Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oddam lub wymienię ;) różne takie śliczne :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-18, 17:15   #1
Kasza Manna
Zakorzenienie

Przekupka: 29 pkt / 100% pozyt.
Wink

lub wymienię ;) różne takie śliczne :D

NIEAKTUALNE!

Witam,
nie mam drogich, markowych kosmetyków za to takie, które mogą się komuś jeszcze przydać (mam tłok w kosmetykach i chcę zrobić miejsce dla tych, które zdążyłam w międzyczasie dokupić ). Jestem małą zakupoholiczką lubiącą próbować nowych rzeczy (wina KWC ), echh..

(nowe rzeczy dodaje zawsze na końcu mini działów, zaznaczone na niebiesko. kosmetyki wymienione - najpierw zaznaczam na kolor szary, a potem migruję do postu #15 )

(zdjęcia także w poście # 6 i #9)

Pielęgnacja twarzy, ciała, demakijaż itd:

1. Ziaja, Sopot Sun, Balsam brązujący, relaksujący, ok 1/3 butelki 200ml

2. Ziaja, Sopot Sun, Krem brązujący, relaksujący, ok 1/3 opakowania 50ml

3. Carea, chusteczki do demakijażu, do cery mieszanej (produkowane przez Harper Hygenics - takie, jak Cleanic niebieski, tylko dla Biedronki), zużyte może 2 lub 3 z 25, mam zbyt wrażliwą skórę

5. PharmaCF / BeBeauty , 1/2 (z 250ml) balsamu wyszczuplającego z ekstraktem z bluszczu
wyprodukowane dla Biedronki (to samo, co Cztery Pory Roku), data ważn. 03.08.2009). Obraziłam się na wyszczuplacze i odstawiłam w ciemny kąt.

6. Delia Cosmetics , Satine, 20ml (ze 100ml) błyskawicznego kremu do depilacji nóg + szpatułka + saszetka 8ml nawilżająco-łagodzącego żelu po depilacji. 20ml to drobiazg, tak bardziej na spróbowanie , czy będzie w przyszłości pasować i nie uczulać. data ważn. 09.2009

7. Rossmann, Facelle Intim, Chusteczki do higieny intymnej, nowe, 20sztuk.

8. Utwardzacz do paznokci, dodawany gratis do tabletek dla kobiet Falvit. Zużycie znikome. Skład: ethyl acetate, butyl acetate, phthalic anhydride/ trimellitic, anhydride/ glycols copolymer, nitrocellulose, acetyl tributul citrate, isopropyl alcohol, SD alcohol 3-c, acetyl methionine, CI 17200, CI 42090, CI 60725. Najlepiej zużyć przed końcem kwietnia 2009. Pojemność 7ml. Kolor na paznokciu - bezbarwny (w buteleczce jest niebieskawy).

9. Johnson & Johnson, Johnson's 24-godzinne Nawilżanie, Balsam z olejkiem migdałowym do skóry normalnej i suchej , 1/3 z 400ml.
link do kwc: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16238 nie ma

10. Kamill hand & nail sensitiv creme,krem do rąk i paznokci, bezzapachowy, nie zawiera barwników. Ponad połowa opakowania 100ml.

11. Avon, Jogurtowy nawilżający balsam do ciała, Czereśnia i Gałka Muszkatołowa. Ponad 1/3 opakowania 200ml.

12. . Rossmann, Synergen, Reinigungs Tücher (Chusteczki odświeżające z wyciągiem z rumianku). Chusteczki do demakijażu, bez alkoholu. Zostało 9 z 10ciu. (kolorowe opakowanie - takie jak w linku z KWC : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29643 )

Kolorówka:

1. Wibo, Cienie do powiek z jedwabiem i witaminą E. Poczwórne. + aplikator.
Kolory - 2 zielone (jasny i ciemny), żółto-złoty i szaro-granatowy.Matowe, a nie błyszczące. Zużycie niewielkie.
Data ważności: 22.09.2010.

2. Wibo, Lovely, błyszczyk do wykończenia makijażu oczu. Zużycie niewielkie, kolor bladoróżowy, po roztarciu ma lekko metaliczny poblask. Dno opakowania ma rysę, w takim stanie już kupiłam (bo zależało mi na tym kolorze ). Nie wpływa to w żaden sposób na użytkowanie. kupione jesienią 2008

3 i 4. Wibo, Lovely. Mousse Eye Shadow (Cień do powiek w musie). Mam dwa kolory: ciemnobrązowy i szary. Ciemnobrązowy ma w sobie błyszczoące drobinki innych kolorów (np delikatny zielony i bordowy). Nie widać tych kolorów po aplikacji, dają tylko blask. Polecam tym, które potrafią opanować cienie w musie , bo aplikacja jest niełatwa kupione jesienią 2008

5. Astor, Mattitude, kolor 001 - Ivory. Nowy, otwarty tylko dla wypróbowania.
Mattitude polubiłam dzięki wymiance, gdzie dostałam niemal całe opakowanie. Właśnie je kończę i miesiąc temu, skuszona promocją, kupiłam drugi egzemplarz. Niestety, majowe słońce trochę mnie opaliło i kolor Ivory jest już za jasny.
(chętnie wymienię na 003 )

Perfumki, zapaszki:

1. Avon, Perceive, 1/2 z 50ml nie ma

Włoski:

1. Schwarzkopf, Taft, Silk Flex żel-krem do włosów nabłyszczający, ok1/4 ze 150ml

2. Schwarzkopf, Taft, Lakier Silk-flex z proteinami jedwabiu. Do włosów zniszczonych, normalnych. Raz użyty.

3. Joanna, Styling Effect, Brylantyna w żelu. 2-3 razy użyta, 80% zużycia (opakowanie poszerza się ku dołowi), link do kwc:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=838

4. Schwarzkopf, Schauma, Proste i Lśniące (Straight & Glossy) serum prostujące, 150 ml, raz użyte, obłędnie cudowny zapach, link : http://beautycosmetic.biz/product_in...82&language= en , na polskich stronach nigdzie nie znalazłam do niego odnośnika.
Oto opis z opakowania: Schauma Serum prostujące Proste i Lśniące z Panthenolem prostuje trudne do ułożenia włosy, zdobiąc je mieniącymi się refleksami światła. Efekt Anti-Frizz zapewnia do 24 godzin prostsze włosy i lśniacy połysk - bez stosowania prostownicy.
Sposób użycia: Stosować na wilgotne włosy. Nie spłukiwać. Wysuszyć włosy używając suszarki.

Akcesoria, gadżety, biżuteria:

1. Donegal, pędzel do modelowania zewnętrznych kącików i malowania brwi
http://sklep.donegal.com.pl/products/pedzel_do_modelowania_zew netrznych_kacikow_oczu,29 484
http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id= 7175
użyty raz czy dwa, moim zdaniem raczej dość sztywny, więc bardziej do malowania brwi. A że do malowania brwi mam już śliczny inny - ten mogę oddać

2. H&M, zalotka, użyta raz, z pudełkiem i wymienną gumką. Biorę pod uwagę wymianę na coś sympatycznego
3. Rossmann, maska na oczy (rozgrzewająca lub chłodząca) w kształcie gwiazdek
4. Rossmann, Masterpiece - zestaw trzech pilniczków papierowych (z głowy mi wyleciało, jaki obraz przedstawiają, będę szukać ), jeden z nich użyty raz. Druga strona czarna.

5. Kolczyki 2,5cm na 2, czarne kotki na niebieskim tle, dwustronne.

6. Korale czerwone, przy szyi mniejsze korale (ok 1cm), niżej większe (2,5cm). Obwód 2 * 38cm. Kolor na zdjęciu trochę jaśniejszy niż w rzeczywistości. Plastikowe, błyszczące, ciężkie.

7. Korale żółto-jasnozielono-ciemnozielone. Półmatowe, drewniane. Na gumce. Obwód 2*25cm. W dobrym stanie, lekko jaśniejsze wierzchy kulek.

8. Cropp, wiosenno- jesienny cienki szaliczek, fioletowo - żółty, długość ok 245cm, szerokość 6cm. Kilka razy przymierzany, ale nigdy nie ubrany czekał na "swój moment", niestety, ten nie nastąpił .

Dodam zdjęcia, z góry przepraszam za kiepską jakość, ale do dyspozycji mam tylko kamerkę internetową

(zdjęcia także w poście # 6 i #9)

Moja zachciankowa lista : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=323124

Pozdrawiam!

P.S. na niebiesko - dokładki
na szaro - zamówione/wymienione

-----------------------------------------------------------------------------------
zdj 1 -- lakier Taft
zdj 2 - serum prostujące Schauma (toniku brak)
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  182841.jpg
Wyświetleń: 9
Rozmiar:  16,9 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  193609.jpg
Wyświetleń: 17
Rozmiar:  37,2 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!

Edytowane przez Kasza Manna
Czas edycji: 2009-05-21 o 08:45 Powód: ZAMKNIĘCIE WĄTKU, OTWIERAM NOWY :)
Kasza Manna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując