Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 18:59   #448
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Gdyby znieczulenie bylo niebezpieczne dla matki, albo dla dziecka to by go nie podawali, nieprawda.

Nie pisalam, ze porod drogami natury to sredniowiecze, prosze nie przekrecac, pisalam o znieczuleni, a porod ze znieczuleniem to juz dla was nie porod drogami natury, nie rozuiem

Po drugie tak jak pisza dziewczyny, ze ze znieczuleniem mogly sie w trakcie porodu przespac(jesli porod trwal dlugo) i pozniej mialy sile wypchnac dziecko na swiat, wiec nie ma tego zlego...
Nigdy znieczulenie nie jest w 100% bezpieczne - to mówi moja teściowa położna, a to dlatego, że nie wiadomo nigdy do końca, jak zachowa się ciało kobiety, a człowiek bywa zawodny.

Poród ze znieczuleniem nie jest już naturalny, ponieważ zaburzone jest wydzielanie hormonów i innych substancji, które wpływają na odpowiednie fazy porodu. Wydzielanie tych hormonów zaburza często również obecność męża (czytałam w zeszłym roku duży artykuł na ten temat).

No i nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć kontroli nad swoim ciałem i porodem.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora