|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
zosik - super nabytki.. Klasyka ..
Maggic93 - piękny ten biały.. A o listki się nie martw.. Dolne opadają i to normalne.. Bedzie dobrze adela17 - rewelacja.. Ten pierwszy jak hawajski okaz.. Cudowności.. Napisz mi tylko jak wstawiasz te zdjęcia żeby były takie duże.. zazdrosnica0 - slicznosci !!Laciaty super ! A ten nowy zakup to podobny do mojego ostatniego.. No i pisze do Was dziewczyny, bo zrozumiecie mnie najlepiej.. Zgrzeszyłam.. Przyznaje.. Ale niektóre grzechy to czysta przejezdność.. Kupiłam ósmego.. Jutro zrobię zdjęcia i wstawię.. Pojechałam się do sklepu ogrodniczego tez ze storczykami, takiego dużego, wypiłam kawkę zjadłam ciastko i z moim TZ poszliśmy na "polowanie".. Cudowne były.. Przyglądałam się Vandom no i muszę przyznać ze przecenione były bardzo poniszczone, nie wiem czy coś by z nich było, wiec znowu nie wzięłam.. ![]() Oglądałam takie bardzo, bardzo ciemne bordo - falki.. Wszystko byłoby ok, ale tym kwiatów był taki bardzo jasny i nieładnie kontrastował w przodem.. Nie podobało mi się to.. ![]() Przykleiłam się natomiast do filmu instruktażowego i było akurat pokazane jak facet przesadzał storczyka.. Wiec on sam odrywał te dolne, kiepskie i wątłe liście.. Obciął korzenie zniszczone i nawet nie zgadniecie co dalej.. Nadpalił te obcięte końcówki zapalniczka, tak przez trzy sekundy ( te co my robimy cynamonem) .. SZOK !! ![]() A na koniec, jak by tego było mało, na dno donicy ( czarnej plastykowej) wrzucił takie wielkie kawały styropianu !! ![]() Ja w końcu wybrałam takiego gładkiego , w kolorze ciemnego różu biskupiego z bordowymi pakami, mam taka doniczkę i tyl kwiatka jest tez ciemny, i kwiaty ma większe od tamtego bordo, dlatego bardziej mi się podobał.. Teraz mam pytanie.. Pomyślałyście może o tym czy można byłoby wsadzić np dwa storczyki do jednej donicy.. ?? Robić takie kompozycje.. ?? Nigdzie czegoś takiego nie widziałam.. ![]() Edytowane przez Berlinka Czas edycji: 2009-02-04 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie kochane, dziś byłam w Castoramie sprzedają ładne kolory storczyków 2 pędowych za 26,50- u mnie niestety były w kiepskim stanie i bałam się jeszcze narażać je na mróz.
Do Castoramy wybrałam się w celu zakupienia tej odzywki, która prezentowała zazdrośnica, niestety nie było L w zamian za to kupiłam sobie cos takiego ![]() ![]() ![]() Czy któraś z was stosowała ten preparat? Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
Miałam takie pomysł wcześniej a dzisiaj przy moim nowym nabytku była taka karteczka.. No i tym bardziej się zaczęłam zastanawiać.. Co mylicie ??
![]() Edytowane przez Berlinka Czas edycji: 2009-02-04 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
BAN stały
|
a ja widziałam
![]() ![]() ![]() ![]() a ja zrobiłam sesjone z moimi dwoma wczorajszymi nabytkami ![]() ![]() ![]() Pierwszy ma nazwę PINK PANTER (serio na doniczce tak było) to taka juz zostanie rózowa panterka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Co do książek to ja też się po mojej spodziewałam czegoś innego ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
glizdko, jakie cuda!
![]() ![]() ![]() ![]()
#487 |
BAN stały
|
a tutaj sesjona z moim biało-różowym z leklerka za 15,99
![]() ![]() on taki biały jest a płatki bliżej środka mają taki delikatny odcień różu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
BAN stały
|
ten panterkowy tylko jeden był
![]() no to jak sesjone to sesjone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
gwizdko - edytowałam i karteczka już jest ..
![]() Edytowane przez Berlinka Czas edycji: 2009-02-04 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
kurcze dziewczyny ale sie rozpisałyście,
a ja mam pytanie odnośnie ASAHI, dorwałam je dziś w castoramie ![]() i chciała bym sie dowiedziec czy macie jakies doświadczenie z tym specyfikiem ;> i nie wiem jeszcze czy spryskiwać całą roslinke z korzeniami (biedaki znów wyciągac z doniczek :|) czy starczy jak spryskam liście |
![]() ![]() |
![]() |
#491 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Rozeznanie
|
ja słyszałam że Asahi jest dobre i potrafi postawić na nogi storczyka, ale sama nie testowałam
mam też tę odżywkę dzis się moje w niej kąpią ![]() platynko żaden z moich in vitro nie przeżyło ![]() a sabotek ma się dobrze
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
ja jutro bede eksperymentować z tym asahi
![]() ![]() glizdka hehe ![]() ![]() ale u mnie LM (świerzo otwoerzone) nawet nie słyszeli o Nim, dziwne.. dobrze ze mam wiele marketów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
no wlasnie.. glizdko - gwizdko , wszystko przez roztrzepanie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Przyczajenie
|
Dziewczęta moje dziecko (nie z korzonkiem i kwiatkami) jest na obozie sportowym 50km od domu no i suwak w kurtce mu trzasł i muszę zawieźć mu jutro drugą a u nas śniegu nawaliło że hoho. Jakaś nagroda mi się należy oprócz tej że moja zimorośl zobaczę prawda?
Toteż zajadę do OBI i z gołymi ręcyma nie wyjdę o nie nie...... hihihhi ![]() Trzymajcie kciuki za udane zakupki ![]() Dziewczyny kocham to forum ze względu na Was i Waszych cudnych podopiecznych!!!!! Wszystkie wystawione kwiatki zasługują na miano NAJ ! PO PROSTU SIĘ ROZLEWAM JAK NA NIE PATRZĘ Gratuluje udanych zakupów! Edytowane przez storczykomaniaczka Czas edycji: 2009-02-04 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
glizdka, piękne po prostu boskie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Glizdko ten bialy sliczny, tez o takiego sie pokusilam ale teraz juz sobie odpoczywa a drugi - z soboty - jest rozmiaru mega - ped kwiatowy prawie metr dlugosci, od pierwszego wejrzenia byl moj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Chcialam jeszcze pokazac mojego najgrozniejszego storczykowego konkurenta do parapetow okiennych - Alfreda - z ktorym niestety kazdy kwiatek przegrywa, w najgorszym wypadku bedac podgryzionym
![]() ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-02-04 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Rozeznanie
|
hyhy fajny ten twój Alfred
![]() ![]() moja babcia posadziła tulipanki w donicy a że ta była ciężka to postawiła ją przy takiej szybie pękniętej i dziś na parapecie rozgrywała się walka mój czarny kot Maniek z przybłędą taką i zbili szybę;/ a mój Garfield z drugiej strony od domu kibicował ![]() ![]() na dole oczywiście Garfield ![]()
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Jesssssusienku alez slodkie rudosci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
hehe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Dowcip dnia
![]() Dzisiaj koleżanka z pracy opowiadała mi o wyższości orchidei nad storczykami. Otóż nie wiem czy wiecie, ale storczyki są słabsze, gorszej jakości i bardzo szybko "padają" a za to orchidee są piękne, wysokie i zawsze mają dużo kwiatów ![]() ![]() Więc nic mi nie pozostaje tylko wrócić do domu i wyrzucić moje wszystkie storczyki i przerzucić się na orchidee ![]() Dodam, że nie pomogło żadne moje tłumaczenie, że storczyk polska nazwa orchidei, tak samo jak "Ćmówka" - Phalaenopsisa. |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Rozeznanie
|
Fridziu mój kropeczek padł razem z keikiem
![]()
#505 |
Raczkowanie
|
norka 27 - masz bardzo piekne kwiatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
Mój tz kiedyś miał kupić siostrze storczyka na urodziny (tak mu jego mama przykazała
![]() ![]() ale mój tz jak to tz, mozna wybaczyć. ale skąd ludzie maja takie pomysły na temat wyższości orchidei nad storczykami , to nie wiem ![]() Edytowane przez la primavera Czas edycji: 2009-02-05 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
ale skąd ludzie maja takie pomysły na temat wyższości orchidei nad storczykami , to nie wiem
![]() Nie znają się !! ![]() A my TAK ... ![]() A to wczorajszy ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny przeeeepiekne macie storczyki!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cały dzień bym spedziła przy kompie ogladajac fotki ale jutro mam egzamin z biotechnologii leków i musze zakówac ![]() ![]() ![]() Witam nowe storczykomaniczki. ![]() ![]() ![]() Dzis odkryłam ze mój nowy nabytek- ten buraczkowy rano pachnie melonem lub arbuzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cud, miód i orzeszki te Wasze kwiatki ![]() a z moim jeddynakiem coś się dzieje, już pisałam kiedyś ![]() ![]() ![]() raczej za sucho nie mają, gdyż są kropelki wody na doniczce, a może im za gorąco od kaloryfera ![]() ![]() wybaczcie brzydką doniczkę, ale nie mam czasu kupić jakiejś piękności ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2009-02-05 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.