|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Przyczajenie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Witam! Zauważyłam, że jak dotąd nie został przeanalizowany żaden produkt firmy KEUNE, a używam ich od paru lat. Przesledziłam analizy na forum i juz wiem, że skład niżej podanej odżywki nie jest zachwycający, ale mimo to postanowiłam zamieścić do analizy: Keune Care Line (nowa seria) Conditioner Vital Nutrition, do włosów suchych, zniszczonych i porowatych.
Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceril, Cetrimonium Chloride, Ceteareth-20, Butyrospermum, Parkii/Shea Butter, Distearyldimonium Chloride, Behentrimonium Methosulfate, Polyquaternium-37, panthenol, Parfum, Paraffinum Liquidum, Mineral Oil, PEG-60 Hydrogenerated Castor Oil, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, PPG-1 Trideceth-6, Citric Acid, Saccharomyces/ Magnesium Ferment, Saccharomyces/ Iron Ferment, Saccharomyces/ Zinc ferment, saccharomyces/ Copper Ferment, Saccharomyces/ Silicon Ferment, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do daty ważności to wydaje mi sie ze pewnie jest oka zakodowana w tych numerkach co podałaś pod koniec każdego składu, ale nie wiem jak to rozkodować Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2008-12-28 o 17:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Zadomowienie
|
Wikusia jesteś kochana!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1655 |
Zakorzenienie
|
Gdyby któraś znawczyni znalazła chwilkę na rzucenie okiem byłabym bardzo wdzięczna
![]() ![]() Stapiz, Sleek Line, Szampon do włosów z jedwabiem (producent obiecuje silne nawilżenie skóry i włosów)Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Glycereth-2 Cocoate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Hydrolized Silk, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Citric Acid, Glycerin, Parfum Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Tetresodium EDTA, Eugenol, Hexyl Cinnamad, Linalool Stapiz, Sleek Line, Balsam do włosów z jedwabiem (ma działać odżywczo i antystatycznie) Aqua, Cetearyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Cetrimmonium Chloride, Isopropyl Mirystate, Hydrolized Silk, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Glycerin, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethyloparaben, Propylparaben, Parfum |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
jeśli składniki aktywne są w wysokich stężeniach, to owo obiecane nawilżenie będzie odczuwalne. Ale ogólnie to bardzo przeciętny skład.
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
|
Cytat:
Powinna zadziałać nawilżająco, wygładzająco dzięki zawartości silikonów, a proteiny jedwabiu odpowiedzialne są za odżywienie. Antystatyki również obecne w składzie. *** Prośba do Viki, bo widzę, że zajęła się trochę analizami --> dobrze byłoby każdy kosmetyk analizować w oddzielnym poscie, tak jest bardziej czytelnie i łatwiej robić zestawienie na liście. I wydaje mi się również, że nie ma potrzeby opisywania każdego ze składników w danym kosmetyku, takie zestawienie zrobiła już Virka, więc każdy może tam zajrzeć i sprawdzić dokładnie 'who is who' ![]() I przed dokonaniem analizy warto sprawdzić, czy kosmetyk nie jest już opisany, nie ma sensu dublować analiz i dokładać sobie roboty ![]()
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-12-29 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1658 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a mam taki mały wniosek formalny, czy można prosić o przeanalizowanie zaległych kosmetyków?
![]() Buziaki i raz jeszcze wielkie podziękowania za ogromną pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zadomowienie
|
Hej! Dostałam w swoje rączki produkty Tary Smith ( "Tara Smith"). Niby naturalne i profesjonalne kosmetyki do włosów. Bardzo bym prosiła o analizę składu...Najpierw szamponu, ma napis na opakowaniu " Feed the root shampoo-to stimulate and nourish dry hair and scalp"
![]() Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Cocoamidopropyl Betaine, Glyceryl Laurate, Glycerin, Panthenol, Saccharomyces Zinc Ferment, Saccharomyces Copper Ferment, Saccharomyces Magnesium Ferment, Saccharomyces Silicon Ferment, Hydrolized Algae Extract, Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Tocopherol, Ascorbic Acid, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Pyridoxine, Parfum, Menthol, Melaleuca Alternifolia(Tea Tree) Leaf Oil, Styrene/Acrylates Copolymer, Citric Acid, Disodium EDTA, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Alcohol, Limonene, Linalool.
#1660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. "Estelle" dzięki za instruktaż ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2009-01-02 o 11:14 Powód: skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1663 |
Przyczajenie
|
Viki1988 - bardzo dziękuję za analizę
![]() Na szczęście nadwrażliwa nie jestem, a po kilkakrotnym juz użyciu muszę powiedzieć, że włosy po myciu są bardzo miękkie, wyglądają na odżywione i ładnie się układają. Do tego brak silikonów i innych tego typu ulepszaczy sprawia, że włosy dłużej pozostają świeże - obecnie właściwie 3 dni mogę chodzić bez potrzeby mycia, bo nie są ani trochę przetłuszczone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie wszystkie Wizażanki
![]() jestem tu nowa ![]() ![]() Oriflame, Multi Recharge Conditioner for dry/damaged hair Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Glycerin, Cyclopentasiloxane, Dicocoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Ceteareth-20, Dimethicone, Hydroxyethylcellulose, Cetearyl Alcohol,Polyquaternium-67, Propylene Glycol, Parfum, Methylparaben, Dimethiconol, Propylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Vegetable Protein Pg Propyl Silanetriol, Silk Amino Acids, Sodium Chloride, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Copper Aspartate, Manganese Aspartate, Zinc Aspartate, Coriandrum Sativum Seed Oil czy ta w ogóle jest coś warta?? nie ma jej na KWC więc nawet nie można poczytać nic na jej temat ![]() ![]() ![]() z góry dziękuję za analizę i pozdrawiam ![]()
#1665 |
Zakorzenienie
|
Witam prosze o analize tego produktu
Dermaglin, Maseczka skóry głowy w tubie do włosów przetłuszczających się, skłonnych do wypadania Skład: Kaolin Clay, Aqua, Hydrolyzet Silk, Jojoba Oil, Propylene Glycol, Diazolidynyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Perfum z góry dziękuję;*
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 |
|
Od poniedziałku zajmę się zaległymi analizami, promisss
![]()
![]() |
#1667 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zakorzenienie
|
W imieniu naszej Finlorki proszę o analizę odżywki
![]() Nivea Hair Care, Diamond Gloss, Odżywka w sprayu Skład: Aqua, Zantedeschia, Aethiopica Flower Extract, Panthenol, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-4, Ceteareth-20, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Butylene Glycol, Citric Acid, Sodium Benzoate, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Alpha- Isomethyl Ionone, Parfum.
#1669 |
Zakorzenienie
|
Witam, proszę o analizę indyjskiego szamponu do włosów
Sesa szampon odżywczy Skład: Almond Oil, Rosemary Oil, Aloevera, Ylang Ylang Oil, GLES, L-30, O A T, Poly Glycerides, Cocodi, lumidUrea, Polyquartanium, Paraben, Capigel, Color, Lactic Acid, EGMS, Cocomono. Producent obiecuje szybszy porost, nawilżenie i mniejsze przetłuszczanie włosów i nie wiem czy można mu wierzyć ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1670 |
Zadomowienie
|
Johnson's Baby, No More Tears Shampoo (Szampon ułatwiający rozczesywanie)
Skład: aqua, coco-glucoside, sodium lauroamphoacetate, sodium laureth sulfate, glycerin, peg-150 distearate, peg-4 rapeseedamide, peg-80 sorbitan laurate, peg-8 dimethicone, cetrimonium laureth-12 succinate, acrylamidopropyltrimonium chloride/ acrylamide copolymer, polyquaternium-10, peg-4,edta, citric acid, iodopropynyl butylcarbamate, phenoxyethanol, methylparaben, parfum, ci 14700
#1671 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o analizę tego szamponu:
Tj. szampon cedrowy, podobno wzmacnia cebulki włosów, zapobiega powstawaniu łupieżu. Tanen, Beta stroll, Beta stroll glycoside, Sapunin Eblin Laktun, Calcium Oxalate, Potassium, Iron, Magnesium and Phosphorus. |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Zadomowienie
|
Tutaj znalazlam sklady kosmetykow: http://www.lavera.com.pl/s192-slownik.skladnikow.htm
#1673 | |
|
Cytat:
Wypisałam już sobie te brakujące, postaram się w najbliższym czasie je zanalizować, poedytuję też trochę postów, bo widzę dubli się kilka zrobiło. Proszę, póki co, przez najbliższe kilka dni nie dopisywać nowych postów, żeby w międzyczasie znów nie narobiły się zaległości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Rozeznanie
|
QUEEN HELENE Super Cholesterol Hair Conditioning Cream
Skład: Water, Stearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Mineral Oil, cholesterol, Lanolin, Myristamidopropyl Dimethylamine, Phophate, Cetraimonium Chloride, Keratin Amino Acids, Aloe Vera Gel, Glycerin, Propylene Glycol, Methlparaben, Phenoxyethanol, Fragrance, FD&C Yellow #5, FD&C Yellow #6, FD&C Red #40, D&C Red #33. QUEEN HELENE Choleserol Plus Aloe Formula skład: Deionized Water, Lanette16, PEG 40, Castor Oil, Strearalkonium Chloride, Mineral Oil, Aloe, Methyl Paraben, Propyl Paraben, Cholesterol, Jojoba Oil, Vitamin E, Keratin Protein, Fragrance,Mint Green Shade
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
|
No to zabieram się za zaległości.
Cytat:
![]() Oprócz składników uznawanych za naturalne w szamponie znalazły się tez elementy, które ja nazywam odżywczą chemią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
|
Cytat:
Osoby wrażliwe powinny zwrócic uwagę na konserwanty, jednakże ogólnie skład oceniam pozytywnie.
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
|
Cytat:
Szampon składowo bardzo podobny do odżywki jeśli chodzi o substancje odżywcze. Wyciągi z alg i wodorostów mają za zadanie nawilżyć i odżywić włosy. W szamponie dodatkowo w tej roli występuje gliceryna i sorbitol. Wzbogacono go również o witaminę C i minerały morskie [sea salt] a także delikatny, działający kondycjonująco silikon.
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
|
[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;9576065]AVON Advance Techniques żel do loków
Nie znalazłam składu w internecie, więc przepisuję. Głównie mi zależy na informacji o sylikonach. Czy łatwo się wymywają. AQUA, POLYQUATERNIUM-4, PPG-5-CETETH-20, PVP/DIMETHYLAMINOETHYLMETHACR YLATE COPOLYMER, HYDROXYETHYLCELLULOSE, PARFUM, DIAZOLIDINYL UREA, PEG-8 DIMETHICONE, POLYETHYLENE OXIDE MONOALLYL ETHER, CREATINE, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT, PELVETIA CANALICULATA EXTRACT, AMYL CINNAMAL, HYDROXYCITRONELLAL, COUMARIN, GERANIOL, BUTYLPHENYL, METYLHYLPROPIONAL, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE. Jeśli wkradł się jakiś błąd to przepraszam.[/QUOTE] Pogrubiłam silikon - jest tylko jeden. Zgodnie z informacjami, jakie zebrała Jolie, łatwozmywalny, wystarczy sama woda. Widzę również, że producent postarał się nawet o dodatki nawilżające w tym żelu w postaci wyciągów algowych ![]() Reszta to już składniki wpływające na usztywnienie, zapach i zakonserwowanie kosmetyku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.