2009-01-21, 04:47
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chinska wrozba z ciasteczka.
Cytat:
Napisane przez trucizna007
„Słowa powinny być ważone - nie liczone”.
o co wreszcie z tym chodzi ???? 
żeby nie mówić wiele, ale mądrze ?
|
Tak, tyle ze nie do konca - raczej nie jest wazne ile mowisz, tylko co/ja mowisz.
Cytat:
Napisane przez Catarina71
„Podróż tysiąca mil zawsze zaczyna się od jednego kroku” o co chodzi???
|
O to ze kazde przedsiewziecie, nawet najwieksze, ma swoj, zwykle jakis bardzo prosty poczatek.
Cytat:
Napisane przez Mikrejsza
|
Hm, ze oceny/poglady skrajne sa do siebie bardziej zblizone przez to skrajnosc, niz do kompromisu/wyposrodkowanej oceny. Inaczej mowiac - upierajac sie na skrajnej pozycji, stajesz sie podobna w tej skrajnosci do osoby ktora ma przeciwne poglady.
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a
Ja: „W pogoni za jutrem można łatwo zgubić dzień dziesiejszy”
Mąż:„Niestety, światem rządzi seks i pieniądz”
|
Heh, ale zestawienie 
Cytat:
Napisane przez sparx
"Odległa woda nie ugasi pożaru"   :conf used:
|
Ja bym to odbieral na zasadzie - wazne jest aby posiadac to co jest dostosowane do Twoich potrzeb i czego mozesz uzyc.
Cytat:
Napisane przez Toriaa
|
Heh, ciekawie napisane. Mysle ze cos w tym jest, nie tylko w przypadku biznesu
Cytat:
Napisane przez Hieromina
„Nawet jastrząb może być orłem wśród wron”
to mi wyszlo... musze przyznac, ze nie wiem czy dobrze to zrozumialam... nawet jastrzab... orlem... wsrod wron... hmmm... ciekawe, ciekawe...
|
To samo znaczenie jak na bezrybiu i rak ryba. Po prostu, duzo zalezy od punktu odniesienia - jesli ktos np. trenuje bieganie amatorsko, to wsrod osob niebiegajacych bedzie super biegaczem.
Cytat:
Napisane przez Little Lady
Na dzisiaj wróżba bardzo ambitna: „Ludzie dzielą się na bojących się komputerów i tych, którzy boją się ich braku”. Nie żebym się bała jednego albo drugiego... 
|
A ja w to wierze, strach sie bac potencjalnego odciecia od wizazu.
Cytat:
Napisane przez sauer
"kto sieje wiatr, ten zbiera burzę" 
|
Nie wiem czemu ta mina, bardzo dobre powiedzenie Tyle ze chyba nie chinskie jak wiele innych zreszta.
Cytat:
Napisane przez justi699
„Jak królicze stópki mogą przynosić szczęście, kiedy ich właściciel miał ogromnego pecha?”
he he nie rozumiem ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
|
Przeciez to proste - jak kroliczka lapka moze przynosic szczescie, jesli krolik musial byc w celu jej uzyskania zabity.
A ja mam:
„Idea nie jest odpowiedzialna za czyny ludzi, którzy w nią wierzą”
Z czym sie nie zgadzam, gdyz to ludzie formuuja idee
|
|
|