![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
Dobra wszystkie macie, te co są aktualnie na wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Rozeznanie
|
Dostałam, dziękuję
![]() Moja ciekawość odnośnie L_V została zaspokojona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesadzam? - nie, tak czuję. Ale nie chcę ciągnąć tematu. PW powinno już działać. Jak ktoś może to proszę o przesłanie.
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2009-04-02 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() tylko powiedzcie mi teraz która blondynka to Dori a która L_V ?? ![]() co do L_V to zawsze wyobrażałam ją sobie w krótkich włosach (coś na długość włosów Madlen ) - a tu zaskoczenie ![]() Cytat:
A dziś może mam gorszy humor i dlatego tak zareagowałam ![]() Nie wałkujmy tego tematu, ok?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Dori ma włosy rozpuszczone i brązowe oczy. Na zdjęciu gdzie są dwie blondi to dori się uśmiecha.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też myślę, że lepiej nie wałkować tematu. Nikt nikogo nie ignoruje, wszystkie się tu uwielbiamy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
Haniu widze, ze jestes
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
Ok Butter, ale pesto któe: zielone czy czerwone?
Czym się one w smaku różnią poza obecnością pomidorów? Zielonego się boję ruszyć dzisiaj ze względu na Tż, skojarzy mi się ze szpinakiem, (kiedyś twin dala mi przepis na penne ze szpinakiem, smietana itp, mnie skaowało bardzo, a Tż się nie przekonał) więc chcę czerwone otworzyć dzisiaj.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Hej
Poproszę o zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro, że zawiodłam wasze oczekiwania co do mojego wyglądu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zadomowienie
|
A mi zezarlo calego posta
![]() ![]() Tz wraca w sobote wieczorem ![]() ![]() Zuzaneczko zdecydujecie pozniej razem z Tz najwazniejsze zeby malenstwo bylo zdrowe i wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim skromnym zdaniem czerwone jest ostrzejsze niż zielone. Dlaczego ma mu się ze szpinakiem kojarzyć, skoro tam nie ma ani grama szpinaku? Wszystko, co zielone, kojarzy mu się ze szpinakiem?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hanię jakoś pamiętałam ze zdjęć które kiedyś wklejała.
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żartuję, ja też myślałam, że masz krótsze włosy ![]() Cytat:
Tak, dokładnie o to pesto chodzi. Są dwa rodzaje: zielone (z bazylii) i czerwone (z suszonych pomidorów). Oba pyszne, tanie i wielofunkcyjne. Jak już polubicie pesto, to na prawdę polecam smażone mięso (kurczak, polędwica itp) posmarowane pesto, albo z pesto w środku ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 |
Rozeznanie
|
Jestem po salsie - padam, ale fajnie było. Teraz muszę wykombinowac obiad i tutaj usmiechnę się do Hani - mogę poprosić przepis na zupe soczewicowo-paprykową?? Chciałam poszukac, ale nie pamiętam czy wrzucałaś już, a jeśli tak, to nie wiem w którym wątku
![]()
#2001 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Anitko ale miałaś ciężki okres. Życzę spokojniejszego czasu ![]() Sanetko miło Cię widzieć...nie uciekaj tylko pisz co u Ciebie. Butter...w sumie dziewczyny mają rację. Jak założysz "swoje " dodatki na pewno będziesz wyglądała inaczej niż statystyczna siedemnastka w skórzanej kurtce. Kup ją ![]() Szczególnie że ten krój jest fajny Diana co się dzieje?? Zuza nie złościaj słońce ![]() W temacie dzieci. Poruszona przez Ciebie kwestia też mnie nurtuje. To kolejny powód zwlekania z ciążą. Nie wyobrażam sobie oddac mojego kilkumiesięcznego dziecka pod opiekę tesciowej..a co gorsza obcej babie. Albo 2 letnie dziecko do żłobka. Z drugiej strony ja zwariuję bez pracy. I koło sie zamyka ![]() jedynym plusem jest że moja firma jest "prociążowa" Wiem że jak pojdę na wychowawcze to przyjmą mnie z powrotem. Dużo dziewczyn już to praktykowalo u nas. Misku grayuluję premii...no i tego wolnego piatku. Zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Rozeznanie
|
A co do pesto - ja uwielbiam po prostu ugotowany makaron wymieszany z łyżeczką i posypany parmezanem na przykład. Nigdy nie robiłam żadnego mięsa z pesto, muszę spróbować. Dobre też mogą być grzanki z pesto. O matko, ale jestem głodna
![]() Haniu, nie wiem czy nie umknęło Ci, więc napiszę jeszcze raz ![]()
http://www.whenismywedding.com/signa...5c9cce506b.gif Edytowane przez mekintoszek Czas edycji: 2009-04-02 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
A mi Hania nie odpisała
![]() Nigdy nie jadłam pasto jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak też lubię to pesto, ale TŻ niezbyt, więc myślę sobie, że jak zrobię coś jak sos z tuńczykiem czy kurczakiem, to on pomyśli, że to nie pesto i zje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to jak to jest z tym pesto? bo przyglądałam sie mu w lidlu ale jakoś spodziewałam sie czerwonej mazi a to jakieś takie niewyraźne było ![]() Czy używacie całego słoika na raz czy dodaje się tylko np. łyżeczkę? To jest coś bardziej jak sos, czy tylko dodatek do smaczku?
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
Jak robię danie dla dwóch osób to ile tego pesto dac, z tak z pól słoiczka?
Mięsko już rozmrażam, dzięki Butter. Zadaję czasem głupie pytania, ale pamiętajcie, że ja się ciągle czuję jak uczennica w kuchni i się zawsze boję że zepsuję coś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy mam długie, za łopaty. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielone pesto absolutnie nie smakuje jak szpinak. Madlen oba są pyszne...możesz wybrać na chybił trafił;0 Cytat:
Zresztą L_V swój przepis też wrzucała. Ja robię tam: Składniki: Szklanka soczewicy zielonej papryka przecier pomidorowy w kartonie marchew (1 duz sztuka) pietruszka(1 mała sztuka) cebulka (ostatnio gustuję w czerwonej) Jak nie byłam na diecie boczek ![]() Soczewice zalewam wodą i gotuję (z lisciem laurowym i zielem angielskim i kostką bulionową drobiową) W tym czasie na patelni podsmażam..cebulę pokrojoną w kosteczkę z marchewką i pietruszką ( teraz na oliwie z oliwek jak nie było diety z boczkiem) Jak ładnie zapachnie dodaję na chwilę pokrojoną paprykę razem podsmażam chwilę. To dodaję do gara z soczewicą, dolewam pomidory z kartonu. Gotuję chwilę...do smaku papryka w proszku, pieprz trochę kurkumy albo curry. Oczywiście jak ma byc pikantne podsmażam razem z cebulką papryczkę chili i ząbek czosnku ![]() Zupa jest najlepsza na 2 dzień. Madziu co do Chorwacji..szczerze- cała jest piękna. Więc jak własnym samochodem najlepiej zrobić postoje w kilku miejscach z końcowym docelowym Neum czy też wyspą Korculą..albo jeszcze lepiej zakonczyć podróż w Czarnogórze ![]() Warto zatrzymać sie na Słowenii, Zwiedzić po drodze na południe Plitwicke Jeziora, Park Narodowy Krka, Split i na końcu Dubrownik. Szkoda że Ines sie nie udziela ona była w zeszłym roku na takiej wyprawie.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-04-02 o 12:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.