Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prezetny na Komunię- dla chłopca i dla dziewczynki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-03-29, 23:49   #21
frantic
Zakorzenienie

Dot.: Prezetny na Komunię

Dziewczyny witam Was i przyłączam się do wątku. Mam w tym roku ten sam problem - Komunia chrześniaka.

Od roku już zastanawiam się co mu kupić. Stwierdziłam bowiem, że mój chrześniak wszystko ma. Tzn. wszystko co może chcieć dziecko w jego wieku. Po części jest to wina moich rodziców (czyli dziadków), którzy np. na Gwiazdkę kupowali mu prezenty typu sprzęt grający, telewizor ("bo niech dzieciak ma w swoim pokoju"), odtwarzacz DVD ("bo niedrogi, a przyda mu się do filmów"). Komputer dostał od rodziców, rower też ma - już sama nie wiem skąd.

Jak go pytam co by chciał, to mówi że aparat cyfrowy - to już jednak kupują mu moi rodzice. Generalnie więc mam szczerze dość tej Komunii.
Po przeczytaniu waszych wypowiedzi zastanawiam się poważnie nad MP4, ale czy on będzie potrafił to obsługiwać. Mój chrześniak szybko się wszystkim nudzi, obawiam się że MP4 pójdzie w kąt a ja będę tylko żałować, że wydałam tyle kasy na prezent, który po jednym dniu przestał go kompletnie interesować - nieraz już tak było. Lubi bardzo gry komputerowe i te chętnie mu kupuję przy okazji urodzin tudzież imienin, ale na Komunię taki prezent odpada.

Postanowiłam, że choćby nie wiem co nie wydam na prezent więcej jak 500 zł. Wolałabym jednak i tą kwotę ograniczyć. Dziewczynce kupiłabym na pewno zegarek, a chłopcu - może też? Ale czy teraz się kupuje zegarki...

Łączę się w bólu i czekam na kolejne propozycje.

Edytowane przez frantic
Czas edycji: 2009-03-30 o 00:59 Powód: literówka
frantic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując