Ślub w rozmiarze XL - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-26, 20:02   #181
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dot.: Ślub w rozmiarze XL

Doro - przyuważyłam Cię już na forum lubelskim, ale absolutnie nie pomyślałabym, że nosisz 42/44 (co tez nie jest jakimś astronomicznym rozmiarem, żeby to źle nie zabrzmiało) - max. 38/40.
Ślicznie i oryginalnie .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 09:20   #182
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Doro - przyuważyłam Cię już na forum lubelskim, ale absolutnie nie pomyślałabym, że nosisz 42/44 (co tez nie jest jakimś astronomicznym rozmiarem, żeby to źle nie zabrzmiało) - max. 38/40.
Ślicznie i oryginalnie .
Dziękuję Skoro wyglądałam na mniejszy rozmiar to znaczy, że krawcowa się spisała

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 21:44   #183
bombka13
Przyczajenie

Bardzo ładniePozdrwiam i zycze szczescia na nowej drodze zycia
bombka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 13:59   #184
iwa.4
Raczkowanie

GG do iwa.4

a mysmy wygladali tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3404.jpg (59,5 KB, 171 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3408.jpg (61,8 KB, 163 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3409.jpg (62,3 KB, 274 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3759.jpg (76,2 KB, 326 załadowań)
iwa.4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 14:15   #185
iwa.4
Raczkowanie

GG do iwa.4

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3848.jpg (79,8 KB, 160 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3865.jpg (69,3 KB, 260 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3975.jpg (61,9 KB, 260 załadowań)
Stary 2008-11-17, 17:17   #186
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ślicznie - ekstra fason sukni.

Stary 2008-11-17, 18:19   #187
kaema
Raczkowanie

Dziewczyny - normalnie napawacie mnie nadzieją

Sama jestem duża. I boje się iść do salonu... żeby mnie we wszystkie sukieni kolanami nie wciskali, bo słyszałam że ciężko jest z rozmiarami...
kaema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 20:14   #188
iwa.4
Raczkowanie

GG do iwa.4

Cytat:
Napisane przez kaema Pokaż wiadomość
Dziewczyny - normalnie napawacie mnie nadzieją

Sama jestem duża. I boje się iść do salonu... żeby mnie we wszystkie sukieni kolanami nie wciskali, bo słyszałam że ciężko jest z rozmiarami...

Kaema, ja sukienke wybrlam w ciagu 15 min i to bez przymiarki

przymiarke mialam miesiac przed slubem juz w moim modelu

ale do salonu poszlam wiedzac czego oczekuje i czego szukam

szukaj wiec i przegladaj Wizaz
Stary 2008-11-17, 20:53   #189
kaema
Raczkowanie

Mam jedną faworytkę...

Jest przepiękna.

Ale nie mam pojęcia jak bede w niej wygladac.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4999_big_hGLk.jpg (52,6 KB, 150 załadowań)
kaema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 22:37   #190
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaema Pokaż wiadomość
Mam jedną faworytkę...

Jest przepiękna.

Ale nie mam pojęcia jak bede w niej wygladac.

przepiękna, to prawda! Spróbuj, będzie dobrze
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 00:23   #191
nikadm
Przyczajenie

Witam Was!
Własnie pisze mój pierwszy wizażowy post. Od jakiegos czasu zastanawiam się, jak się zabrać za kupno sukni ślubnej. Wiem na pewno, że nie uda mi sie kupic gotowej sukni, bo nosze górę w rozmiarze 44, dół 40-42. Problem w tym, że od jakiegoś czasu mieszkam w Danii i do Polski przyjeżdżam raz na kilka miesięcy. Tam nie ma sensu kupować sukni, skoro fryzjer kosztuje 300zł. Czy któras z Was moglaby mi powiedziec, ile czasu zajmuje uszycie sukni i jak często trzeba się stawiać na przymiarki? Na szcęście ślub dopiero we wrześniu, więc mam jeszcze troszkę czasu. I jeszcze jedno pytanko. Co myslicie o takim kroju? Mam duży biust, więc gorset bez ramiączek odpada. Na szczęście mam wyrażnie zarysowaną talię. Zastanawiam się, czy ważąc 75kg przy wzroście 169cm nie będę wyglądac w takiej sukni, jak baleronik w tiulu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (50,5 KB, 143 załadowań)

Edytowane przez nikadm
Czas edycji: 2008-12-23 o 00:26 Powód: brak terminu ślubu
nikadm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 21:33   #192
gonia1111
Przyczajenie

witam, wszystkie kobiety, wszystkie kobiety poszukujące sukni!!!!!!! Matko całe zycie czekallam kiedy ja włoże suknie ślubna , a dzis dzis jest to moją zmorą która spędza mi sen z powiek!!!!!!!!!!!!!!!!! moj romziar to 44-46 a marze o pieknej sukni i wiem ze powinnam juz szukac sukni ale boje sie wejsc do salonu by mnie zle nie potrAKTOWALY I BYM SIE NIE ZRAZIŁA I NIECHETNIE DO TEGO PODCHODZIŁA, DZIEWCZYNY CZY WIECIE W JAKICH ROMIARACH SZYJĄ SUKIENKI W SALONACH? DO JAKIEGO ROZMIARU SZYJĄ I I CZY WOGÓLE MA SZANSE NA SUKNIE Z SALONU CZY BEDE MUSIALA SZYC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
gonia1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 23:25   #193
nikadm
Przyczajenie

Z tego, co ostatnio usłyszałam w kilku salonach, suknie są zwykle tylko w rozmiarach 36-38. Powiedziano mi, że żadko sprzedaje się suknie salonowe, bo muszą mieć model do pokazania klientkom, więc niezależnie od rozmiaru suknie są szyte na miarę. W zasadzie to chyba newet lepiej, bo nie musisz się martwić, że suknia będzie gdzieś zbyt luźna lub za ciasna. Przy czym powiedziano mi, że oczywiście mogą uszyć suknię w każdym rozmiarze i będzie wyglądać dokładnie jak ta na manekinie, tylko większa Jedyny minus to taki, że ciężko przymierzyć suknię, która jest o kilka rozmiarów za mała. Ja trafiłam na salon, w którym szyją modele katalogowe oraz według indywidualnych życzeń, np. ze zdjęcia, rysunku. No i znalazłam miejsce, gdzie powyżej rozmiaru 40 nadal jest się kobietą, a nie potworem.
nikadm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 22:57   #194
gonia1111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nikadm Pokaż wiadomość
Z tego, co ostatnio usłyszałam w kilku salonach, suknie są zwykle tylko w rozmiarach 36-38. Powiedziano mi, że żadko sprzedaje się suknie salonowe, bo muszą mieć model do pokazania klientkom, więc niezależnie od rozmiaru suknie są szyte na miarę. W zasadzie to chyba newet lepiej, bo nie musisz się martwić, że suknia będzie gdzieś zbyt luźna lub za ciasna. Przy czym powiedziano mi, że oczywiście mogą uszyć suknię w każdym rozmiarze i będzie wyglądać dokładnie jak ta na manekinie, tylko większa Jedyny minus to taki, że ciężko przymierzyć suknię, która jest o kilka rozmiarów za mała. Ja trafiłam na salon, w którym szyją modele katalogowe oraz według indywidualnych życzeń, np. ze zdjęcia, rysunku. No i znalazłam miejsce, gdzie powyżej rozmiaru 40 nadal jest się kobietą, a nie potworem.
witam, a mozesz podac mi namiary na ten salon? ja mieszkam w warszawie i tutaj czegos takiego poszukuje dla mnie

Cytat:
Napisane przez nikadm Pokaż wiadomość
Witam Was!
Własnie pisze mój pierwszy wizażowy post. Od jakiegos czasu zastanawiam się, jak się zabrać za kupno sukni ślubnej. Wiem na pewno, że nie uda mi sie kupic gotowej sukni, bo nosze górę w rozmiarze 44, dół 40-42. Problem w tym, że od jakiegoś czasu mieszkam w Danii i do Polski przyjeżdżam raz na kilka miesięcy. Tam nie ma sensu kupować sukni, skoro fryzjer kosztuje 300zł. Czy któras z Was moglaby mi powiedziec, ile czasu zajmuje uszycie sukni i jak często trzeba się stawiać na przymiarki? Na szcęście ślub dopiero we wrześniu, więc mam jeszcze troszkę czasu. I jeszcze jedno pytanko. Co myslicie o takim kroju? Mam duży biust, więc gorset bez ramiączek odpada. Na szczęście mam wyrażnie zarysowaną talię. Zastanawiam się, czy ważąc 75kg przy wzroście 169cm nie będę wyglądac w takiej sukni, jak baleronik w tiulu
apropo sukni ktora umiescilas fajna opcja kroju, tylko te marszczenia poprzeczne moga cie poszerzyc, gora powinna byyc gladsza, ale fajny kroj,i przy dole rozm. 44 polecilabym ci przedluzenie góry do ponizej bioder lekko bardz w jakis zabek ktory wyszczupla. ten dól twojej sukni wstepnie wybranej tez mi sie podoba i chcialabym cos w tym rodzaju tiulowego tylko z falbanek, jak znajde na necie to wysle wam do oceny i moze moje zdjecie

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-01-09 o 16:00 Powód: proszę nie pisać post pod postem!
Stary 2009-01-06, 22:46   #195
bianeczkaa
Zakorzenienie

JA też mam rozmiar 44-46 i powiem szczerze, że spotykałąm sięz różnymi wypowiedziami. Kiedy szukałyśmy sukni dla mojej koleżanki (36) swiedziłyśmy kilka sklepó i różni byli sprzedawcy, niektórzy mili, niektórzy zarozumiali. Ale w jednym dostałam wprost szoku!! Moja koleżanka przymierzała sukienkę a właściciel zaczą komentować jakąś dziewczyne, któa miała tego dnia odebrać suknię, ze to wieloryb, okropna, grubaska i taką suknię wybrała! Dla mnie to był szok! I świadczyło tylko o braku profesjonalizmu, bo nawet nie potrafili jej doradzić jaka sukienka. A na koleżankę prawie właściciel nakrzyczał i wyzwał od głupich bo powiedziała że chciałaby kapelusz. Powiedział ze bedzie wyglądać strasznie staro! To był salon niedaleko stadionu. W innym salonie wyszła jakaś pani w białych getrach z zółtą plamą po herbacie z petem, jak ruska kucharka i tylko powtarzała żeby nie dotykać!! od razu uciekłyśmy

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 13:53   #196
gonia1111
Przyczajenie

ciekawa jestem, co mnie czeka w salonach, ale pojade po nich jak mi któraś obraźi!!!! a wtedy to dostaną rekomendację na wszystkich portalach ślubnych, a najwiekszą to na wystawie
Stary 2009-01-07, 19:22   #197
bianeczkaa
Zakorzenienie

bo w salonach powinny być różne rozmiary, w końcu wiele sukien skłąda się z takiedo samego gorsetu czy spudnicy tylko są różne ozdoby, albo przynajmniej w jakimś neutralnym romiarze 40? albo po 2 rozmiary duż i mała np 38 i 44 i czy nie byłoby łątwiej?? a przecież tyle jest kobiet krągłych a moda ślubna jest nastawiona głównie na patyki :/ a później się widzi postawne kobiety w beznadziejnych sukniach w których wyglądają jak kloce dla mnie to jest wprost straszne!

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-01-07 o 19:27
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 11:42   #198
Kkatiaaa
Przyczajenie

również nosze rozmiar 42 a 44 i tez jak szukałam sukni to wszędzie mówili ze nie mają takich rozmiarów, koleżanka poleciła mi sklep gdzie suknie szyją pojachałam i okazało się ze bardzo ładne suknie idzie tam wybrać, a dlatego ze jestem niska to też miałam problem suknie będę miała szyta na wymiar i jestem zadowolona
Kkatiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 12:21   #199
kulbit
Zakorzenienie

Jestem na prawdę zszokowana tym co piszecie.. w głowie mi się to nie mieści..
Sama byłam Panną Młodą w rozmiarze XL.. Odwiedziłam kilka salonów, nigdzie nie spotkałam się z niemiłą czy złą obsługą...
Wybrałam suknie. Obsługa była bardzo profesjonalna i przemiła! Nie moge powiedzieć złego słowa.. Bardzo dyskretne i subtelne kobitki

Moje anioły z masy solnej:

Edytowane przez kulbit
Czas edycji: 2009-01-08 o 12:22
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 13:04   #200
Ostrowczanka
Zakorzenienie

W przeważającej większości salonów panie były dla mnie b. miłe. Ale w jednym pani z kipem (!!!) w buzi stwierdziła, że nie ma dla mnie nic, a że w ogóle to jestem za gruba na jakąkolwiek suknię ślubną.
Moja koleżanka, która jest szczupła i nigdy się nie spotkała z takim traktowaniem zbierała szczękę z podłogi ze zdziwienia.

Stary 2009-01-08, 13:10   #201
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
W przeważającej większości salonów panie były dla mnie b. miłe. Ale w jednym pani z kipem (!!!) w buzi stwierdziła, że nie ma dla mnie nic, a że w ogóle to jestem za gruba na jakąkolwiek suknię ślubną.
Moja koleżanka, która jest szczupła i nigdy się nie spotkała z takim traktowaniem zbierała szczękę z podłogi ze zdziwienia.
Ta pani była pracownikiem czy właścicielką tego salonu?

Stary 2009-01-08, 13:52   #202
mylady21
Wtajemniczenie

Wszystkim pannom młodym noszacym rozmiar większy niż 40 polecam ten artykuł
http://www.trendshopper.pl/s/index2.php?art=77
Stary 2009-01-08, 16:07   #203
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
Ta pani była pracownikiem czy właścicielką tego salonu?
Nie mam zielonego pojęcia, bo wychodziłam stamtąd zdecydowanie szybciej niż wchodziłam. Zresztą to było nieciekawe miejsce - piwnica, taki stęchły zapach i suknie w kiepskim gatunku.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 17:13   #204
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam zielonego pojęcia, bo wychodziłam stamtąd zdecydowanie szybciej niż wchodziłam. Zresztą to było nieciekawe miejsce - piwnica, taki stęchły zapach i suknie w kiepskim gatunku.

No to może i dobrze ze tak szybko z tego miejsca zwiałaś Ale swoją droga taka baba do to sklepu z gwoździami sie nie nadaje a co dopiero do salonu sukni ślubnych.. paranoja!
Wspólczuje bo mnie pomimo tuszy nic złego nie spotkało, pani która docelowo pomogła mi wybrać sukienkę, gdy się krępowałam rozebrać przy niej (bo te panie pomagają założyć sukienkę) powiedziała mi: "proszę pani ja nie jestem od patrzenia jak klientki wyglądają w bieliźnie ale od pomocy w doborze sukni ślubnej" I przestałam mieć opory

Stary 2009-01-09, 12:07   #205
Brzydal82
Raczkowanie

Ja też planuję w niedalekiej przyszłości zostać panną młodą (prawie w rozmiarze XL) i stąd moje pytanko- znacie może jakieś przyjazne dla "większych" klientek salony sukien ślubnych w woj. małopolskim? Bo z tego, co czytam, to różnie bywa.
No i czy któraś z Was natknęła się na salon (też małopolskie), gdzie można było zmierzyć większy rozmiar sukni- chodzi o wybranie odpowiedniego fasonu- bo niestety, nie znam się na tym.
Stary 2009-01-09, 15:15   #206
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwa.4 Pokaż wiadomość
a mysmy wygladali tak
Śliczna suknia co to za model??
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-09, 18:47   #207
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brzydal82 Pokaż wiadomość
Ja też planuję w niedalekiej przyszłości zostać panną młodą (prawie w rozmiarze XL) i stąd moje pytanko- znacie może jakieś przyjazne dla "większych" klientek salony sukien ślubnych w woj. małopolskim? Bo z tego, co czytam, to różnie bywa.
No i czy któraś z Was natknęła się na salon (też małopolskie), gdzie można było zmierzyć większy rozmiar sukni- chodzi o wybranie odpowiedniego fasonu- bo niestety, nie znam się na tym.
Wybierz się w Krakowie na Długą do salonu Karolina. Ja tam kupowałam swoją suknię (rozm. 44/46). Gdy poszłam wybierać suknie było kilka w rozmiarach 44 i 46, a nawet w rozmiarze 48, i bez problemu mogłam je sobie przymierzyć.
Acha, i pani w salonie była bardzo uprzejma i nie "wydziwiała" że ma klientkę o rozmiarze większym niż 36. Pomogła mi też w wyborze dodatków które tam na miejscu zakupilam.
A moją suknie możesz zobaczyć w tym wątku na 4 stronie.

Edytowane przez Kattie7
Czas edycji: 2009-01-09 o 18:50
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 09:27   #208
iwa.4
Raczkowanie

GG do iwa.4

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Śliczna suknia co to za model??

MS Moda model Sara z kolekcji 2008, kolor ecru
Stary 2009-01-10, 19:56   #209
Brzydal82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kattie7 Pokaż wiadomość
Wybierz się w Krakowie na Długą do salonu Karolina. Ja tam kupowałam swoją suknię (rozm. 44/46). Gdy poszłam wybierać suknie było kilka w rozmiarach 44 i 46, a nawet w rozmiarze 48, i bez problemu mogłam je sobie przymierzyć.
Acha, i pani w salonie była bardzo uprzejma i nie "wydziwiała" że ma klientkę o rozmiarze większym niż 36. Pomogła mi też w wyborze dodatków które tam na miejscu zakupilam.
A moją suknie możesz zobaczyć w tym wątku na 4 stronie.
Dziękuję bardzo, Kattie7, za podpowiedź, na pewno odwiedzę ten salon.
A tak swoją drogą wyglądałaś super, w ogóle bym Ci nie dała rozmiaru 44/46. Ja niestety, jestem ciut "większa" ale jak mówisz, że był też 48, to chyba się załapię.
Pozdrawiam.
Stary 2009-01-10, 21:33   #210
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brzydal82 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo, Kattie7, za podpowiedź, na pewno odwiedzę ten salon.
A tak swoją drogą wyglądałaś super, w ogóle bym Ci nie dała rozmiaru 44/46. Ja niestety, jestem ciut "większa" ale jak mówisz, że był też 48, to chyba się załapię.
Pozdrawiam.
Dzięki.
Ja miałam z suknią ten problem że "góre" mam w rozmiarze 44 (mam mały biust w stosunku do reszty ) a ta reszta "dolna" jest w rozmiarze 46.
I w tym salonie własnie udało mi się znaleźć suknie dla mnie idealną, która ukryła co miała ukryć, więc może stąd to wrażenie że nie wyglądam na taki rozmiar jaki mam.
W tym salonie są suknie Sincerity. Z tego co wiem, to ta firma szyje suknie do rozmiaru 52.
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości