|
Zakorzenienie
Przekupka: 86 pkt / 100% pozyt.
|
Średnia i górna półka, feromony - za zapachy
NIEAKTUALNE - NOWY WĄTEK TUTAJ: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=324214
Witam w moim kolejnym wątku Staram się unikać wymieniania się na rzeczy, których nie będę używać, a więc tym razem poszukuję praktycznie wyłącznie zapachów z wishlisty:
- YSL In Love Again (zwłaszcza wersja z passiflorą)
- Guerlain Aqua Allegoria (głównie Pamplelune)
- Aquolina (wszystko, chętnie również seria Chocolovers)
- Lacoste - Touch of Pink
- Chanel Chance
- sezonówki Escady i Escada Magnetism
- Demeter (oprócz Pina Colada)
- Naomi Campbell Cat Deluxe At Night
- YSL Baby Doll
- DKNY Be Delicious
(chętnie przyjmuję również próbki i końcówki - nawet kilka ml - najchętniej w oryginalnych flakonach)
a oprócz tego:
- jasny prasowany puder nieużywany lub o niewielkim zużyciu (średnia/górna półka)
- pędzel do pudru z naturalnego włosia (chętnie z Body Shopu)
- Body Shop - masła do ciała, balsamy do ciała i ust (jeśli do ust to tylko nieużywane!)
- wszystko co świeże, cytrusowe
- "spożywcze" zapachy typu czekolada, wanilia
- olejek do masażu (najchętniej jadalny)
- zalotka do rzęs
- jasny korektor w płynie
- Artdeco Camouflage
Poza wodami z wishlisty chętnie przyjmuję też wody ze średniej półki (np. Yves Rocher) o świeżych / słodko-owocowych zapachach; z Oriflame nie interesuje mnie nic (jestem konsultantką ), natomiast z Avonu raczej wyłącznie seria Planet Spa i peeling Clearskin. Poszukuję również torby mieszczącej A4, letnich sukienek i spódniczek midi (rozmiar 36/38), koreczka do Elizabeth Arden Green Tea (100 ml) i nakrętki do podkładu Revlon Colorstay.
Moje półki niestety uginają się już od kosmetyków i ponieważ staram się ograniczyć ich ilość, chętnie oddam kilka sztuk w zamian za coś, co mi się przyda i będzie o podobnej wartości - choć nie ukrywam, że można mnie kusić 
Kosmetyki zarezerwowane zaznaczam na fioletowo natomiast wymienione na szaro.
A oto co mam do zaproponowania w zamian:
Tusze do rzęs:
1. Lash Perfection by Max Factor - zachodnioeuropejski odpowiednik Masterpiece (raz użyty) ragutka
2. Astor Lycra Extend (została ok. połowa) czarna248
3. Maybelline Define-A-Lash (nowy, świeży, w ogóle nie otwierany) czarna248
4. Avon Colortrends - srebrny tusz z brokatem (3 razy użyty)
Cienie:
1. Avon - niebieski w płynie (niewielkie zużycie)
2. Avon - zielony w płynie (niewielkie zużycie)
3. Pupa Coccinella Mini - błękitny cień do powiek w biedronce, pojemność 5,5 ml; użyty ze 3 razy więc zużycie praktycznie żadne - za coś fajnego
4. Odsypka pigmentu MAC w kolorze True Chartreuse - ilość widoczna na zdjęciu (za coś fajnego)
Szminki i błyszczyki:
1. Avon Glazerwear w kolorze Sirene du Cine (nieużywany) mada 1492
2. Cynthia Rowley for Avon w kolorze Rose Petals (zużycie max. 20%) cziki
3. Pomadka Bonne Bell w kolorze Berry Smoothie (2 razy użyta) a-sea-of-honey
4. Pomadka YR w kolorze Rose Innocence (nieużywana)
5. Balsam do ust Labello- odpowiednik naszego Nivea Lip Care o smaku i zapachu passiflory (z serii Starfruits, nie widziałam tego smaku w Polsce) - zostało ok. 2 cm (ponad połowa) sztyftu.
Lakiery do paznokci:
1. Sally Hansen Hard As Nails - Hypnotic Pink (raz maźnięty dla sprawdzenia koloru) cziki
2. Maybelline Forever Strong - Light Brown (raz maźnięty dla sprawdzenia koloru)
3. Dior - 114 Vanille de Madagascar (kupiony 2 tygodnie temu w Sephorze, raz maźnięty dla sprawdzenia koloru, naprawdę piękny odcień, oddaję, bo zależało mi na bardziej kryjącym efekcie) raczej za zapach z wishlisty
4. Sally Hansen odżywka Maximum Growth (zużycie takie jak na zdjęciu) fanusia92
5. Sally Hansen Hard As Nails - Prom Pink (zostało tak z 15%) - piękny odcień z drobinkami, kupiony na początku zeszłego roku, chyba już został wycofany ze sprzedaży
Pielęgnacja:
1. Elizabeth Arden - pianka do oczyszczania cery normalnej i tłustej (zostało 2/3 z 200 ml) dorotie85
2. Elizabeth Arden - tonik do cery normalnej i tłustej (zużyte max 10 ml z 200 ml) dorotie85
3. Clinique - miniaturka balsamu Deep Comfort (kupiony w zestawie więc ma napis Not For Individual Sale, zostało co najmniej 75%)
4. Biosilk Szampon + Odżywka do włosów blond lub siwych (zostało tak na 1 użycie każdego z nich więc oddam jako dodatek do większej wymianki) asienkaaa
5. Peeling do stóp Avon z jeżyną i miętą (2 razy użyty)
Perfumy/zapachy:
1. PERFUM Fragonard Eau Fantasque - cały czas zastanawiam się czy oddać, więc wymienię TYLKO na coś z wishlisty (oprócz Demeter), bardzo trwały perfum kupiony w Paryżu, trudny do zdobycia (pojemność 30 ml, 2 razy psiknięty) - tutaj więcej informacji: KWC mintle
2. Brzoskwiniowa woda YR z serii Plaisirs Nature - zrobię odlewkę
Inne:
1. Podkład z pudrem Max Factor Creme Puff w kolorze Nouveau Beige (raz użyty, ma jeszcze folię, niestety źle dobrałam odcień) mada 1492
2. Sztuczne rzęsy w kępkach Sephora razem z klejem (zużyte 7 kępek, 2 się odkleiły więc są luzem; początkowo: 60 kępek) a-sea-of-honey
3. Czarna kredka do oczu Yves Rocher - została ilość widoczna na zdjęciu asienkaaa
4. Róż Wibo z jedwabiem i witaminą E - ze 3 razy użyty, aplikator całkiem nowy asienkaaa
5. Zestaw minipędzelków Privi: szczoteczka+grzebień do rzęs/brwi, aplikator do cieni (obluzowana gąbeczka), pędzelek do różu, pędzelek do korektora lub szminki - wszystko w poręcznym etui, które zmieści się nawet do małej torebki. asienkaaa
Różności nie-kosmetyczne:
1. Spinka z kwiatem H&M - raz założona, kwiatek odrobinę się poluzował, naprawdę pięknie wygląda na włosach gosia140
2. Słoiczek z suszkami - już nie pachnie ale nadal ładnie wygląda
3. Świeczka w kształcie pomarańczy (bezzapachowa)
4. Karty do gry Marks&Spencer - całkiem nowe w nieotwieranym pudełku, nadadzą się na prezent
5. Silikonowy biustonosz UnBra - bez ramiączek i zapięć z tyłu, pozwala na noszenie najbardziej wyciętych sukienek i bluzek bez nieestetycznie wystających ramiączek (rozmiar B - raz przymierzony i niestety okazał się za mały Ponieważ i tak muszę wysłać go paczką a nie poleconym, raczej tylko z większą wymianą).
Próbki:
1. Woda toaletowa Fragonard Eau du Bonheur
2. Chusteczka zapachowa Davidoff Echo cziki
3. Podkład L'Oreal Infaillible w kolorze Miel Eclat
4. Błyszczyk Maybelline Superstay Powergloss w kolorze Glass Rose
5. Serum Estee Lauder CP+
6. Preparat La Roche Possay Effaclar A.I. cziki
7. Oryginalne działające FEROMONY Perception - to nie są tzw. perfumy feromonowe z Allegro, które wcale nie działają, tylko stężone feromony kupione na tej stronie: FEROMONY tutaj też znajdziecie o nich więcej informacji
8. Klasyczna Lolita Lempicka (w atomizerze) basiek93
9. Victor&Rolf Flowerbomb (w atomizerze) basiek93
10. Krem L'Oreal Wypełniacz Zmarszczek
11. Krem L'Oreal Derma Genesis
12. Krem L'Oreal Wrinkle De-Crease
13. 3 kroki Clinique (3x2 ml)
14. Matująca baza pod makijaż Sephora
15. Davidoff Cool Water Woman (zostało pół) cziki
Edytowane przez encore1fois
Czas edycji: 2009-03-27 o 22:41
|