2009-01-05, 22:57
|
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisane przez nikadm
Z tego, co ostatnio usłyszałam w kilku salonach, suknie są zwykle tylko w rozmiarach 36-38. Powiedziano mi, że żadko sprzedaje się suknie salonowe, bo muszą mieć model do pokazania klientkom, więc niezależnie od rozmiaru suknie są szyte na miarę. W zasadzie to chyba newet lepiej, bo nie musisz się martwić, że suknia będzie gdzieś zbyt luźna lub za ciasna. Przy czym powiedziano mi, że oczywiście mogą uszyć suknię w każdym rozmiarze i będzie wyglądać dokładnie jak ta na manekinie, tylko większa  Jedyny minus to taki, że ciężko przymierzyć suknię, która jest o kilka rozmiarów za mała. Ja trafiłam na salon, w którym szyją modele katalogowe oraz według indywidualnych życzeń, np. ze zdjęcia, rysunku. No i znalazłam miejsce, gdzie powyżej rozmiaru 40 nadal jest się kobietą, a nie potworem.
|
witam, a mozesz podac mi namiary na ten salon? ja mieszkam w warszawie i tutaj czegos takiego poszukuje dla mnie
Cytat:
Napisane przez nikadm
Witam Was!
Własnie pisze mój pierwszy wizażowy post. ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Od jakiegos czasu zastanawiam się, jak się zabrać za kupno sukni ślubnej. Wiem na pewno, że nie uda mi sie kupic gotowej sukni, bo nosze górę w rozmiarze 44, dół 40-42. Problem w tym, że od jakiegoś czasu mieszkam w Danii i do Polski przyjeżdżam raz na kilka miesięcy. Tam nie ma sensu kupować sukni, skoro fryzjer kosztuje 300zł. Czy któras z Was moglaby mi powiedziec, ile czasu zajmuje uszycie sukni i jak często trzeba się stawiać na przymiarki? Na szcęście ślub dopiero we wrześniu, więc mam jeszcze troszkę czasu. I jeszcze jedno pytanko. Co myslicie o takim kroju? Mam duży biust, więc gorset bez ramiączek odpada. Na szczęście mam wyrażnie zarysowaną talię. Zastanawiam się, czy ważąc 75kg przy wzroście 169cm nie będę wyglądac w takiej sukni, jak baleronik w tiulu 
|
apropo sukni ktora umiescilas fajna opcja kroju, tylko te marszczenia poprzeczne moga cie poszerzyc, gora powinna byyc gladsza, ale fajny kroj,i przy dole rozm. 44 polecilabym ci przedluzenie góry do ponizej bioder lekko bardz w jakis zabek ktory wyszczupla. ten dól twojej sukni wstepnie wybranej tez mi sie podoba i chcialabym cos w tym rodzaju tiulowego tylko z falbanek, jak znajde na necie to wysle wam do oceny i moze moje zdjecie
Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-01-09 o 16:00
Powód: proszę nie pisać post pod postem!
|
|
|