2009-04-22, 11:32
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Napisane przez Nika1980
to jest po prostu cena którą się płaci. każda decyzja niesie ze sobą jakieś konsekwencje. my z mężem po prostu wiemy , co jest naszym priorytetem, z czego możemy zrezygnować, co chcemy "poświęcić" ( choć ja wcale nie postrzegam tego jako poświęcenie). Bardzo tego dziecka pragniemy, ono jest najważniejsze. kiedy okazało się, że mamy taką możliwość decyzja była prosta : mogę zrezygnować z pracy- nie chcę rezygnować z niezapomnianych chwil z moim dzieckiem i z szansy odkrywania z nim świata i kształtowania jego myślenia i nastawienia do tego świata.
jestem pedagogiem, kocham dzieciaki, patrzeć jak rosną, odkrywają wszystko- cudowne przeżycie...
mieliśmy szczęście , że nam się tak poukładało. mam nadzieje, że nadal tak będzie i zrealizujemy nasz plan.
|
Nika Ty jesteś w super sytuacji bo będąc z dzieckiem cały czas będziesz zdobywać praktykę adekwatną do swojego wykształcenia. I tego bardzo Ci zazdroszczę. Jeśli będziesz chciała za jakiś czas wrócić do swojego zawodu nie będziesz miała z tym najmniejszego problemu. Niestety nie każda mamusia ma takie szczęście. Ale oczywiście każda z nas jest kowalem swojego losu. Taki zawód wybrała i musi się liczyć z konsekwencjami....
Cytat:
Napisane przez konspiracja
Nio  . Na razie liczy sie termin wiec jestes nasza- zimowa
Margolciu nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem. Niby to jescze daleko, ale juz sie martwie
Nika, straszna to cena dla rodzicow...
|
Cieszę się że nie jestem sama ze swoimi dylematami... Myślę że wiele mamuś ma podobny problem. No ale tak jak powiedziała Nika. Każdy musi wybrać optymalne dla siebie rozwiązanie....
Niby mamy jeszcze tyle czasu na przemyślenie tej decyzji a z drugiej strony jak sobie pomyślę jak ten czas szybciutko leci to ogarnia mnie przerażenie. Ciągle mi się wydaje że dopiero co dowiedziałam się że będę mamusią a tu już prawie półmetek No szok normalnie...
|
|
|