Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-06, 13:08   #1680
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;9576065]AVON Advance Techniques żel do loków
Nie znalazłam składu w internecie, więc przepisuję. Głównie mi zależy na informacji o sylikonach. Czy łatwo się wymywają.

AQUA, POLYQUATERNIUM-4, PPG-5-CETETH-20, PVP/DIMETHYLAMINOETHYLMETHACR YLATE COPOLYMER, HYDROXYETHYLCELLULOSE, PARFUM, DIAZOLIDINYL UREA, PEG-8 DIMETHICONE, POLYETHYLENE OXIDE MONOALLYL ETHER, CREATINE, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT, PELVETIA CANALICULATA EXTRACT, AMYL CINNAMAL, HYDROXYCITRONELLAL, COUMARIN, GERANIOL, BUTYLPHENYL, METYLHYLPROPIONAL, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE.

Jeśli wkradł się jakiś błąd to przepraszam.[/QUOTE]
Pogrubiłam silikon - jest tylko jeden. Zgodnie z informacjami, jakie zebrała Jolie, łatwozmywalny, wystarczy sama woda.

Widzę również, że producent postarał się nawet o dodatki nawilżające w tym żelu w postaci wyciągów algowych

Reszta to już składniki wpływające na usztywnienie, zapach i zakonserwowanie kosmetyku.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora