2008-12-21, 23:03
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Cytat:
Napisane przez martucha84
(...)
fakt jakzwykle.. nie komentuje 
u mnie wigilia tez o 16 max o 17.. a u tz zesto gesto 20 a i oozniej co jest dla mnie przesada... mimo to jemy zawsze jedna.. u nieo a po wigili ciacho u mnie abo na odwrt i w tym roku do mnie a kolo 21 jedziemy na ciacho do niego 
(...)nielbie makowek ale u nas tez sie je robi 
|
"Fakt"- no fakt, stek bzdur, a to ich słownictwo jako polonistkę mnie przeraża 
fajnie macie, ja żałuję, że nie jemy razem kolacji wigilijnej, ale za to potem od razu sie spotykamy . Pocieszam się, że to ostatnia kolacja wigilijna osobno
Ja to bym mogła cała mise makówek zjeść  
Cytat:
Napisane przez baja_86
(...)
u nas co roku 12 osób  w przyszłym być może 14  bo dołączy do nas mój mąż  i żona mojego brata 
|
Wow, jakie tłumy
Ja mam 3 siostry, więc razem z rodzicami jest nas 6. marzymy jednak, że kiedyś wszystkie będziemy spędzać Wigilię razem z mężami i dziećmi u rodziców. Rodzice żartują, że będą wtedy wyjeżdżli w ciepłe kraje odpocząć, a my będziemy klamkę całować
Cytat:
Napisane przez martucha84
to mleko bulka mak bakalie miod zmieszane ze soba.. bynajmniej tak sie robi w tychach  przysmak na slodko.. ja nielubie mku wiec niejem ale u mnie w dom wszyscy jedza
P.S. a Rybulka pewnie z tz ranczo ogladaja 
|
My nie dajemy miodu do makówek.
Bułkę paryską kroimy na kawałki, maczamy ją w mleku. Układamy jedną warstwę tej bułki na drugą, rozdzielając jej masą zrobioną z maku ugotowanego w mleku z orzechami, migdałami i rodzynkami. Wierzch posypujemy kokosem. Jezuuu już mi ślinka cieknie 
TŻ może Ranczo oglądał, ale ja nie spędziłam z nim wieczoru. Po tym jak ja kuiłam mu na Mikołajki pierwszy sezon serialu, TŻ poprosił o sezon drugi na Święta, więc moi rodzice mu go kupili. Będzie miał co oglądać
Sambuś, współczuję, że Twoja Wigilia będzie taka pogoniona... Ale bardzo sie ciesze, że w resztę dni świątecznych odpoczniesz i w Sylwestra też 
Cytat:
Napisane przez 201803111825
Treść usunięta
|
Mhm, z tego co wiem do kutii dodaje się ziaren pszenicy, ale jeszcze nie jadłam.
Na Śląsku jest jeszcze moczka
|
|
|