2009-01-14, 10:23
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Witam wszystkie mamusie 
Jestem mamą 3 letniego urwisa (Mateuszka) i czekam z niecierpliwością na kolejnego bobaska Nie wiem czy to chłopiec, czy dziewczynka /chociaż może chłopak, bo kopie nie raz tak mocno.. ehh ) /
Termin mam na 28 maja... ale ja i tak mam nadzieję, że może dostanę cudowny "prezent" na Dzień Matki 
Od tygodni okupuję komputer, przeglądam strony dla mam, fora, allegro, wózki, wyprawki, drobiazgi, ubranka.. i powiem wam że już mi sie mieszają w oczach zarówno ceny jak i produkty.. Nie wiem czemu ale mam poczucie że muszę teraz być "mądrzejsza" i wybrać lepiej niż przy poprzedniej ciąży.. Ratunku!! przecież mam jeszcze tyle czasu na zakupy.. a nie moge o niczym innym myślec.. od 5 dni szukam "wózka idealnego" (pompowane koła, na paskach-żeby dzidzie pobujac, itd..)
Dopiero dzisiaj na spokojnie, z cytrynową herbatką (zrobioną przez kochanego męża..) poczytałam o moim "stanie", tzn o tym czy kryzys "zakupoholiczki" w 19 tygodniu ciąży jest normalny.. no cóż.. stwierdziłam że nie dam się zwariowac.. mam czas..
Skupiam sie teraz na zabawie z "brzuszkiem".. nie wiem czy wy też tak macie, ale ja jak położę rekę i delikatnie pogłaskam prawą stronę brzusia to dzidzia tam właśnie kopnie..a po chwili zmieniam strony i głaszczę po lewej a dzidzia tam się układa..
Lekarz się dziwił, że już w 14 tygodniu czułam ruchy mojej kruszynki, ale to moze przez to że nie przybieram na wadze tak książkowo.. od początku przytyłam 1 kg.. czy to dziwne??
mąż i lekarz mnie w końcu przeknali że nic mi nie jest a dzidzia jest w 100% zdrowa.. eh.. ale niepewnośc została..
AHA! MAM PYTANIE.. CZY WASZE BOBASKI TEŻ MAJĄ CZKAWKI..?? bo moja kruszynka nie raz ma po 10-15 minut i boje sie ze sie wyobija tam w srodku.. przy pierwszej ciąży tak nie było.. tylko pare minutek..raz na jakiś czas, a teraz conajmniej 3-4 razy w tygodniu..
|
|
|