Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Świadkowie Jehowy-prawda
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-05, 23:56   #1189
Elliannia
Zakorzenienie

Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
To ile jeszcze zostalo miejsc na liscie??
Biorac pod uwage ze jest was kolo 6 milionow (ciezko policzyc bo rotacja duza) to szanse na niebo widze znikome sa.
KK lepiej sie ustawil - ma wszystko w pakiecie .
W trakcie ostatnich dni przeglądając strony o ŚJ natknęłam się na stwierdzenie, że wg nich te 144 tysiące są już obstawione, i że to obstawienie miało miejsce w bodajże 1929-30 (wtedy kiedy uznali że Jezus króluje w Niebie od 1914), przez pokolenie 1914 i 1925, czyli to które miało iść za Jezusem podczas jego przejęcia władzy w Niebie. Cała reszta po tych latach będzie w Raju na Ziemi czy jakoś tak wg ich wyznania

EDIT:
Wychodzi mi że to między 1943 a 1946 rokiem liczba 144 tysiące została obstawiona
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,53/k,2

Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
Znaczy jak?
Będą doskonali? Dopiero będą ?
Czy już powinni być?
<konsternacja>
Będą, i zauważ że używają zwrotu (wszyscy!) że Jezus też będzie królował, mimo iż wg ich wierzeń Jezus króluje już od ponad 90 lat, mało tego, odnosząc się wobec tematu 1000 letniego Królestwa Niebieskiego z Jezusem, ciągle mówią i piszą o nim w Strażnicy pod kątem że BĘDZIE 100letnie królowanie Jezusa (czyli jeszcze nie ma). I nie są to jedynie przejęzyczenia wypowiadających się tu dziewcząt, ale wszyscy śj jak jeden mąż mówią i piszą o tym w ten właśnie sposób. Oczywiście kilka (kilkanaście?) stron temu zadałam pytanie na ten temat, nikt nie raczył zwrócić uwagi

Cytat:
Napisane przez goldfish3000 Pokaż wiadomość
No co ty
Asia jutro przyjdzie ze wsparciem.
I dopiero się zacznie....

Była już tu podobna historia
O, a ja nawet nie wiedziałam że była, znajdę i przeczytam
Chyba że masz linka albo pamiętasz tytuł, które możesz mi na PW podesłać

Nie wiem czy będzie wsparcie, jako że temat się ciągnie już drugi dzień tylko z nią (Dusia na wizażu była, ale niestety nie chciała z nami dyskutować). Tym bardziej że dziewczyna nie jest jeszcze śj, że jej tata do nich dołączył, więc może nie traktują jej w pełni jak 'swoją'. Wg mnie dla niej jest jeszcze szansa, pisałam wcześniej że wykazuje zdolność samodzielnego myślenia

Jeju zdrzemnie się moherowi przed tv, a już 3 strony w wątku do przodu, mało tego to z ostrzeżeniem od złosia (mniemam że w większości ZP rozbijają się o moje posty, zwłaszcza że jedna orędowniczka dała mi wyraźnie do zrozumienia, że uważa moje posty za obraźliwe i z góry mówię że absolutnie nie było moją intencją obrażanie kogokolwiek, i mam nadzieję że wizażanki to widziały, zresztą do tej pory w całym wątku widziałam tylko po jednym poście który mi samej się wydał obraźliwy, zarówno z jednej jak i z drugiej strony, więc nie wydaje mi się żeby musiały tu lecieć punkty karne. Nikt nikogo nie obraża, a jedynie chce pokazać nielogiczności w interpretacji i pomóc - żeby było śmieszniej to obie strony sobie to wzajemnie udowadniają, z nadzieją na pomoc i zbawienie dla drugiej strony ).

Edytowane przez Elliannia
Czas edycji: 2009-01-06 o 00:04
Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora