Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymarzony pierścionek część XIV :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-02, 12:12   #2010
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Które? które wolisz, ja oba tak robiłam...i oba robiłam z tuńczykiem też

Moim skromnym zdaniem czerwone jest ostrzejsze niż zielone.
Dlaczego ma mu się ze szpinakiem kojarzyć, skoro tam nie ma ani grama szpinaku? Wszystko, co zielone, kojarzy mu się ze szpinakiem??
hihihi dokładnie.

Zielone pesto absolutnie nie smakuje jak szpinak.
Madlen oba są pyszne...możesz wybrać na chybił trafił;0

Cytat:
Napisane przez mekintoszek Pokaż wiadomość
Jestem po salsie - padam, ale fajnie było. Teraz muszę wykombinowac obiad i tutaj usmiechnę się do Hani - mogę poprosić przepis na zupe soczewicowo-paprykową?? Chciałam poszukac, ale nie pamiętam czy wrzucałaś już, a jeśli tak, to nie wiem w którym wątku
Pewnie wrzucałam.
Zresztą L_V swój przepis też wrzucała.
Ja robię tam:
Składniki:
Szklanka soczewicy zielonej
papryka
przecier pomidorowy w kartonie
marchew (1 duz sztuka)
pietruszka(1 mała sztuka)
cebulka (ostatnio gustuję w czerwonej)
Jak nie byłam na diecie boczek

Soczewice zalewam wodą i gotuję (z lisciem laurowym i zielem angielskim i kostką bulionową drobiową)
W tym czasie na patelni podsmażam..cebulę pokrojoną w kosteczkę z marchewką i pietruszką ( teraz na oliwie z oliwek jak nie było diety z boczkiem)
Jak ładnie zapachnie dodaję na chwilę pokrojoną paprykę razem podsmażam chwilę.
To dodaję do gara z soczewicą, dolewam pomidory z kartonu. Gotuję chwilę...do smaku papryka w proszku, pieprz trochę kurkumy albo curry.
Oczywiście jak ma byc pikantne podsmażam razem z cebulką papryczkę chili i ząbek czosnku

Zupa jest najlepsza na 2 dzień.

Madziu co do Chorwacji..szczerze- cała jest piękna. Więc jak własnym samochodem najlepiej zrobić postoje w kilku miejscach z końcowym docelowym Neum czy też wyspą Korculą..albo jeszcze lepiej zakonczyć podróż w Czarnogórze.

Warto zatrzymać sie na Słowenii, Zwiedzić po drodze na południe Plitwicke Jeziora, Park Narodowy Krka, Split i na końcu Dubrownik.

Szkoda że Ines sie nie udziela ona była w zeszłym roku na takiej wyprawie.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-04-02 o 12:13
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora