Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zakupy na Cherry Culture - NYX Cosmetics i inne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-02, 15:52   #880
frantic
Zakorzenienie

Dot.: kosmetyki nyx

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
a czy yellow nie jest za żółty? z tego co widzę na swatchu porcelene jest bardziej żółtawy od light (ten ma w sobie trochę pomarańczu?) Yellow jest mega jeloł
Ja potrzebuję coś uniwersalnego-pod oczy, na niespodzianki
Yellow jest typowym korektorem pod oczy, coś jak Sunlight z EDM, więc musi być mega jeloł. A porcelene wydaje mi się jaśniejszy od light, ale chyba w tej samej tonacji. Fair jest za to minimalnie bardziej różowy. Tzn. ja tak to widzę na filmie. Ta dziewczyna ma cerę w tonacji różowej i jest bardzo jasna i mówi, że używa właśnie fair.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1030843 7]Oo, ja mam właśnie 217 i byłam przekonana, że Light, ba, że Fair jest na pewno od niego ciemniejszy.
Teraz to już sama nie wiem, który odcień brać, swatch mi niewiele pomógł, tylko jeszcze bardziej namieszał. A jeszcze bardziej namieszały mi odcienie na stronie CC.
Zastanawiam się nad Porcelene, Fair, Light. Hmm

edit: Po przyjrzeniu się mojemu dermacolowi, ostatecznie wybrałam Fair.[/QUOTE]

Kolorystyką na stronie CC w ogóle nie należy się kierować, tam może z 5% kosmetyków ma właściwie dobrany kolor we wzorniku.

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Czy używała któraś maskarę doll eyes? Nie znalazłam zbyt wiele opinii o niej, ale przeczytałam ostatnio że jakaś dziewczyna porzuciła diorshow na rzecz doll eyes, więc brzmi ciekawie ;p Przy ostatnim zamówieniu nawet nie zwróciłam na nią uwagi, chyba sie skusze niedługo.
Też słyszałam już nieraz na YT bardzo dobre opinie na temat Doll Eye Mascara i mam zamiar ją kiedyś wypróbować.
frantic jest offline Zgłoś do moderatora