2005-12-16, 00:41
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: rozćiągnięty sweter po praniu, prosze o rady :(
Cytat:
|
Napisane przez elly2
Suszylam go na suszarce...to jest rozpinany sweterek...wiec powiesilam go tak, ze zwisaly dwie polowy....echh nie wiem jak to opisac...w kazdym badz razie, moglam go suszyc na reczniku...ale nie wiedzialam, ze takie cos moze sie stac....poza tym mimo wszytsko za takie pieniadze nie powinny sie takie rzeczy dziac  bo razem z tym swetrem pralam inny i to za o wiele tansze pieniadze i z nim sie nic nie stalo...jest dalej taki jaki byl..echh...szkoda gadac 
|
Jesli tak, to obawiam się, ze to Ty zawiniłaś Czy na metce jest napisane w jaki sposób należy ten sweter suszyć? Jesli nie, idz do sklepu i spróbuj reklamować...Ja żałuję, że swego czasu nie zareklamowałam lnianej sukienki, którą kupiłam rozmiar większy, bo na metce był napis, ze skurczy się ok 3-5 cm...ekspedientka sama mnie o tym poinformowała...ale niestety nie skurczyła się ani trochę...mimo, że wrzatkiem niemal ja oblewałam I na własny koszt zwęziłam u krawcowej 
Co do swetrów...po zniszczeniu wspomnianego swetra za prawie 170zł obchodzę się z nimi baaardzo ostroznie tzn piorę tylko ręcznie, lekko wiruję w pralce lub wykręcam delikatnie w ręczniku a potem układam na suszarce na reczniku na płasko...
|
|
|