Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-13, 19:36   #751
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
wpadłam na chwilke do Was bo u nas taaakie pustki ze szok!

Małgoś a nie chciałaś truskawkowego zelu? ... kurcze ja dostałam w prezencie żel truskawkowy ale śmierdzi jak splesniałe truskawki
A tak po za tym to narobiłaś mi wczoraj wieeeelkiego smaka na truskawki ... niedobra Ty!

Chciałam truskawkowy, albo grapefruitowy, albo malinowy... I całe szczęście wzięłam malinowy, bo zgniłych truskawek bym nie zdzierżyła...

Wypiłam wczoraj pół litra koktajlu z truskawek...
A dziś w pracy pożerałam tradycyjnie grapefruity i dżem truskawkowy...

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
moj luby kazal mi sie nie denerwowac bo mowi ze wygladam pieknie wiemy ze wszystko okej i teraz bedziemy chodzic publicznie a nie do jakiegos debila mnie juz mama i siostra uspokoily i mowia zebym do niego nie chodzila jak mi psychike niszczy...
Coś ty, nie denerwuj się. Jedni tyją na początku ciąży, inni w końcówce, a jeszcze inni w środku. Kto ma np. 15 kilo nadwagi po ciąży, nieraz zgubi szybciej i łatwiej niż ten co ma 3 kilo.... Zresztą 6 kilo to wcale nie dużo. Licząc że jesteś w połowie, choćbyś jeszcze z 10 kilo przytyła, to jest 16...

ok. 12 kilo zgubisz w czasie porodu i w szpitalu, a te 4 kilo, to dziecko z Ciebie wyciągnie "z mlekiem" w ciągu 2 miesięcy....

Zresztą widziałam zdjęcia, masz dobrą figurkę i cudny brzuszek. Popatrz ile taki baniak waży. A piersi przecież rosną, a krwi przybywa ok 3 kilo, a wody, a wielka macica, a dzidzia, a łożysko....

Z takim lekarzem to do

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
daj spokoj..
sama widzisz na jakich lekarzy mozna teraz tarfic
ok

Moim zdaniem ten lekarz miał jakieś kompleksy, albo zły dzień i musiał komuś dopiec....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 19:42   #752
poiglot91
Zakorzenienie

dziewczyny wzielam sobie obliczylam tym kalkulatorem i waga zatrzymalam sie jakos na 2 -3 miesiacu ciazy..
to moze cos oznaczac ze tak malo tyje.. boje sie teraz
Stary 2009-01-13, 19:53   #753
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

poiglot91 nie martw sie jesli dzidia rosnie i gin nic nie mowi to po co sobie prolemy robic? jestes szczupla i dlatego tak malo tyjesz powinnas sie cieszycc
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 20:13   #754
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny wzielam sobie obliczylam tym kalkulatorem i waga zatrzymalam sie jakos na 2 -3 miesiacu ciazy..
moja ciotka ostatnio powiedziała, że ona w ciąży przytyła 7 kg
i urodziła zdrowe dziecko co prawda ponad 20 lat temu, ale jednak więc nie masz się co martwić. wytyczne to tylko wytyczne

a ja właśnie zdycham po obżarciu się domową pizzą jeszcze prawie pół zostało a jadłam z tż-em, żeby nie było ;p
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 20:48   #755
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Coś ty, nie denerwuj się. Jedni tyją na początku ciąży, inni w końcówce, a jeszcze inni w środku. Kto ma np. 15 kilo nadwagi po ciąży, nieraz zgubi szybciej i łatwiej niż ten co ma 3 kilo.... Zresztą 6 kilo to wcale nie dużo. Licząc że jesteś w połowie, choćbyś jeszcze z 10 kilo przytyła, to jest 16...

ok. 12 kilo zgubisz w czasie porodu i w szpitalu, a te 4 kilo, to dziecko z Ciebie wyciągnie "z mlekiem" w ciągu 2 miesięcy....

Zresztą widziałam zdjęcia, masz dobrą figurkę i cudny brzuszek. Popatrz ile taki baniak waży. A piersi przecież rosną, a krwi przybywa ok 3 kilo, a wody, a wielka macica, a dzidzia, a łożysko....

Z takim lekarzem to do

Moim zdaniem ten lekarz miał jakieś kompleksy, albo zły dzień i musiał komuś dopiec....
Dziekuje, kochana jestes masz racje, brzuszek tez cos wazy i piersi jak mi podrosly to raczej nie mam powietrza w srodku lekarz rzeczywiscie do

moze kompleksy jakies ma a humor mial dzisiaj dobry.... w kazdym razie juz do niego nie pojde bo sie niepotrzebnie denerwuje... mam to gdzies ile waze, wazne ze dzidzia zdrowa
pozatym to najpiekniejszy okres w moim zyciu wiec nie bede sobie wymyslac zadnych diet !! niech spada, nie jem jak oblakana, ale jak mam ochote na cos to to jem! i to chyba normalne

Cytat:
ty sie nic nie martw kochana bo ty szczuplutka bardzo jestes a malgosia ma racje ze niektore na poczatku niektore w srodku albo na koncu wiecej przytyja

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 21:03   #756
kuroikaze
Wtajemniczenie

Boszenka o to troche ciezka praca w sklepie jak na kobiete w ciazy, cos czytalam ze niedlugo sie zwalniasz? ja wstaje co prawda na niepozna godzine bo na 8, ale mimo to jest ciezko bo nie jestem rannym ptaszkiem. i na szczecie do pracy mam 20 minut spacerkiem.

rumiankowa nie to wcale nie dziwne ze lubisz ja tez lubie swoja prace choc siedzenie przy komputerze meczy no i codziennie rano musze wejsc po 99 schodach

kokoin ojej :P jak wstawalam kiedys o 6, to byl dla mnie koszmar, do pracy dochodzilam jeszcze nieprzytomna. a czym sie zajmujesz?

pakusia troche dziwny ten lekarz :/ moze skonsultuj to z tym innym do ktorego chodzisz, zapytaj co on o tym sadzi.

poiglot wyciaglas kolczyk? i jak wyglada ta skora ktora go trzymala? ja co prawda wyciaglam kolczyk ze 3 lata temu, ale dziura mi nie zarosla i teraz im mam wiekszy brzuch to ta skora jest coraz bardziej napieta boje sie ze mi peknie zrobila sie ciemniejsza, taka czerwona, chyba temu ze jest taka napieta. na szczescie nie boli
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-13, 22:20   #757
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Cześć kochane

wiecie chyba o co chodzi mój TŻ wrócił wczoraj po 17-stej

jak na razie jest suuuuuuuuuuuuuuper synek cieszy się jak szalony a jak wczoraj tata go usypiał zasnął razem z nim wtulony w niego no mówie wam widok że mozna ojjjjjj bez faceta to jednak nie jest życie
jak to mówią z facetami źle, a bez facetów jeszcze gorzej

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A ja właśnie zaraz będę mieć przeprawę z TŻ, za nie odbieranie telefonów i wyłączanie jak do niego dzwonię i nie oddzwanianie, bo on niby ważny w pracy i jest taki zajęty, a to spotkanie, a to zebranie... i tak w kółko.

No i żona w ciąży, w razie czego nie może liczyć że odbierze....
mój na szczęście zawsze ma telefon przy sobie i może go odebrać no chyba, że rozmawia akurat z klientem to wtedy do mnie oddzwania

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
a ze mna nie za dobrze lekarz mnie ochrzanil i powiedzial ze strasznie tyje!!! w sumie od poczatku ciazy mam 6 kg na plusie... z tym ze przez ten miesiac (od 5 grudnia) przytlam 3 kg... i powiedzial ze musze zaczac jakas diete zaczac bo to grozne dla mnie i dzidziusia powiedzial : 0 slodyczy, czipsow i innych zachcianek duzo wazyw ..... malo owocow itd.
za 2 tygodnie mam przyjsc zrobic badania na cukier bo cos nie tak z ta moja waga najgrsze jest to ze ja nie jem jak opetana !!! no okej zgrzeszylam kilka razy i zjadlam jakis tam pucharek lodow czy jakiegos tam batona niestety teraz sie musze obejsc smakiem
mój ostatnio stwierdził, że powinnam więcej leżeć, żeby przytyć no i mi wykrakał, bo mam się przez kilka dni oszczędzać

Dziewczynki my jutro idziemy na usg połówkowe więc proszę tam ąłdnie kciuki za nas trzymać
Dobrej nocki życzę
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-13, 23:21   #758
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Dobry Wieczor Wszystkim Mamuniom

Pakusia-Kochana,zeby tak lekarz kobiecie w ciazy ze ma na diete przejsc gdy przybylo Ci tylko 6kg!nie rozumiem..

A swoja droga to bardzo Wam zazdroszcze jak piszecie o takich roznych pysznosciach..i mozecie je jesc tzn.ze macie dobry apetyt-u mnie z tym jest troche kiepsko,najpierw wymioty nawet po wodzie(pierwszy trym.) nie mowiac o jedzeniu a i tak nie moglam jesc a teraz to naprwde musze miec dobry dzien i smaczek na cos bo NIE MAM APETYTU!
Dzis kupilam sobie taka pyszna salate z pomidorkami koktailowymi,ogorkiem,pap ryka kolorowa,rukola z przepysznym sosikiem..
Zjadlam az mi sie uszy trzesly i co??wyladowalo to wszystko w kibelku..normalnie nie moge,w sumie juz nie wymiotuje tylko tak sporadycznie-raz na dwa tyg.jak mi cos nie podejdzie ale to podchodzilo i to jak..Juz nic z tego nie rozumiem..
Wczoraj o to pytalam o ten brak apetytu ale lekarka powiedziala,ze dzidzius rosnie i jest coraz wyzej(tzn.macica)i moze na zoladku to troszke sie odbijac,jesc malo ale czesto,no wlasnie tak robie,wiec pewnie dlatego tak malo tyje ale mam jeszcze czas na to by byc "duza"Pewnie pozniej mnie "wysadzi",choc brzuszek mysle ze mam dosc duzy.
Pakusia jak bedziesz miec juz jakies typy imion to podaj.

Fajnie Wam ze juz wiecie jakiej plci bedzie dzidzia-ja w sumie chcialabym ale po to aby zwracac sie do niej/niego po imieniu lub chociaz osobowo,bo jest mi to zupelnie obojetne-chce tylko zdrowe dzidziatko-chlopczyk czy dziewczynka wszystko jedno.Maz tylko mowi o corci i co raz to przysyla mi propozycje imion jakie mu sie przypomna lub jakie mu sie w danej chwili spodoba ale ja krece nosem(juz w sumie nie mysli tylko o soreczce ale ja wiem ze marzy, wytlumaczylam mu ze dziecko to nie prezent jaki chce sie dostac tylko Twoje wlasne,myslace i czujace dziecko) a ja mam przeczucie na synka,choc corcia sprawi mi nie mniejsza radosc!
Za m-c polowkowe USG moze dzidzius sie ujawni

Malutka jutro trzymam za Was kciukaskiale wierze,ze wszystko bedzie dobrze

Rumiankowa-domowa pizzajuz dlugi czas za mna chodzi-moze bym jej nie "zmarnowala"taaaka mam ochote,musze sie wziasc i kiedys wreszcie zrobic.
Jak nie wiedzielismy jeszcze o ciazy to zamowilismy w Pizza Hut(wiadomo domowa sto razy lepsza)i zjadlam sama prawie cala i bylo mi malo,co zazwyczaj polowe ledwie dawalam rade
Musze sie przyznac do jednej niestety slabosci...coca-cola-przed ciaza nie pamietam kiedy ja ostatnio pilam..zawsze soczki,bo to zdrowsze(staralam sie zdrowo odzywiac-pewnie dlatego moja dzidzia miala troche witamin na poczatku ode mnie)a teraz mi sie przypaletala i musze walczyc zeby tej cholery nie pic

Edytowane przez DORIS0208
Czas edycji: 2009-01-13 o 23:30
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 07:37   #759
Wtajemniczenie

Witam z rana moje drogie

malutka - trzymamy kciuki za Twje USG :0 Będzie dobrze

Jak mi się nie chce rano wstawać... straszne.... i tak mnie głowa boli, i mam katar i mi zimno.... oj chyba jakieś przeziębienie się przyplątało.
Stary 2009-01-14, 08:14   #760
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
Esti-Gratuluje zdolnej i slicznej corci
Moge jeszcze cos dodac,jesli chodzi o imie dla Twojej drugiej Pociechy-to nawet bym sie nie zastanawiala i dala jej na imie Nicola!Moja bratowa ma corcie o tym imieniu i szczerze powiem ze dziewczynka grzeczna i cudna a imie przesliczne.Bratowka tez miala problem z nadaniem czy przez "c"czy przez "k"pisane ale mowi ze mogla od razu dac przez "C"bo i tak za kazdym razem jej sie pytaja jaka pisownia,wiec musi tlumaczyc a ladniej imie wyglada jednak przez"c"i mezowi tez sie podoba.
tak zaczęłam Was czytać i nadrabiać
i tu iskierka

heheh wiesz co? nawet nie pomyślałam o tym imieniu pisanym tak: Nicola
Nicole nie bardzo bo już 2 literki odbiegają a najbardziej ta "e"
A Nicola i Nikola brzmią tak samo tylko pisownia inna musimy to jeszcze przemyśleć

A więc zostaje nam opcja Marika i Nicolazobaczymy co TŻ wybierze
Dziękuję Ci Doris za otworzenie mi oczu
i Tobie nicola2002 za poparcie

odezwę się później jedziemy do teściowej a potem z koleżanką po wózek. Tzn Ona kupuje bo rodzi w lutym a ja popatrzę sobie i nacieszę oko

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-01-14 o 08:15
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 08:30   #761
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hej laseczki i wasze dzidziolki

Kurcze ale się rozpisałyście, troche mi zajeło żeby nadrobić zaległości, nie wsiedze tak dużo bo mój Tż mi marudzi że nie chce z nim siedzieć tylko przed kompem połowe dnia spędzam. Ja byłam w poniedziałek u mojego gina, i ogólnie jest ok tylko szyjka się troszkę skruciła, hmm... ale powiedział że nie ma jeszcze powodu do paniki, bo co 2 tygodnie się badamy. Aleeeee przeraża mnie to że mój brzusio tak z dnia na dzień rośnie a gdzie tam do maja , i wiecie co ROZSTĘPY się pokazują mimo smarowanka (ale tylko na bokach).

esti - gratuluje tak wspaniałj córci, super prezent, i tak was odciąży. Już masz dużą dziewczynkę i taka mądra, wiem że sporo dzieci jeszcze w tym wieku nie kontroluje swoich potrzeb w nocy. Nawet mojej znajomej córka w wieku 6 lat moczy się w nocy.

pakusia86 - ojej..... to Ci dziwny lekarz, ja myslę że to jest tak jak dziewczyny pisały, jedne przybierają w I inne w II a jeszcze inne w III trymestrze najbardziej. Chyba nie masz się co przejmować, a dieta to lekka przesada, pierwsze słysze żeby lekarze w ciąży zalecali diety co za KONOWAŁ.

Kathi75- ja kochana jescze w ciąży nie pobilam mojego męża, ale jak przypomne sobie jak kilka lat temu był taki szczupły, a teraz ma taki brzucholek to szok, ale staram się po jego powrocie z Austrii żeby troszkę schudł, i może mi się uda bo tam to zawsze wieczorkiem piwka itd. a w domku nie ma z kim się napić . U was w Wiedniu pewnie mega wyprzedaże, ale bym sobie na nie pojechała.

Małgosia - ale mi narobiłaś smaka z tymi truskaweczkami, ja uwielbiam je w każdej postaci. A co do spacerków to się zgadzam w 100%, zazwyczaj w okresie wiosenno-letnim traciło się na wadze bo mamy więcej ruchu, i oby tak było że szybko stracimy te nasze ciążowe kg.

sashka20 - ojej, co za NFZ u was jest, u mnie akurat jest tak że są prawie same ciężarne, i mój lekarz przyjmuje dziennie ale tylko jedną godzinkę i żeby się do niego dostac trzeba dzwonić i rejstrować się od 7:30 czasem o 8 już nie ma miejsc.

Gabi - ja myśle że osobom szczupłym łatwiej jest mówić że malo ich obchodzą kg. ale jak ktoś ma tendencę do tycia to musi troszkę uważać piszę tu o sobie akurat. Ja zazdroszcze tym co się nie martwią serio, bo ja niby patrze na to z przymrużeniem oka, ale nie chciałabym sama sobie zaszkodzić. I chociaż ograniczam kolacje, bo nigdy nie miałam w zwyczaju ich jeśc a teraz jak mnie weźmie głodzik to zjem jakiegoś owocka i mi starcza. Tobie to dobrze już w marcu będziesz miała po wszystkim

Milenka, Doris- jeszcze ja nie miałam okazji was przywitać . Swoją drogą Doris, ten Twój spadek wagi nawet spory był.

boszenka69 - u mnie połówkowe wykonują do 24 tygodnia, ja akurat byłam w 23 tygodniu, i wszystko było świetnie widać.

blondynkapoznan - te rożki super, też mam zamiar sobie sprawić chociaz jeden, bo troszkę się boje jak to będzie z noszeniem takiego wiotkiego maluszka, nie chcialabym mu zrobić krzywdy i Tż zazwyczaj też obawiał się brać takie małe istotki bez rożka na ręce. A pogoda ie koniecznie musi być upalna, i jako kołderka posłuży.

poiglot91 - śliczny brzusio, naprawdę , a tym kalkulatorem się nie sugeruj kochana, bo Ty jesteś szczupła i raczej nie przytyjesz za dużo, tak myślę. A najważniejsze jest że masz duży brzusio w którym rośnie zdrowy i dużyyy maluszek.

anulka anulka - jeśli chodzi o pieluszki jednorazowego użytku to moje znajome najbardziej chwalą Huggiesy i kosztują ok. 30zł np. w Biedronce.

Bercia - tp pewnie przywitanie było megaaaa , to teraz zajmij się swoim Tż. I jak nadrabia zaległości TATUŚ .

malutka_24 - no to trzymamy mocniuteńko kciukasy

Miłego dzionka mamuśki i wasze brzuszki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 08:39   #762
gabriellao0
Zakorzenienie

Coś Wam pokaże
hihihiihihihihiii
wczorajsze moje nudy wyłażą, będzie fajna pamiątka

Marika
wg wszelakich badań i artykułów w czasopismach itd. wychodzi, że szczupli tyją w ciąży więcej niż "grubsi", a mnie chodzi o to, że każda "powinna utyć" i odchudzaniem zająć się po fakcie a nie w trakcie!
W marcu, no wg planu 21 marca.

Edytowane przez gabriellao0
Czas edycji: 2009-01-14 o 12:37
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 08:46   #763
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Coś Wam pokaże
hihihiihihihihiii
wczorajsze moje nudy wyłażą, będzie fajna pamiątka

.
Ale masz fajne fotki No widocznie bardzo Ci się nudzi Mąż pewnie zachwycony
Stary 2009-01-14, 08:57   #764
maugoszatka
Wtajemniczenie

byłam u gina i powiedział, że dziecko jest źle ułożone tzn miednicowo i że jak to sie nie zmieni to będę musiała mieć CC. mieliśmy mieć pełno zdjęć dziecka na pendriva ale niestety nie chciało się pokazać, zasłaniało na wszystkie możliwe sposoby i tym oto sposobem mamy zdjęcia samych kości. Z dodatkowych informacji to mam infekcje ale dziecko zdrowe i dorodne ;]

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 09:04   #765
jacusia
Przyczajenie

Hej przyszle mamusie!!!
Czy moge sie dolaczyc ???

Julcia ma sie urodzic 01.06.2009!!!
jacusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 09:05   #766
Wtajemniczenie

maugoszatka - jaką Ty masz wstydliwą córę.... nie to co mój ekshibicjonista..

Dobrze, że dzidziuś zdrowy, a ułożenie się może zmienić. Na razie się nie martw.

Infekcję wyleczysz i będzie super.

jacusia - witamy! Napisz cos o sobie i swoim dzieciątku.

Na razie wiem tylko tyle, żę ma zamiar się urodzić w dzień dziecka

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-01-14 o 09:06
Stary 2009-01-14, 09:12   #767
jacusia
Przyczajenie

Bedzie na pewno coreczka, moze urodzic sie tez o tydzien wczesniej bo jest juz duza i strasznie ruchliwa, lekarz powiedzial ze wyglada juz na starsza...
Za tydzien bede miala USG 3 i 4D, juz nie moge sie doczekac...

Julcia ma sie urodzic 01.06.2009!!!
jacusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 09:19   #768
Wtajemniczenie

jacusia - gratuluję córeczki

Na forum mamy większość chłopców, więc kolejna dziewczynka zawsze się przyda. Masz termin niecałę 2 tyg. przede mną.
Stary 2009-01-14, 09:20   #769
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

DZIEŃ DOBRY MAMUSIE I ICH BRZUSIE

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
mnie na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że norma to 2 do 4 kg miesięcznie.
u mnie akurat w grudniu było 3,5 ale lekarz powiedział, że biorąc pod uwagę, że były święta, to nie widzi powodu do zmartwienia.

Hehehe... lekarz ma "życiowe" podejście Norma od 2-4 kg?? Jejku... mam sie zacząć martwić czy jak??!! ja przez ostatni miesiąc (w tym były święta) przytyłam niecały kilogram (zresztą juz to pisałam) Hehh.. może później nadrobie...

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość

Dziewczynki my jutro idziemy na usg połówkowe więc proszę tam ąłdnie kciuki za nas trzymać
Bardzo mocno bede za Was

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

Milenka, Doris- jeszcze ja nie miałam okazji was przywitać .
Ja równiez serdecznie Cię witam

Cytat:
Napisane przez jacusia Pokaż wiadomość
Hej przyszle mamusie!!!
Ja co prawda też niedawno dołączyłam... im Nas więcej tym lepiej

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
byłam u gina i powiedział, że dziecko jest źle ułożone tzn miednicowo i że jak to sie nie zmieni to będę musiała mieć CC. mieliśmy mieć pełno zdjęć dziecka na pendriva ale niestety nie chciało się pokazać, zasłaniało na wszystkie możliwe sposoby i tym oto sposobem mamy zdjęcia samych kości. Z dodatkowych informacji to mam infekcje ale dziecko zdrowe i dorodne ;]
Zobaczysz że napewno wszystko bedzie wporząsiu tylko sie nie denerwuj, bo to może zaszkodzić Dzidziusiowi

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu
milenka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 09:25   #770
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

Dziewczynki Czy któraś z Was miała, juz będąc w ciązy, leczone zęby??? Tzn. chodzi mi konkretnie o to czy miałyście robione znieczulenie??
Jejku, ja dziś ide do dontysty i wiem, że mam 2 zęby poważnie do zrobienia i 1 mały ubytek!!! No i strasznie sie boje bo nie znoszę chodzić do dentysty
Wiem, że jest specjalne znieczulenie dla ciężarnych... ale czy ono napewno nie zaszkodzi Maluszkowi????

Łaaaaa... chyba uciekne z tego fotela!!!!!!

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu
milenka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 09:36   #771
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
Pakusia-Kochana,zeby tak lekarz kobiecie w ciazy ze ma na diete przejsc gdy przybylo Ci tylko 6kg!nie rozumiem..

Pakusia jak bedziesz miec juz jakies typy imion to podaj.

Fajnie Wam ze juz wiecie jakiej plci bedzie dzidzia-ja w sumie chcialabym ale po to aby zwracac sie do niej/niego po imieniu lub chociaz osobowo,bo jest mi to zupelnie obojetne-chce tylko zdrowe dzidziatko-chlopczyk czy dziewczynka wszystko jedno.

Rumiankowa-domowa pizzajuz dlugi czas za mna chodzi
Musze sie przyznac do jednej niestety slabosci...coca-cola-przed ciaza nie pamietam kiedy ja ostatnio pilam..zawsze soczki,bo to zdrowsze(staralam sie zdrowo odzywiac-pewnie dlatego moja dzidzia miala troche witamin na poczatku ode mnie)a teraz mi sie przypaletala i musze walczyc zeby tej cholery nie pic
no wiem jakis dziwak i tyle szkoda wogole o nim pisac bo az zal
jak tylko bede miec imionka to wam wypisze i moze pomozecie mi cos wybrac
strasznie wspolczuje ci tych wymiotow ja naszczescie (albo i nie) ani razu nie wymiotowalam ... mialam za to straszne nudnosci :/ teraz mi w szpitalu przepisali dodatkowo zelazo i mowia ze moge miec po tym nudnosci i straszne zaparcia :O
co do pizzy domowej to tez za mna chodzi oj strasznie i bardzo bym prosila o jakis latwy przepis na ciasto bo ostatnio mamcia mi podala ale mi wyszlo kruche
a z coca-cola mam identycznie w swieta wypilam tyle ze szok teraz juz nie kupuje bo mi tz zabronil tyle koli pic... mowi ze juz wypilam zapas na 5 lat

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Coś Wam pokaże
hihihiihihihihiii
BOSKIE FOTKI normalnie miodzio wygladasz seksi

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
najwazniejsze ze dzidzius zdrowy i dorodny moj tez dorodny lekarz mowil ze ma strasznie dlugie nozki w sumie z dlugosci nozek wychodzil mi 25 tc a z innych czesci ciala prawie 22

Cytat:
Hej przyszle mamusie!!!
jasne ze tak witamy kolejna szczesliwa mamusie i jej dzidziorka

Cytat:
Bedzie na pewno coreczka, moze urodzic sie tez o tydzien wczesniej bo jest juz duza i strasznie ruchliwa, lekarz powiedzial ze wyglada juz na starsza...
Za tydzien bede miala USG 3 i 4D, juz nie moge sie doczekac...
a na kiedy masz termin porodu??? do Kathi na priva napisz imie, wiek, termin porodu i ewentualne propozycje imion to wpisze cie na liste

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 09:45   #772
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć brzuszki

W końcu jakoś udało mi się nadrobić zaległości, ale co chciałam której odpisać nie wiem, bo od wczoraj strasznie dużo naskrobałyście. A propos tematu o ginach, ja chodze państwowo, z rejestracją nie ma problemu na szczęście, trzeba się zapisać jakieś 2 tygodnie przed wizytą. Ale czy jestem zadowolona z opieki to nie mogę powiedzieć, wizyty mam wprawdzie co 4 tygodnie, za każdym razem wywiad i fotelik, ale jeśli chodzi o badania to już nie jest tak wesoło. W 11 tygodniu miałam morfologię i mocz, wyniki wyszły dobre, dostałam też skierowanie na bezpłatne usg, dodam że wybrałam gabinet, gdzie mają jeden z najnowocześniejszych sprzetów na podkarpaciu. Ale jeśli chodzi o skierowanie na badania toxo i różyczkę nie dostałam, chociaż się dopominałam, ginka mi nie dała. A wiem że daje innym kobietom, bo rozmawiałam z nimi w poczekalni. Trochę to dziwne, ale może to dlatego, że po raz pierwszy byłam na badaniu w 11 tygodniu ciąży i może to już było za późno? Przed świętami w 22 tygodniu miałam robione badania laboratoryjne po raz drugi i złapałam zapalenie pęcherza, morfologia też kiepska wyszła, dodatkowo podczas badania na fotelu okazało się, że macica strasznie twardnieje. Dostałam antybiotyk, Fenoterol i zwolnienie, oraz polecenie jeść często niedużo, ale różnorodnie. Kiedy za 2 tygodnie poszłam do kontroli nie dostałam już skierowania, ginka tylko zapytała czy dolegliwości minęły, ale uważam, że powinnam dostać skierowanie na badania. Skąd ja moge wiedzieć czy bakterii nie ma w moczui czy hemoglobina podskoczyła, to że się dobrze czuję przecież jeszcze nic nie znaczy. I jakaś taka zakręcona byłam, że się nie dopomniałam o to skierowanie. Kiedys też mnie piekło tam na dole i chciałam żeby mi zrobiła cytologię, to mnie tylko zbadała, powiedziała, że cytologia była 3 miesiące temu( jeszcze przed ciążą) i że śluz jest prawidłowy, że takie pieczenie to normalne w ciąży i większa iliść śluzu też.Tak, że pod względem wizyt jest o.k., usg mam co 10 tygodni, miałam już 2 darmowe i 1 prywatnie, bo chciałam, teraz mam mieć w 30 tygodniu i przed porodem. Tak to więc wygląda w państwowej służbie zdrowia, ale nie wiem czy w całej Polsce jest tak samo.

A propos zgagi, to ja mam prawie codziennie, potworne zgagi. Pomagają mi migdały, woda mineralna, czasem mleko, dobrym sposobem są też chrupki kukurydziane i pieczywo ryżowe bez dodatków. Najgorzej jest wieczorem i w nocy, jem ostatni posiłek zwykle o 16-17 a i tak męczy. Najbardziej po słodyczach i cytrusach.

Nowe mamusie ,witajcie

Ja się pocieszam, bo tez sobie skorzystałam z tego kalkulatorka i wygląda na to, że przez pierwsze 3 m-ce średnio powinno być po 1 kg na plusie, w 4,5 i 6-tym po 3 kg na miesiąć a w pozostałych trzech miesiącach mniej niż po kilogramie na miesiąc. Ja mam już 8-9 kg na plusie, startowałam od wagi 47, więc jest szansa, że nie dobiję do 60-tki, mam taką nadzieję. W moim [rzypadku najbardziej przytyłam do 4 m-ca, jakieś 5-6 kg, przez ostatnie 2 m-ce tak jakoś po ok. 1 kg na miesiąc. W sumie mam te 8-9 na plusie, ale powiem wam, że nie wyglądam źle, "góra" mi w ogóle nie przytyła, oprócz piersi oczywiście, poszło mi w biodra i uda, no i w brzuch, ale jak na razie brzuch nie jest taki duży, ajk na połowę 6 miesiąca. Wszyscy się dziwią kiedy mówię, że to już połowa 6, bo nie wygląda na to. Sam anie wiem gdzie te kilogramy się podziały, spodnie sprzed ciąży wciągnę tylko do połowy ud, ale zawsze jak mi przybywało to właśnie w udach i tyłku. Martwi mnie bardziej niż kilogramy wyglą pośladków i ud, straszny cellulit sią na nich zrobił i rozstępy się pokazują.

Na razie chodze do pracy, chciałabym jeszcze pochodzić jakieś 2 m-ce, albo nawet dłużej, mam pracę siedzącą, lekką, przed kompem, kręgosłup trochę boli, ale da się wytrzymać. Najgorsze jest wstawanie o 6-tej, a transport mam pod samo biuro, mąż mnie zawozi po drodze do swojej pracy i odbiera jak wraca.

Gabrysia, ale super fotki, ja wciąż sobie obiecuję zrobić i wkleić wam, ale nie mogę się zmobilizować.

Pakusia, nie przejmuj się głupim lekarzem, pytałam koleżanek, wszystkie oprócz jednej, która przytyła tylko 9 kilo, bo od 4 m-ca była na diecie(lekarz jej zalecił)przytyły w ciąży po 20 kg albo więcej, wszystkie wróciły prawie do wagi sprzed ciąży, wiadomo, troszkę zostaje tłuszczyku, ale to tylko wyjątki, kiedy po ciąży kobiety wyglądają jak słonice i nie zrzucaja kologramów. Zwyczajnie przestają dbać o siebie i po ciąży dalej jedzą za dwoje. My schudniemy, bo się za siebie weźmiemy.

Kobietki, w ogóle się już z tż nie przytulamy, a to dopiero 4 m-ce po ślubie. Boję się o dzidzię, nie mogę się wyluzować, a poza tym ja w ogóle nie mam ochoty. No i jeszcze ta zgaga wieczorem, przez którą mam dość wszystkiego. I jakoś tak się z tż oddaliliśmy, a wcale tego nie chcę, ja ciągle mówię o dzidzi, on się na ten temat mało odzywa, wieczorem przeważnie siedzi przed kompem, albo coś ogląda w tv, ja o 9 robię sie śpiąca, rano wstajemy do pracy, kiedy wracamy jemy obiad, ja sobie leżę, albo coś tam robię, on przed kompem. Taka jakaś rutyna. No ale wszystko sie zmieni za 3,5 m-ca jak dzidzia sie urodzi.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 09:53   #773
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
dostałam też skierowanie na bezpłatne usg, dodam że wybrałam gabinet, gdzie mają jeden z najnowocześniejszych sprzetów na podkarpaciu. .
A gdzie jest taki gabinet? Bo ja z Rzeszowa? Witaj ziomalko

Cytat:
Hej przyszle mamusie!!!
Hej witamy!

Co do pracy, to niby mam lekką, ale kilkadizesiąt razy dziennie muszę wchodzić po schodach, góra, dół, góra dół. Po 8 godzinach boli mnie kręgosłup, brzuch, nogi itp. szkoda mi iść na zwolnienie, bo koleżanki nie chcę samej zostawiać A pracę lubię, nie nudzę się przynajmniej.

Termin mam na 18-20 czerwca i myślę że w połowie maja na bank idę na zwolnienie.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-01-14 o 10:05 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:04   #774
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Seona, ja z Krosna jestem,i tu robiłam usg, gin, który mi je robił mówił, że ten sprzęt jest właśnie bardzo nowoczesny. A prywatne usg 3d robił mi doktor Śliwa z Rzeszowa, na tym właśnie sprzęcie, on raz w tygodniu przyjeżdza do Krosna robić te badania. Może słyszałaś o tym lekarzu?

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:07   #775
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Seona, ja z Krosna jestem,i tu robiłam usg, gin, który mi je robił mówił, że ten sprzęt jest właśnie bardzo nowoczesny. A prywatne usg 3d robił mi doktor Śliwa z Rzeszowa, na tym właśnie sprzęcie, on raz w tygodniu przyjeżdza do Krosna robić te badania. Może słyszałaś o tym lekarzu?
tak o Śliwie słyszałam, obiło mi się o uszy, że jest taki ginekolog i tyle A gdzie zamierzasz rodzić? W Krośnie czy też w Rzeszowie?

Ja chodzę do Lili Ferenc. Też ma świetny sprzęt, nowoczesny, Bardzo jestem zadowolona.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:08   #776
boszenka69
Zakorzenienie

Witam mamusie
Ja dzisiaj znowu od wczesnych godzin porannych na nozkach... Nie wiem juz co mam z tym zrobic...Nie moge spac... Od jakiegos czasu budze sie codziennie miedzy 5-6 rano i potem juz nie moge zasnac. Mala wariuje w brzuszku, a ja jestem strasznie glodna Najgorsze jest to, ze mam wolne i w koncu mialam sie wyspac
Gabi Sliczne fotki Musze tez zaczac sobie robic jakies sesje zdjeciowe, bo tak sie zbieram i zbieram...ze niedlugo urodze, a zdjec nie bedzie

Maugoszatka jeszcze mamy tyyyle czasu...Mysle, ze dzidzius zmieni pozycje
Chociaz tak szczerze mowiac, to zamienilabym sie z Toba...Ja chce cesarke

Hej Jacusia
Gratuluje coruni Mam nadzieje, ze w koncu przegonimy iloscia chlopaczkow z watku
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:23   #777
Fionka21
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie
Jestem mamą 3 letniego urwisa (Mateuszka) i czekam z niecierpliwością na kolejnego bobaska Nie wiem czy to chłopiec, czy dziewczynka /chociaż może chłopak, bo kopie nie raz tak mocno.. ehh ) /

Termin mam na 28 maja... ale ja i tak mam nadzieję, że może dostanę cudowny "prezent" na Dzień Matki
Od tygodni okupuję komputer, przeglądam strony dla mam, fora, allegro, wózki, wyprawki, drobiazgi, ubranka.. i powiem wam że już mi sie mieszają w oczach zarówno ceny jak i produkty.. Nie wiem czemu ale mam poczucie że muszę teraz być "mądrzejsza" i wybrać lepiej niż przy poprzedniej ciąży.. Ratunku!! przecież mam jeszcze tyle czasu na zakupy.. a nie moge o niczym innym myślec.. od 5 dni szukam "wózka idealnego" (pompowane koła, na paskach-żeby dzidzie pobujac, itd..)

Dopiero dzisiaj na spokojnie, z cytrynową herbatką (zrobioną przez kochanego męża..) poczytałam o moim "stanie", tzn o tym czy kryzys "zakupoholiczki" w 19 tygodniu ciąży jest normalny.. no cóż.. stwierdziłam że nie dam się zwariowac.. mam czas..

Skupiam sie teraz na zabawie z "brzuszkiem".. nie wiem czy wy też tak macie, ale ja jak położę rekę i delikatnie pogłaskam prawą stronę brzusia to dzidzia tam właśnie kopnie..a po chwili zmieniam strony i głaszczę po lewej a dzidzia tam się układa..

Lekarz się dziwił, że już w 14 tygodniu czułam ruchy mojej kruszynki, ale to moze przez to że nie przybieram na wadze tak książkowo.. od początku przytyłam 1 kg.. czy to dziwne??
mąż i lekarz mnie w końcu przeknali że nic mi nie jest a dzidzia jest w 100% zdrowa.. eh.. ale niepewnośc została..

AHA! MAM PYTANIE.. CZY WASZE BOBASKI TEŻ MAJĄ CZKAWKI..?? bo moja kruszynka nie raz ma po 10-15 minut i boje sie ze sie wyobija tam w srodku.. przy pierwszej ciąży tak nie było.. tylko pare minutek..raz na jakiś czas, a teraz conajmniej 3-4 razy w tygodniu..
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 10:23   #778
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laseczki powiedzcie ile trawa usg 3D bo idziemy z Tż w poniedzialek i nie wiem czego sie spowiewac mam nadzieje ze sie potwierdzi ze jest Olivierek

a co do tycia w ciazy to nie wiem od czego to zalezy moja znajoma wazyla przed ciaza 47kg i przytyla tylko 9kg

ja sie pilnuje z jedzeniem juz nie szaleje tak jak na poczatku

dzisiaj mam nalot tesciowej wiec musze troszke mieszkanko odgruzowac
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:24   #779
Marika 86
Raczkowanie

HEJ mamusie witam was już jako szczęśliwa mężątka
było świetnie wesele się udało goście zadowoleni my też teraz troche przychorowqłam dopadło mnie jakieś przeziębienie ale już jest lepie a jakis czas temu dostałam uczulenia od cytrusów całe nogi mi zsypało na szczęście już przeszło a wogóle dowiedziałam się żeby nie jeść bardzo dużo cytrusów bo dziecko może mieć skazę dobrze wiedzieć a ja jadłam bez opamiętania
troszkę martwię się czy z dzidzią wszystko dobrze bo nie czuje ruchów a jestem w 19 tygodniu myslę ze powinnam juz czuć kurcze boje się w przyszłym tygodniu idę na wizytę do lekarza ale mam nadzieje że wszystko jest z dzidzią dobrze
Marika 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 10:31   #780
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milenka1983 Pokaż wiadomość
Serdecznie Ci dziękuję za propozycje Kochana jesteś...
Ale jednak musze to "przetrawić"... może faktycznie iśc do niego na jakieś 3-4 końcowe wizyty??? tak tylko żeby mnie zapamiętał
A on "skłonny" jest do dawania L4??? Bo ja teraz juz jestem na L4 i chciałabym je ciągnąć do maja (wtedy kończy mi się staż)
O L4 nie masz sie co martwić bo daje ile chcesz, nawet jesli nie ma wskazań. Mnie ostatnio wysłał przymusowo bo stwierdził że muszę odpocząć. Ja nie chciałam , ale się uparł. Ten lekarz to złoty człowiek.
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości