|
Zadomowienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII
Cytat:
Napisane przez isa666
lizzie skoro chcesz pogrubienia, to False Lash Ci powinien pasować 
|
Na pewno za jakiś czas się na niego skuszę
Cytat:
Napisane przez Estella
   to super, mam nadzieję, że uda Ci się zlikwidować przebarwienia albo chociaż bardzo je rozjaśnić.
Pamiętajcie o mnie przy składaniu zamówienia z bU, zastanawiam się na pudrem bambusowym
Ja już po maseczce Blue Corn - fajna, ale jednak wolę z olejkiem herbacianym, mnie mi zasycha. Blue Corn pachnie olejkiem geraniowym, które nie znoszęm także dziękuję za próbkę, uchroniłaś mnie przed zakupem wielkiego wydajnego pudełka  aczkolwiek maseczka bardzo fajna, skóra wygląda ładnie, jest oczyszczona.
Za to korektor pokochałam 
|
Estello, na pewno będziemy o tobie pamiętać, pewnie szczegóły i tak domówimy na zlocie
A ja bardzo dziękuję za próbkę Glyco sama bym pewnie całej tubki nie zaryzykowała a nie przypuszczałam że będę widziała efekty praktycznie od razu. Żałuję, że nie zaczęłam kuracji jesienią albo zimą, teraz to trochę poniewczasie. Pozostaje mi tylko dobrać sobie jakiś dobry filtr i stosować Glyco dopóki lato nie przyjdzie.
Cytat:
Napisane przez kochanie
Wiesz, ja też tak myślałam o LRP, ale w zeszłym roku używałam całe lato mleczko LV i było naprawdę dobre, w ogóle mnie nie zapchało  Jak uda mi się je dostać w tym roku, to mogę Ci trochę przelać 
|
A co to jest to LV? Jakiś filtr Lirene może?
Cytat:
Napisane przez iceflower
Jakbyś chciała go potestować przed zakupem to mam na zbyciu praktycznie całe, świeże opakowanie, które chętnie zmieni właściciela. 
|
Oj dziękuję za propozycję ale mam na razie 3 otwarte tusze i dopóki ich nie wykończę to nie chcę brać nic nowego, bo prędzej wyschnie niż zdążę go użyć
Cytat:
Napisane przez Estella
Miałam i Logonę i Vulcanic Mat - Logona super, ale od zapachu bolała mnie głowa. Dax jest genialny, muszę go znowu kupić.
Polecam Ci maseczkę farmony, wcześniej tu o niej pisałyśmy, to moje odkrycie roku 
Z oczyszczających mam Body Shop z olejkiem herbacianym, Yves Rocher Tradition de Hammam i Lirene zwężającą pory; z nawilżających pół tubki winogronowej YR i pół tubki Nuxe. Plus pewnie ze 20 saszetek i 1 maskę kojącą Biodermy, jedną algową Bielendy i pół algowej jagodowej Belnatur - na razie używam tylko tuch wymienionych na początku. Muszę robić częściej maski nawilżające, bo zazwyczaj używam tylko tych oczyszczających.
Fajna jest też maska oczyszczająca Nuxe.
Ja dziś rano zrobiłam grafik 
|
Ja z oczyszczających mam lotosa ( i jednego w zapasie ), Clinique (nieużywana jeszcze ale to już kolejna tubka), Blue Corn, Lancaster z glinką, poza tym Clarins Beauty Flash Balm, Lancaster nawilżająca, dwie algowe w pudełkach, winogronowa YR, no i trochę saszetek (nawilżająca LRP, alabaster z Dermiki, nawilżająca z Dermiki i nawilżająca Farmona Amber). Tak więc szlaban na maski jak najbardziej wskazany no i grafik pewnie też by mi się jakiś przydał, gorzej byłoby pewnie z trzymaniem się planu.
Cytat:
Napisane przez zizou
ja z FLE jestem tak sobie zadowolona. miewalam duzo lepsze tusze. klasyczny Masterpiece byl, imo, duzo lepszy.
wczoraj wrzucilam moje perfumy do odpowiedniego watku podgladowego  i w zwiazku z tym mam spokoj na jakies pol roku z fotografowaniem klamotow 
|
Właśnie pamiętam twoją opinię o tym tuszu, że nie byłaś za bardzo zadowolona. Teraz się zastanawiam czy jak wykończę swoje zapasy to wziąć MF czy ten Smoky Lash. Pewnie wybór będzie zależał od dostępnych funduszy
A zbiór widziałam w odpowiednim miejscu, bardzo ładne zdjęcia
Cytat:
Napisane przez Estella
Załamałam się, oprócz tego co używam mam w zapasach:
- 1 pudełko algowej maski
- pół pudełka algowej maski
- maskę kojącą
- miniaturę maski oczyszczającej (pół standardowego opakowania)
- 26 saszetek, wiele z dodatkowym peelingiem
Daję sobie szlaban na maseczki! Nie wiem kiedy się tego tyle uzbierało. No, ale kryzys jest, "oszczędzę" trochę 
|

Kryzys jest dobrą wymówką na ogromne kosmetyczne zapasy sama sobie to wmawiam w przypadku balsamów do ciała czy innych kosmetyków
A tak w ogóle to jestem zła, wróciłam z Janek, w Sephorze nie mieli ani MA na dzień, ani na noc, w mam taką promocję gdzie nie mają na stanie połowy towaru Teraz będę musiała szukać w Marrionnaud, do którego mam nadzwyczaj nie po drodze.