Nie ma ikonek odpowiedzi, cytowania? Włączony Ad Block? Problem z forum? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Uwagi techniczne, problemy dotyczące forum, problemy z hasłem i dostępem i inne...

Zamknij wątek
 
Narzędzia
Stary 2009-03-19, 12:56   #1
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl
 
Avatar zlosliwiec
 
Zarejestrowany: 2001-10
Wiadomości: 14 667
Wpisy w blogu: 7
Exclamation

Nie ma ikonek odpowiedzi, cytowania? Włączony Ad Block? Problem z forum?


Witam

Nie widzisz ikonek szybkiej odpowiedzi, edytowania, cytowania, nowego wątku?
Istnieje kilka możliwości i rozwiązań tego problemu. Oto one:

0. Trywialne: nie jesteś zalogowana
Co robić: zalogować się...

1. Wyłączyłaś je w ustawieniach konta.
Co robić: wejdź do edycji opcji w Ustawieniach (klik!) i ustaw w Opcjach wyświetlania wątków odpowiednio Widoczne elementy wiadomości -> Pokaż zdjęcia zgodnie ze swoimi preferencjami.

2. Dodałaś miniaturki do niechcianych elementów
Użytkownicy Opery i Firefoxa mogą dodawać ręcznie niektóre fotki do listy niechcianych lub po prostu blokować fotki z całej domeny wizaz.pl.
W ustawieniach przeglądarki należy usunąć wizaz.pl z blokowanych elementów.

3. Masz starą wersję przeglądarki
Po prostu zaktualizuj przeglądarkę do najnowszej wersji. Producenci przeglądarek nie robią nowych wersji dla sportu
http://www.firefox.pl/
http://operapl.net/pobierz/
http://windowsupdate.microsoft.com/

4. Nie pomogło?
Jeśli nic powyżej nie pomogło, to oznacza, że masz Firefoxa z zainstalowanym dodatkiem AdBlock Plus. Sugerujemy w menu Narzędzia -> Dodatki przejść do konfiguracji dodatku i dodać tam linię:
Kod:
@@|http://*.wizaz.pl/*
Zachowaj na liście, potem kliknij "Zastosuj" i zobaczysz miniaturki po odświeżeniu strony (sugeruję twardy restart przeglądarki za pomocą kombinacji klawiszy Ctrl-F5).



-------------------------

Jeśli masz problem na forum:

- z założeniem nowego wątku
- z odpowiedzią do istniejącego wątku
- z wylogowaniem się
- z wyświetlaniem niektórych elementów (avatary, zdjęcia itp)
- itp

Zastosuj najpierw tę procedurę:
  1. Usuń ręcznie pliki cookies przeglądarki (to automatycznie wyloguje Ciebie z forum, upewnij się więc, że pamiętasz hasło dostępu!)
  2. Usuń ręcznie wszystkie pliki tymczasowe przeglądarki
  3. Zamknij wszystkie okna przeglądarki
  4. Odczekaj minimum 15 minut
  5. Otwórz przeglądarkę i ponownie zaloguj się do forum
  6. Sprawdź, czy błąd forum się powtarza
  7. Jeśli wciąż widzisz błąd - napisz pytanie do mnie
Ta procedura pozwala "naprawić" przeglądarkę w 99% przypadków i wynika z tego, że większość przeglądarek przechowuje kopie często odwiedzanych stron na Twoim dysku twardym. Jeśli my aktualizujemy oprogramowanie na serwerze, przeglądarka nie zawsze pobiera jego najaktualniejszą wersję...

Dziękuję

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-04-02 o 13:20 Powód: uzupełnienie
zlosliwiec jest offline  
Zamknij wątek

Tagi
adblock, miniatury, zdjęcia

Nowe wątki na forum Techniczne forum


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.