Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Róż tylko dla Barbie (?)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-10, 21:05   #265
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Róż tylko dla Barbie (?)

Cytat:
Napisane przez cc_chanel Pokaż wiadomość
P.S Wyrak zostanie naszą maskotką w wytrzeszczem
Gdyby niewiadomo bylo ocb, o tenze wytrzeszcz chodzi:
http://www.youtube.com/watch?v=S8KIxbKYZ44

Cytat:
Napisane przez CaliDreamin Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie kiedy na wizazu znudza sie debaty na temat barbie, rozu, itp.

Nikt nikomu tutaj opini nie zmieni. Kreca sie ciagle dwa argumenty: kazda kobieta powinna miec prawo ubierac sie dokaldnie tak jak chce i spoleczenstwo nie ma prawa ja za to oceniac -kontra- wygladacie jak puste lale bez gustu.

A moze po prostu pogodzimy sie z faktem ze, prawda, mamy prawo ubierac sie dokladnie tak jak chcemy, ale, ubior, jak i kazdy jeden wybor w zyciu, ma swoje konsenkwencje.

Roz jest i bedzie odbierany przez spoleczenstwo jako kolor infantylny.
Miniowki i glebokie dekolty specialnie zwracaja uwage na pewne czesci anatomi, i nie jest to mozg.

Zwolenniczki wygladu barbie tez nie ubiora sie w mini i rozowy sweterek idac na pogrzeb, czy na rozmowe kwalifikacyjna w kancelarii prawniczej, poniewaz same dobrze wiedza jakie wrazenie taki wyglad robi na prawie kazdym czlonku spoleczenstwa.

A wiec po co to udawanie zaskoczonej i urazonej? Jezeli lubisz tworzyc pozory po to aby je obalic, to ok, baw sie dobrze, ale nie narzekaj na to ze istnieja stereotypy. Stereotypy sa, byly, i beda. Nawet poczatkujacy student psychologi wie ze stereotypy tez sa potrzebne ludzkiej psychice, i ze istnieja konkretne powody dlaczego nie odpadly podczas tysiace lat ewoluci czlowieka.
Mam nieco odmienne zdanie jesli chodzi o niektore szczegoliki, ale ogolnie rzecz biorac mysle ze powyzsze dobrze podsumowuje sytuacje

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała za wzajemne podjazdy i OT.
Różowy się tu zgubił zupełnie.

A różowy zły nie jest o ile w rozsądnych ilościach i odpowiednich odcieniach.

Nie można poważnie traktować kogoś kto całe życie ubiera się tylko na różowo, bo takie zachowanie świadczy o zatrzymaniu rozwoju poczucia estetyki.
Inaczej można skomentować, gdy kobieta lubi różowy, ale z nim nie przesadza.
Co do stereotypów, nie ma co z nimi dyskutować
Trudno traktować poważnie osobę, w różu a la króliczek Playboy'a.
Dlaczego? Bo ludźmi rządzą skojarzenia. Każdy kto zna króliczki, nie pomyśli,że są mega bystre, tylko,że mają... inne zalety.

Osoby kochające tylko róż muszą się pogodzić z etykietowaniem lub zmienić swoje nastawienie do różowego i innych kolorów.
Ja nosze różowe ubrania i jakoś nigdy przez to nie cierpiałam. Może dlatego,że nigdy nie występuję tylko na różowo
Wlasnie - lubic kolor rozowy, a ubierac sie od stop do glow w jaskrawy odcien rozu, to dwie rozne sprawy.

Kroliczki playboya - kto co lubi, ale one wrazenia zbyt rozgarnietych lagodnie mowiac nie sprawiaja.

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
Wyrak ty nie prorokuj...bo mam wrazenie ze mamy powtorke z rozrywki
Zaprawde powiadam Ci... tyle ze ja mam nadzieje sie przedtem z tego watku ewakuowac.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując