2009-02-04, 16:57
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
Witajcie kochane, dziś byłam w Castoramie sprzedają ładne kolory storczyków 2 pędowych za 26,50- u mnie niestety były w kiepskim stanie i bałam się jeszcze narażać je na mróz.
Do Castoramy wybrałam się w celu zakupienia tej odzywki, która prezentowała zazdrośnica, niestety nie było L
w zamian za to kupiłam sobie cos takiego

Czy któraś z was stosowała ten preparat?
Cytat:
Napisane przez hernisie
Niga - czy możesz pokazać zdjęcie tej książki od "parapetu" i napisać czy jest Ok (książka, nie parapet - chociaż jedno i chyba drugie jest OK
|
Co do ksiązki to myślę, że więcej informacji znajdziesz na Internecie niż w książkach? Bo ksiązki są dość ogólne, więcej piszą o pochodzeniu storczyków i hodowli w szklarni. Niż o jakiś konkretnych problemach – w moje książce jest trochę omówionych storczyków jak je hodować i skąd pochodzą. Szczerze spodziewałam się czegoś lepszego :/

Cytat:
Napisane przez Berlinka
niga te kwiaty stoją w tych podłużnych osłonkach - kuwetach na obudowie od grzejników ( myślę o tej drewnianej).. Jednym słowem dostają parowanie od spodu a jak jeszcze ktoś wsypał tam keramzyt i wlał wodę to są to dla nich idealne warunki.. Kilka warstw , no bo solona dosyć gruba, później te podłużne kuwety a na końcu np. keramzyt powodują ze temperatura nie jest za wysoka ale pewnie wystarczająca do parowania.. Tez bym chciała taki parapecik.. 
|
I tez bardzo podoba się ten parapecie natomiast chodziło mi bardziej o to, że w oknie storczyki są podwieszone w oknie, co daje dużo więcej przestrzeni do zagospodarowania
|
|
|