2009-05-28, 13:01
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część III
Cytat:
Napisane przez belluci2
- miedzy posiłkami polecam
jako przekaske
*ziarna dyni
*ziarna słonecznika
*zielona herbate
*kiełki pszenicy
*orzechy
*jabłko-idealne na włosy
*avocado, ale nie za czesto-cenne zródło witaminy E, jest kaloryczne!!
wystarczy garstka np pestek dyni i 2 zielone herbaty w codziennym jadłospisie
na śniadanie np
*jajko+pełnoziarniste pieczywo
*owsianka
*ciemny razowy chleb na kanapke, plaster pomidora, cebuli , ser zółty, szczypiorek
+sok z pomaranczy
|
super! Wreszcie jakiś konkret Jajka powoli wprowadzam do codziennej diety, mysle o dwóch dziennie, może być? Dynię też wcinałam ale wmuszałam duże ilości w siebie, a tutaj się okazuje, że wystarczy garstka dziennie.Jabłka bardzo lubię takie kwaśne i zielone, w ogóle staram się jeść codziennie jakiś owoc lub warzywo.Sok pomarańczowy uwielbiam
Odnośnie zwrócenia się do dietetyczek-dobry pomysł a przy okazji zadam im pytanie inne-a mianowicie coś zapychającego na śniadanie bo zawze rano po sniadaniu, obojętnie co zjem, robię się po godzinie glodna i ssie mnei niesamowicie.Może to też ma wpływ na kondycje włosów bo jem kiepskie śniadania ogólnie, małe ilości a ponoć to najważniejszy posiłek...tylko co ja zrobię,że mój żołądek budzi sie 2h później niż ja i wssysa mnieod wewnątrz. Najgorzej jest na uczelni kiedy te kilka godzin trzeba wytrzymać.A kanapek nei uznaję, przydzę się kanapek robionych w domu i zjadanych po godzinie, smierdzące takie są, blee
|
|
|