2009-03-03, 13:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzielenie pokoju z drugą osobą.
Cytat:
Napisane przez shena
Hej dziewczyny. Nie chciałam zakładać nowego wątku ale nie znalazłam żadnego w któym mogłabym sie wygadac i napisać to. Otóż mam problem ze współlokatroką, nie lubimy się zabardzo, nie przepdamay za sobą i nie rozmawiamy ze sobą zabardzo. Ale do sedna. Chodzi mi o wczorajszą sytuacje która się zdarzyła. Moi współlokatorzy i dziewczyna z którą jestem w pokoju wcześnie chodzą spać niekeidy nawet o 21. I wtedy wszystkie światła muszą być zgaszone, cisza itp. bo ona idzie spać. Wczoraj A.(tak ją będe nazywać) połozyła się spac o 21:30 i zgasiła światło górne a więć nastła ciemność. Ja nie lubie siedzieć po ciemku oglądając telewizje, pracując przy komputerze a tymbardziej czytając coś. Wtedy akurat oglądałam telewizje więc mi to nie przeszkadzało (powiedzmy) włączyłam lampkę przy telewizorze i bylo ok. Ale po skonczeniu programu chciałam sie jeszcze pouczyć to włączyłam światło górne i czytałam. Nic sie nie odedzwała ale dzisiaj na opisie (jakiegoś komunikatora na jej koncie) był opis: (mniej więcej taki) ze wolny pokój dla dziewczyny od pażdziernika itp. rozumiecie o co chodzi.
I teraz zastanawiam się czy to ja sie zachowałam nie fair. jak chciała spać to nie powinnam włączać górnego światła a uczyć sie w dzien (uszanowac to ze oni chodzą wczesnie spac) czy to ona powinna zrozumiec to ze nie ma sama pokoju tylko dzieli go z druga osobą więc takie sytuacje powinna zrozumiec ze jak ktoś sie chce uczyc to sie uczy (w nocy) a druga osoba musi to jakoś przecierpieć bo wkońcu nie ma pokoju sama a decydując sie na pokój z kimś takie sytuacje mogą się zdarzać. Jak myslicie? Bo ja juz nie wiem czy to zachowałam sie chamsko...
|
Cytat:
Napisane przez Fresa
Wybacz, ale noc jest od spania.
Jeśli musisz uczyć się w nocy to przy lampce a nie przy oświetleniu całego pokoju, bo wspólokatorka w godzinach nocnych ma prawo spać w normalnych warunkach.
Cisza nocna zaczyna się o 22.
|
Tak, zachowalas sie nie w porzadku - polecam powyzszy wpis Fresy.
|
|
|