![]() |
#751 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
Chciałam truskawkowy, albo grapefruitowy, albo malinowy... I całe szczęście wzięłam malinowy, bo zgniłych truskawek bym nie zdzierżyła... Wypiłam wczoraj pół litra koktajlu z truskawek... ![]() A dziś w pracy pożerałam tradycyjnie grapefruity i dżem truskawkowy... Cytat:
ok. 12 kilo zgubisz w czasie porodu i w szpitalu, a te 4 kilo, to dziecko z Ciebie wyciągnie "z mlekiem" ![]() Zresztą widziałam zdjęcia, masz dobrą figurkę i cudny brzuszek. Popatrz ile taki baniak waży. A piersi przecież rosną, a krwi przybywa ok 3 kilo, a wody, a wielka macica, a dzidzia, a łożysko.... Z takim lekarzem to do ![]() Moim zdaniem ten lekarz miał jakieś kompleksy, albo zły dzień i musiał komuś dopiec.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wzielam sobie obliczylam tym kalkulatorem i waga zatrzymalam sie jakos na 2 -3 miesiacu ciazy..
to moze cos oznaczac ze tak malo tyje.. boje sie teraz
#753 |
Zakorzenienie
|
poiglot91 nie martw sie jesli dzidia rosnie i gin nic nie mowi to po co sobie prolemy robic? jestes szczupla i dlatego tak malo tyjesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i urodziła zdrowe dziecko ![]() ![]() ![]() a ja właśnie zdycham po obżarciu się domową pizzą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moze kompleksy jakies ma ![]() ![]() pozatym to najpiekniejszy okres w moim zyciu wiec nie bede sobie wymyslac zadnych diet !! niech spada, nie jem jak oblakana, ale jak mam ochote na cos to to jem! i to chyba normalne ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#756 |
Wtajemniczenie
|
Boszenka o to troche ciezka praca w sklepie jak na kobiete w ciazy, cos czytalam ze niedlugo sie zwalniasz? ja wstaje co prawda na niepozna godzine bo na 8, ale mimo to jest ciezko bo nie jestem rannym ptaszkiem. i na szczecie do pracy mam 20 minut spacerkiem.
rumiankowa nie to wcale nie dziwne ze lubisz ![]() ![]() kokoin ojej :P jak wstawalam kiedys o 6, to byl dla mnie koszmar, do pracy dochodzilam jeszcze nieprzytomna. a czym sie zajmujesz? pakusia troche dziwny ten lekarz :/ moze skonsultuj to z tym innym do ktorego chodzisz, zapytaj co on o tym sadzi. poiglot wyciaglas kolczyk? i jak wyglada ta skora ktora go trzymala? ja co prawda wyciaglam kolczyk ze 3 lata temu, ale dziura mi nie zarosla i teraz im mam wiekszy brzuch to ta skora jest coraz bardziej napieta boje sie ze mi peknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki my jutro idziemy na usg połówkowe ![]() ![]() Dobrej nocki życzę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Rozeznanie
|
Dobry Wieczor Wszystkim Mamuniom
![]() Pakusia-Kochana,zeby tak lekarz kobiecie w ciazy ze ma na diete przejsc gdy przybylo Ci tylko 6kg!nie rozumiem.. A swoja droga to bardzo Wam zazdroszcze jak piszecie o takich roznych pysznosciach..i mozecie je jesc tzn.ze macie dobry apetyt-u mnie z tym jest troche kiepsko,najpierw wymioty nawet po wodzie(pierwszy trym.) nie mowiac o jedzeniu a i tak nie moglam jesc a teraz to naprwde musze miec dobry dzien i smaczek na cos bo NIE MAM APETYTU! Dzis kupilam sobie taka pyszna salate z pomidorkami koktailowymi,ogorkiem,pap ryka kolorowa,rukola z przepysznym sosikiem.. Zjadlam az mi sie uszy trzesly i co??wyladowalo to wszystko w kibelku..normalnie nie moge,w sumie juz nie wymiotuje tylko tak sporadycznie-raz na dwa tyg.jak mi cos nie podejdzie ale to podchodzilo i to jak..Juz nic z tego nie rozumiem.. Wczoraj o to pytalam o ten brak apetytu ale lekarka powiedziala,ze dzidzius rosnie i jest coraz wyzej(tzn.macica)i moze na zoladku to troszke sie odbijac,jesc malo ale czesto,no wlasnie tak robie,wiec pewnie dlatego tak malo tyje ale mam jeszcze czas na to by byc "duza" ![]() Pakusia jak bedziesz miec juz jakies typy imion to podaj. Fajnie Wam ze juz wiecie jakiej plci bedzie dzidzia-ja w sumie chcialabym ale po to aby zwracac sie do niej/niego po imieniu lub chociaz osobowo,bo jest mi to zupelnie obojetne-chce tylko zdrowe dzidziatko-chlopczyk czy dziewczynka wszystko jedno.Maz tylko mowi o corci i co raz to przysyla mi propozycje imion jakie mu sie przypomna lub jakie mu sie w danej chwili spodoba ![]() Za m-c polowkowe USG moze dzidzius sie ujawni ![]() Malutka jutro trzymam za Was kciukaski ![]() ![]() Rumiankowa-domowa pizza ![]() ![]() Jak nie wiedzielismy jeszcze o ciazy to zamowilismy w Pizza Hut(wiadomo domowa sto razy lepsza)i zjadlam sama prawie cala i bylo mi malo,co zazwyczaj polowe ledwie dawalam rade ![]() Musze sie przyznac do jednej niestety slabosci...coca-cola-przed ciaza nie pamietam kiedy ja ostatnio pilam..zawsze soczki,bo to zdrowsze(staralam sie zdrowo odzywiac-pewnie dlatego moja dzidzia miala troche witamin na poczatku ode mnie ![]() ![]() Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-01-13 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana moje drogie
![]() malutka - trzymamy kciuki za Twje USG :0 Będzie dobrze ![]() Jak mi się nie chce rano wstawać... straszne.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tu iskierka ![]() heheh wiesz co? nawet nie pomyślałam o tym imieniu pisanym tak: Nicola Nicole nie bardzo bo już 2 literki odbiegają a najbardziej ta "e" ![]() A Nicola i Nikola brzmią tak samo tylko pisownia inna ![]() ![]() A więc zostaje nam opcja Marika i Nicola ![]() ![]() Dziękuję Ci Doris za otworzenie mi oczu ![]() ![]() i Tobie nicola2002 za poparcie ![]() ![]() odezwę się później ![]() ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-01-14 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki i wasze dzidziolki
![]() Kurcze ale się rozpisałyście, troche mi zajeło żeby nadrobić zaległości, nie wsiedze tak dużo bo mój Tż mi marudzi że nie chce z nim siedzieć tylko przed kompem połowe dnia spędzam. Ja byłam w poniedziałek u mojego gina, i ogólnie jest ok tylko szyjka się troszkę skruciła, hmm... ale powiedział że nie ma jeszcze powodu do paniki, bo co 2 tygodnie się badamy. Aleeeee przeraża mnie to że mój brzusio tak z dnia na dzień rośnie a gdzie tam do maja ![]() esti - gratuluje tak wspaniałj córci, super prezent, i tak was odciąży. Już masz dużą dziewczynkę i taka mądra, wiem że sporo dzieci jeszcze w tym wieku nie kontroluje swoich potrzeb w nocy. Nawet mojej znajomej córka w wieku 6 lat moczy się w nocy. pakusia86 - ojej..... to Ci dziwny lekarz, ja myslę że to jest tak jak dziewczyny pisały, jedne przybierają w I inne w II a jeszcze inne w III trymestrze najbardziej. Chyba nie masz się co przejmować, a dieta to lekka przesada, pierwsze słysze żeby lekarze w ciąży zalecali diety co za KONOWAŁ. Kathi75- ja kochana jescze w ciąży nie pobilam mojego męża, ale jak przypomne sobie jak kilka lat temu był taki szczupły, a teraz ma taki brzucholek to szok, ale staram się po jego powrocie z Austrii żeby troszkę schudł, i może mi się uda bo tam to zawsze wieczorkiem piwka itd. a w domku nie ma z kim się napić ![]() ![]() Małgosia ![]() sashka20 - ojej, co za NFZ u was jest, u mnie akurat jest tak że są prawie same ciężarne, i mój lekarz przyjmuje dziennie ale tylko jedną godzinkę i żeby się do niego dostac trzeba dzwonić i rejstrować się od 7:30 czasem o 8 już nie ma miejsc. Gabi - ja myśle że osobom szczupłym łatwiej jest mówić że malo ich obchodzą kg. ale jak ktoś ma tendencę do tycia to musi troszkę uważać piszę tu o sobie akurat. Ja zazdroszcze tym co się nie martwią serio, bo ja niby patrze na to z przymrużeniem oka, ale nie chciałabym sama sobie zaszkodzić. I chociaż ograniczam kolacje, bo nigdy nie miałam w zwyczaju ich jeśc a teraz jak mnie weźmie głodzik to zjem jakiegoś owocka i mi starcza. Tobie to dobrze już w marcu będziesz miała po wszystkim ![]() Milenka, Doris- jeszcze ja nie miałam okazji was przywitać ![]() boszenka69 - u mnie połówkowe wykonują do 24 tygodnia, ja akurat byłam w 23 tygodniu, i wszystko było świetnie widać. blondynkapoznan - te rożki super, też mam zamiar sobie sprawić chociaz jeden, bo troszkę się boje jak to będzie z noszeniem takiego wiotkiego maluszka, nie chcialabym mu zrobić krzywdy i Tż zazwyczaj też obawiał się brać takie małe istotki bez rożka na ręce. A pogoda ie koniecznie musi być upalna, i jako kołderka posłuży. poiglot91 - śliczny brzusio, naprawdę ![]() anulka anulka - jeśli chodzi o pieluszki jednorazowego użytku to moje znajome najbardziej chwalą Huggiesy i kosztują ok. 30zł np. w Biedronce. Bercia - tp pewnie przywitanie było megaaaa ![]() ![]() malutka_24 - no to trzymamy mocniuteńko kciukasy ![]() Miłego dzionka mamuśki i wasze brzuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Coś Wam pokaże
hihihiihihihihiii wczorajsze moje nudy wyłażą, będzie fajna pamiątka ![]() Marika wg wszelakich badań i artykułów w czasopismach itd. wychodzi, że szczupli tyją w ciąży więcej niż "grubsi", a mnie chodzi o to, że każda "powinna utyć" i odchudzaniem zająć się po fakcie a nie w trakcie! W marcu, no wg planu 21 marca. Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-01-14 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Wtajemniczenie
|
byłam u gina i powiedział, że dziecko jest źle ułożone tzn miednicowo i że jak to sie nie zmieni to będę musiała mieć CC. mieliśmy mieć pełno zdjęć dziecka na pendriva ale niestety nie chciało się pokazać, zasłaniało na wszystkie możliwe sposoby i tym oto sposobem mamy zdjęcia samych kości. Z dodatkowych informacji to mam infekcje ale dziecko zdrowe i dorodne ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Przyczajenie
|
Hej przyszle mamusie!!!
Czy moge sie dolaczyc ???
#766 |
Wtajemniczenie
|
maugoszatka - jaką Ty masz wstydliwą córę....
![]() Dobrze, że dzidziuś zdrowy, a ułożenie się może zmienić. Na razie się nie martw. Infekcję wyleczysz i będzie super. ![]() jacusia - witamy! Napisz cos o sobie i swoim dzieciątku. Na razie wiem tylko tyle, żę ma zamiar się urodzić w dzień dziecka ![]() Edytowane przez Małgosia:) Czas edycji: 2009-01-14 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Przyczajenie
|
Bedzie na pewno coreczka, moze urodzic sie tez o tydzien wczesniej bo jest juz duza i strasznie ruchliwa, lekarz powiedzial ze wyglada juz na starsza...
Za tydzien bede miala USG 3 i 4D, juz nie moge sie doczekac...
#768 |
Wtajemniczenie
|
jacusia - gratuluję córeczki
![]() Na forum mamy większość chłopców, więc kolejna dziewczynka zawsze się przyda. Masz termin niecałę 2 tyg. przede mną. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |||
Przyczajenie
|
DZIEŃ DOBRY MAMUSIE I ICH BRZUSIE
![]() Cytat:
Hehehe... lekarz ma "życiowe" podejście ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja równiez serdecznie Cię witam ![]() Ja co prawda też niedawno dołączyłam... im Nas więcej tym lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#770 |
Przyczajenie
|
Dziewczynki
![]() Jejku, ja dziś ide do dontysty i wiem, że mam 2 zęby poważnie do zrobienia i 1 mały ubytek!!! ![]() ![]() Wiem, że jest specjalne znieczulenie dla ciężarnych... ale czy ono napewno nie zaszkodzi Maluszkowi???? Łaaaaa... chyba uciekne z tego fotela!!!!!! ![]()
#771 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak tylko bede miec imionka to wam wypisze i moze pomozecie mi cos wybrac ![]() strasznie wspolczuje ci tych wymiotow ![]() co do pizzy domowej to tez za mna chodzi ![]() ![]() ![]() a z coca-cola mam identycznie ![]() ![]() ![]() BOSKIE FOTKI ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jasne ze tak ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
Cześć brzuszki
![]() W końcu jakoś udało mi się nadrobić zaległości ![]() ![]() A propos zgagi, to ja mam prawie codziennie, potworne zgagi. Pomagają mi migdały, woda mineralna, czasem mleko, dobrym sposobem są też chrupki kukurydziane i pieczywo ryżowe bez dodatków. Najgorzej jest wieczorem i w nocy, jem ostatni posiłek zwykle o 16-17 a i tak męczy. Najbardziej po słodyczach i cytrusach. Nowe mamusie ,witajcie ![]() Ja się pocieszam, bo tez sobie skorzystałam z tego kalkulatorka i wygląda na to, że przez pierwsze 3 m-ce średnio powinno być po 1 kg na plusie, w 4,5 i 6-tym po 3 kg na miesiąć a w pozostałych trzech miesiącach mniej niż po kilogramie na miesiąc. Ja mam już 8-9 kg na plusie, startowałam od wagi 47, więc jest szansa, że nie dobiję do 60-tki, mam taką nadzieję. W moim [rzypadku najbardziej przytyłam do 4 m-ca, jakieś 5-6 kg, przez ostatnie 2 m-ce tak jakoś po ok. 1 kg na miesiąc. W sumie mam te 8-9 na plusie, ale powiem wam, że nie wyglądam źle, "góra" mi w ogóle nie przytyła, oprócz piersi oczywiście, poszło mi w biodra i uda, no i w brzuch, ale jak na razie brzuch nie jest taki duży, ajk na połowę 6 miesiąca. Wszyscy się dziwią kiedy mówię, że to już połowa 6, bo nie wygląda na to. Sam anie wiem gdzie te kilogramy się podziały, spodnie sprzed ciąży wciągnę tylko do połowy ud ![]() Na razie chodze do pracy, chciałabym jeszcze pochodzić jakieś 2 m-ce, albo nawet dłużej, mam pracę siedzącą, lekką, przed kompem, kręgosłup trochę boli, ale da się wytrzymać. Najgorsze jest wstawanie o 6-tej, a transport mam pod samo biuro, mąż mnie zawozi po drodze do swojej pracy i odbiera jak wraca. Gabrysia, ale super fotki, ja wciąż sobie obiecuję zrobić i wkleić wam, ale nie mogę się zmobilizować. Pakusia, nie przejmuj się głupim lekarzem, pytałam koleżanek, wszystkie oprócz jednej, która przytyła tylko 9 kilo, bo od 4 m-ca była na diecie(lekarz jej zalecił)przytyły w ciąży po 20 kg albo więcej, wszystkie wróciły prawie do wagi sprzed ciąży, wiadomo, troszkę zostaje tłuszczyku, ale to tylko wyjątki, kiedy po ciąży kobiety wyglądają jak słonice i nie zrzucaja kologramów. Zwyczajnie przestają dbać o siebie i po ciąży dalej jedzą za dwoje. My schudniemy, bo się za siebie weźmiemy. Kobietki, w ogóle się już z tż nie przytulamy, a to dopiero 4 m-ce po ślubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej witamy! Co do pracy, to niby mam lekką, ale kilkadizesiąt razy dziennie muszę wchodzić po schodach, góra, dół, góra dół. Po 8 godzinach boli mnie kręgosłup, brzuch, nogi itp. ![]() ![]() Termin mam na 18-20 czerwca i myślę że w połowie maja na bank idę na zwolnienie. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-01-14 o 10:05 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
Seona, ja z Krosna jestem,i tu robiłam usg, gin, który mi je robił mówił, że ten sprzęt jest właśnie bardzo nowoczesny. A prywatne usg 3d robił mi doktor Śliwa z Rzeszowa, na tym właśnie sprzęcie, on raz w tygodniu przyjeżdza do Krosna robić te badania. Może słyszałaś o tym lekarzu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę do Lili Ferenc. Też ma świetny sprzęt, nowoczesny, Bardzo jestem zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Ja dzisiaj znowu od wczesnych godzin porannych na nozkach... Nie wiem juz co mam z tym zrobic...Nie moge spac... Od jakiegos czasu budze sie codziennie miedzy 5-6 rano i potem juz nie moge zasnac. Mala wariuje w brzuszku, a ja jestem strasznie glodna ![]() ![]() Gabi Sliczne fotki ![]() ![]() Maugoszatka jeszcze mamy tyyyle czasu...Mysle, ze dzidzius zmieni pozycje ![]() Chociaz tak szczerze mowiac, to zamienilabym sie z Toba...Ja chce cesarke ![]() Hej Jacusia ![]() Gratuluje coruni ![]() ![]()
#777 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Jestem mamą 3 letniego urwisa (Mateuszka) i czekam z niecierpliwością na kolejnego bobaska ![]() ![]() Termin mam na 28 maja... ale ja i tak mam nadzieję, że może dostanę cudowny "prezent" na Dzień Matki ![]() Od tygodni okupuję komputer, przeglądam strony dla mam, fora, allegro, wózki, wyprawki, drobiazgi, ubranka.. i powiem wam że już mi sie mieszają w oczach zarówno ceny jak i produkty.. ![]() Dopiero dzisiaj na spokojnie, z cytrynową herbatką (zrobioną przez kochanego męża..) poczytałam o moim "stanie", tzn o tym czy kryzys "zakupoholiczki" w 19 tygodniu ciąży jest normalny.. no cóż.. stwierdziłam że nie dam się zwariowac.. mam czas.. Skupiam sie teraz na zabawie z "brzuszkiem".. nie wiem czy wy też tak macie, ale ja jak położę rekę i delikatnie pogłaskam prawą stronę brzusia to dzidzia tam właśnie kopnie..a po chwili zmieniam strony i głaszczę po lewej a dzidzia tam się układa.. Lekarz się dziwił, że już w 14 tygodniu czułam ruchy mojej kruszynki, ale to moze przez to że nie przybieram na wadze tak książkowo.. od początku przytyłam 1 kg.. czy to dziwne?? mąż i lekarz mnie w końcu przeknali że nic mi nie jest a dzidzia jest w 100% zdrowa.. eh.. ale niepewnośc została.. AHA! MAM PYTANIE.. CZY WASZE BOBASKI TEŻ MAJĄ CZKAWKI..?? bo moja kruszynka nie raz ma po 10-15 minut i boje sie ze sie wyobija tam w srodku.. przy pierwszej ciąży tak nie było.. tylko pare minutek..raz na jakiś czas, a teraz conajmniej 3-4 razy w tygodniu.. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
laseczki powiedzcie ile trawa usg 3D bo idziemy z Tż w poniedzialek i nie wiem czego sie spowiewac
![]() ![]() a co do tycia w ciazy to nie wiem od czego to zalezy moja znajoma wazyla przed ciaza 47kg i przytyla tylko 9kg ![]() ja sie pilnuje z jedzeniem juz nie szaleje tak jak na poczatku ![]() dzisiaj mam nalot tesciowej wiec musze troszke mieszkanko odgruzowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
HEJ mamusie witam was już jako szczęśliwa mężątka
![]() było świetnie wesele się udało goście zadowoleni my też teraz troche przychorowqłam dopadło mnie jakieś przeziębienie ale już jest lepie a jakis czas temu dostałam uczulenia od cytrusów całe nogi mi zsypało na szczęście już przeszło a wogóle dowiedziałam się żeby nie jeść bardzo dużo cytrusów bo dziecko może mieć skazę dobrze wiedzieć a ja jadłam bez opamiętania troszkę martwię się czy z dzidzią wszystko dobrze bo nie czuje ruchów a jestem w 19 tygodniu myslę ze powinnam juz czuć kurcze boje się w przyszłym tygodniu idę na wizytę do lekarza ale mam nadzieje że wszystko jest z dzidzią dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.