Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Świadkowie Jehowy-prawda
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-05, 22:11   #1157
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda

Cytat:
Napisane przez asia0282 Pokaż wiadomość
Nie wyglupiaj sie. Mozesz byc jednoscia ze swoim przyjacielem bo tak bardzo sie rozumiecie czy to musi oznaczac cos wiecej?
Nie, wtedy nie jestes i nie mozesz byc jednoscia ze swoim przyjacielem - w jaki niby sposob jestescie jednoscia?

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Gorącym głowom, bez względu na wyznanie lub jego brak, przypominam, że mam całkiem ostry regulamin i potrafię nim zdrowo pokiereszować.

Drugiego ostrzeżenia nie będzie, mam powyżej uszu wojny religijnej na ZP.
To dopiero dobra nowina

Szefie, jesli mozna, dwa pytania:
- duzo tych ZP polecialo ?
- za co Sylwunia ma bana?

Jesli to oczywiscie nie tajemnica zawodowa.

Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
A jak

Taka tematyka to mnie zawsze.... reaktywuje
Wrecz wskrzesza

Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
Absurdalne być może, ale za to jak przemawia do wyobraźni
A co powiesz na to - jesli sie z kims zgadzasz i sie dobrze rozumiesz, to jestes jednoscia pomimo innego ciala, ducha/intelektu itd.

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
No tak, powinny być zgrane z Twoimi przerwami. Zrób im jeszcze grafik przerw na siku niekolidujący z Twoim.
Nie no, niech siusiaja kiedy chca (tak, pozwalam ). Dziwne ze te przerwy potrafia przeszkodzic w podejsciu do wielu cytatow

Cytat:
dyskutujemy czy Bog jest w 3 osobach czy nie wiec staram Ci sie wytlumaczyc ze nie .Masz o duchu sw np Obj 21:10 a o Jezusie i Bogu np.Obj 20:4-6 jest tam jasno powiedziane ze wybrani do nieba beda krolowac z Bogiem i z Chrystusem czyli z 2 najwazniejszymi osobami a nie z jedna.I list do kolosan to chyba najbardziej istotne kolosan 1:12-20
Przede wszystkim, to dyskutowalismy o tym, jak SJ uwazaja ze Jezus nie jest Bogiem, choc Biblia mowi cos wrecz przeciwnego. Tyle ze ta kwestie zgrabnym unikiem pominelas.

Fragment ktory przytaczasz (Ap 20,4-6), mowi:

Cytat:
4 I ujrzałem trony -
a na nich zasiedli [sędziowie],
i dano im władzę sądzenia -
i ujrzałem dusze ściętych dla świadectwa Jezusa i dla Słowa Bożego,
i tych, którzy pokłonu nie oddali Bestii ani jej obrazowi
i nie wzięli sobie znamienia na czoło ani na rękę.
Ożyli oni
i tysiąc lat królowali z Chrystusem.
5 A nie ożyli inni ze zmarłych, aż tysiąc lat się skończyło.
To jest pierwsze zmartwychwstanie.
6 Błogosławiony i święty, kto ma udział w pierwszym zmartwychwstaniu:
nad tymi nie ma władzy śmierć druga,
lecz będą kapłanami Boga i Chrystusa
i będą z Nim królować tysiąc lat.
Nie rozroznia w ogole pomiedzy dwoma osobami tylko mowie o Bogu i Chrystusie, czyli o Bogu ktory jest Zbawicielem.

Cytat:
Biblie studiuja na zebraniach
Oj, posiedzieliby z nami, ja wszystko co trzeba wkleje i razem mozemy postudiowac

Cytat:
144 tys ma krolowac z Jezusem i Jehowa w niebie a inni zbawieni maja zyc w raju na ziemi ale nie podana jest liczba
Jakim raju na Ziemi, przecie jasno stoi:

Cytat:
Królestwo moje nie jest z tego świata.
J 18,36

Cytat:
Absurdalne mi sie np wydaje ze uwazasz ze to jeden bog w 3 osobach to Jezus w takim razie modlil sie sam do siebie troche to by bylo chore
Rozumiesz pojecie wszechmogacy? Jakze moze byc cokolwiek absurdalnego przy wszechmocy. Czy Jezus nie mowi jasno: "ja i Ojciec jestesmy jedno"? Czy swiety Jan nie pisze "i Bogiem bylo Slowo"? Czy sw Mateusz nie przekazuje nakazu Chrystusa o chrzczeniu i w imie Ojca i Syna i Ducha Sw?

Jezus przyjal czlowieczenstwo dla zbawienia nas, wiec ludzka natura jest w tym zupelnie normalna.

Oczywiscie, mozna nie wierzyc w to co jest w Biblii napisane... ale sprzeczne ze soba jest mowienie ze sie wierzy w to co jest w Biblii napisane i jednoczesnie mowienie czegos odwrotnego...

PS. Mrochna Tajemnica - dziekuje bardzo

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora