Witam, chętnie wymienię poniżej opisane rzeczy głównie na perfumy, ewentualnie na kosmetyki górno lub średniopókowe.
Perfumy preferuję o spokojnej , kwiatowej nucie zapachowej bez szczypty cierpkich i duszących nutek .Świeżość owoców również mile widziana. 
Bardzo proszę nie proponować mi kosmetyków z Avon`u i Orifam`u, odlewek, testerów, etc. 
Nie odpisuję w innych watkach niż mój, chyba, ze coś mnie wyjątkowo zainteresuje.
Nie chciałabym się rozdrabniać przy wymianie i chętnie wymienię się na konkretne rzeczy.
Przesyłki wysyłam wyłącznie jako paczki lub listy polecone. Ważny jest dowód nadania! 
Perumy pochodzą z legalnych zródeł, tzn. perfumerie Duglas lub Sueprpharm. Niestety nie mam juz do nich pudełek /nie mam zwyczaju ich magazynowania/. 
Opis :
1. DEPILATOR PHILIPS HP 6481 CERAMICZNY:
Dzięki wyjątkowemu ceramicznemu materiałowi i ergonomicznemu kształtowi depilacja jest o 20% szybsza. System aktywnego masażu minimalizuje ból podczas depilacji i zapewnia większy komfort. Depilator posiada dwu stopniową regulację prędkości dzięki czemu można regulować ilość obrotów która waha się od 2200 do 2700 obrotów na minutę. Wymienna głowica wyposażona jest w 13 obracających się dysków. Korzystanie ułatwione jest dwoma ustawieniami szybkości.
Wbrew opiniom, depilacja nie musi być nieprzyjemna. To małe i zgrabne urządzenie goli z jeszcze większą niż do tej pory precyzją i delikatnością. Nowoczesny depilator minimalizuje nieprzyjemne doznania związane z usuwaniem włosów, a przy tym jest niezwykle dokładny. Depilator został wyposażony w dwustopniową regulację prędkości obrotów umożliwiającą dostosowanie pracy urządzenia do rodzaju owłosienia.
Jest praktycznie nowy, uzywany 3-4 razy po czym dokładnie oczyszczony i schowany. Jest etui / jego stan jest zadowalający, ma 2-3 plamki i małe pęknięcie, ale poza tym doskonale pełni swoją funkcję/, rękawica do masażu z wkładką chłodzącą , szczoteczka. Szybko i niemal bezbolesnie usuwa zbędne owłosienie. Ja niestety "cierpię" na przypadłość wrastajacych włosków po każdej innej depilacji niz ta najprostsza przy uzyciu zwykłej golarki
.
Może komuś się przyda.
2.CERRUTI IMAGE
pojemność wyjściowa 75 ml
Piękne bardzo kobiece perfumy, w których brzmi grejpfrut, zielone liście, przyprawy, ambra i kora brzozy... świeży i zamszowy zarazem. Bardzo trwały zapach w ładnym prostym opakowaniu, wszystko zgodnie z kluczowymi hasłami Cerutti: inspiracja, kreatywność, optymizm, wizja, przyszłość.
Nuty zapachowe:
nuta głowy: suche, zielone pokruszone liście, grejpfrut, czuszka, czarny pieprz
nuta serca: świeża mięta, korzeń gencjany, węgiel
nuta bazy: zamsz, ambra, kora brzozowa
Zużycie widoczne na zdjęciu.
3. Jesus del Pozo In White EDT ubytek 2-6 ml / 50 ml
Nwy zapach projektanta Jesusa del Pozo inspirowany jest perłą – tym, w jaki sposób powstaje, jej kształtem i blaskiem. Dlatego flakon perfum jest jasny, świetlisty, kulisty. In White jest "młodszą siostrą" wylansowanego wcześniej przez Jesusa del Pozo zapachu In Black.
Nuty głowy: bergamotka, liść bambusa oraz kwiat cytrynowy.
Nuty serca: kwiat pomarańczy, magnolia, orchidea, migdał, biała frezja i egipski jaśmin.
Nuty bazy: kwiat irysa i pudrowe piżmo.
4.Elizabeth Arden 5th avenue EDP
pojemność wyjściowa 75 ml
5th Avenue Elizabeth Arden to nowoczesny, klasyczny, amerykański zapach, który ma w sobie wszystko z wyrafinowanego przepychu, stylu i energii tętniącej życiem ulicy 5th Avenue.
Kompozycja urzeka nowym wizerunkiem klasycznej elegancji, pochodzącej wprost od Elizabeth Arden.
Szczytowa linia zapachowa składa się z: bzu, kwitnącej lipy, zroszonej magnolii, konwalii, egzotycznej mandarynki, bergamoty.
Środkowa linia to: bułgarska róża, zapach fiołka, ylang-ylang, indyjska tuberoza, brzoskwinia, zapach goździka korzennego oraz gałka muszkatołowa.
Najgłębsza linia to: tybetańskie piżmo, drzewo sandałowe, irys i wanilia.
Zużycie widoczne na zdjęciu.
Zapraszam serdecznie do wymiany !!!