może 14 bo dołączy do nas mój mąż i żona mojego brata
Wow, jakie tłumy
Ja mam 3 siostry, więc razem z rodzicami jest nas 6. marzymy jednak, że kiedyś wszystkie będziemy spędzać Wigilię razem z mężami i dziećmi u rodziców. Rodzice żartują, że będą wtedy wyjeżdżli w ciepłe kraje odpocząć, a my będziemy klamkę całować

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
to mleko bulka mak bakalie miod zmieszane ze soba.. bynajmniej tak sie robi w tychach przysmak na slodko.. ja nielubie mku wiec niejem ale u mnie w dom wszyscy jedza

P.S. a Rybulka pewnie z tz ranczo ogladaja
My nie dajemy miodu do makówek.
Bułkę paryską kroimy na kawałki, maczamy ją w mleku. Układamy jedną warstwę tej bułki na drugą, rozdzielając jej masą zrobioną z maku ugotowanego w mleku z orzechami, migdałami i rodzynkami. Wierzch posypujemy kokosem. Jezuuu już mi ślinka cieknie

TŻ może Ranczo oglądał, ale ja nie spędziłam z nim wieczoru. Po tym jak ja kuiłam mu na Mikołajki pierwszy sezon serialu, TŻ poprosił o sezon drugi na Święta, więc moi rodzice mu go kupili. Będzie miał co oglądać

Sambuś, współczuję, że Twoja Wigilia będzie taka pogoniona...Ale bardzo sie ciesze, że w resztę dni świątecznych odpoczniesz i w Sylwestra też

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mhm, z tego co wiem do kutii dodaje się ziaren pszenicy, ale jeszcze nie jadłam.
Na Śląsku jest jeszcze moczka
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora