Rozeznanie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cytat:
Napisane przez UnholyOne
Ja słyszałam, ze chyba od pierwszego kopniaka należy liczyc 20 tyg do przodu i wtedy można stwierdzic w którym tygodniu będzie poród
|
No to u mnie wychodzi na 37 tydzien. Ho, ho 
Cytat:
Napisane przez Karolinak82
Co do liczenia to moja Mama bardzo w to wierzy bo sprawdziło jej się to dwa razy...no i mi wyliczyła termin na 17 czerwca  A liczy się to tak...ze dodaje 14 dni i 4 miesiące...  Ja pierwszego kopniaka dostałam 3 lutego...więc 17 czerwca wychodzi 
|
A tu wychodzi 27 lipca 
Cytat:
Napisane przez Ania0104
.................
wklejam moje zakupy ...
1. ciuszki
2. pierdółki
|
Piekne! Ladne kolory.
Dziewczyny, jakie macie termometry dla dzieci? Kupilam ostatnio, wydawalo mi sie, ze ok, bo z miekka koncowka, ale potem wyczytalam, ze wynik daje po 60 sekundach- czy dziecko tak dlugo wytrzyma? 
Cytat:
Napisane przez katarzynka00
Można powiedziec ze wszystko dobrze, i wynika ze co lekarz to inna opinia bo ten stwierdził ze poprawe to ja odczuje dopiero po 5, 6 dniach łykania.
Gdybym ASPAT lub ALAT miała powyzej normy to bym sie kwalifikowała do leczenia ambulatoryjnego a tak mam siebie obserwowac i wyniki powtorzyc za tydzien.
Oczywiscie nie umiał odp. na pyt od czego mam to w tej chwili.
Byc moze to poczatek gestozy...i tyle wiem co zanim pojechałam do szpitala
wszystkie wasze kciuki jak widac mojej osobie pomogły
a po koleji to jeszcze na uwage zasluzyla pani z izby przyjec.Nie miła baba, ledwo robote zaczela a juz miny takie waliła i odzywała sie tak obcesowo jakby nie wiadomo co chciala udowodnic.Zaczelo sie od tego, ze skomentowala ze powinnam to ze swoim lekarzem skonsultowac a nie tu przyjezdzac, po czym powiedziala
"prosze sie polozyc i odłonic brzuch" sluchala tetna,
a ja do niej
"czy mam sie rozebrac"
a ona
"czy ja nie wyraznie sie wysłowiłam,poprosiłam tylko o odsłoniecie brzucha"
I tu mnie WQU....
Zapytała kto prowadzi moja ciążę, powiedziałam nazwisko a ona zapytala ponownie, na co ja zapytałam
"czy nie wyraznie sie wysłowiłam?" 
i tu ja musiałam ja zdenerwowac bo zaczeła komentowac , ze nie rozumie zasadnosci czym spowodowana jest moja obecność, czy tym ze nie ufam swojemu lekarzowi i jestem z niego niezadowolona itp
Na co ja odparłam, że moze przy 10ciąży bagatelizowałabym rozne objawy, ale to moja pierwsza ciaza i nie musze sie tłumaczyc nikomu , bo i nikt z was nie odpowie za to jesli cos zlego sie stanie.
Zadzwoniła po lekarza na ktorego czekac mialam 20min a zrobiło sie 40.
Próbowała cos jeszcze powiedziec ale ucięłam ta dyskusje krótko, ze od tego lekarze sa na dyzurach w szpitalu i ze na dobra sprawe moge jezdzic od szpitala do szpitala bo mam takie prawo a lekarz obowiazek.
|
Na temat zachowania tej przemilej pani sie nie wypowiem, jednym slowem zenada. 
No faktycznie, wiesci malo, ale jesli Cie nie zatrzymali- to moze dobry znak? Zrob jednak te badania, bierz tabletki, no i obserwuj. Jak sie czujesz?
A jutro, a w zasadzie dzisiaj... wszystkiego najpiekniejszego, Kochana! I dla meza oczywiscie tez 
Cytat:
Napisane przez syla39
Ja tez bylam dzisiaj w szpitalu  . I jak Katarzynka wrocilam z ta sama wiedza z jaka pojechalam. Mianowicie od wczoraj mam wrazenie ze sacza mi sie wody plodowe bo nie wiem coz innego to moze byc  . Bez zapachu, jak woda i przezroczyste. Zbadali mnie wzdluz i wszerz i mimo to nic nie wiem. Twierdza ze to raczej nie wody bo nie widza zeby mi cos peklo czy cos w tym stylu, ale nie potrafia tez powiedziec co to jest. Napewno nie mocz i nie uplawy, wiec co???? Mialam ktg i wszystko jest ok, dzidzia sie rusza i wierci wiec tez ok. Juz sama nie wiem. Ma ktos moze jakis pomysl??? 
Mam sie obserwowac i wrazie czego zglosic sie ponownie do poloznej. Ehh, starcha mam  .
|
O rany Tez slyszalam o tych testach sprawdzajacych wody, poszukaj po aptekach. A duzo tego Ci sie saczy? Wazne, ze dzidzia sie rusza jak wczesniej.
Cytat:
Napisane przez czekoladka21
Dzisiaj pojechal ze mna tż.....i mowie mu ze ma patrzec uwaznie w monitor jak lekarz bedzie pokazywal to miedzy nozkami....
a wiec zaczelam 32 tc.....glowka ma 79mm czyli 30tc, a nogi 33tc- czyli jak to lekarz powiedzial dlugie nogi i mala glowka czyli dziolszka....
i pokazal pupcie i wyraznie widac piske, nawet tż widzial ze nic tam nie ma innego...czyli jednak Weroniczka
ale glowke ma juz bardzo nisko, tuz nad spojeniem łonowym....szyjka skrócona mam napisane w karcie TS2......nie wiem co to znaczy
ale trzyma i jest zamknieta........
na nastepna wizyte mam zrobic badania morfologie i mocz
lekarz rokuje ze mala bedzie miala gdzies do 3200 kg najwiecej, ale jak tż powiedzial mu ze wazyl 5 kg jak sie urodzil a ja mu powiedzialam ze 3600 to powiedzial ze w razie jakby mala miala 4kg to nie bedziemy ryzykowac i bedzie cesarka......bo mam waska miednice.....
a i co do terminu porodu to powiedzial ze raczej koniec lipca....
|
Gratuluje coreczki i dobrych wiesci 
Cytat:
Napisane przez Karolinak82
[/COLOR]Dziewczyny właśnie dostałam smsa od Marioli...
"Chciałam poinformować, że 29.05.2009 o godz. 19.31 urodził się przez cięcie cesarskie nasz syn Antionio wagi 1650 g. Antonio leży na patologii wcześniaka i na razie miewa się dobrze. Mogłam go dotknąć, przytulić i pocałować zaraz po cięciu. Teraz wpatruję się w zdjęcia. Ściskam mocno."
Aż mi serce zamarło jak to przeczytałam.... GRATULACJE dla Mariolki...niech rośnie Mały Antonio zdrowo    : roza:  
|
O rany, jestem w szoku To juz wiem, czemu spac nie moge.
Mariola, przeogromne gratulacje! To wspaniale, ze moglas przytulic Antosia, to na pewno pomoze dojsc do siebie i Jemu, i Tobie. Trzymam kciuki za szybki powrot do domu
Cytat:
Napisane przez Svinecka
ja dziewczynki bylam na zakupach....sama....musia lam sie odstresowac, zostawilam TZ z malym i pojechalam
kupilam sobie jeden stanik do karmienia i podklady oraz dwie pary spodenek i sweterko tuniczke
poza tym jedzenie do domku i takie tam - jutro przychodza goscie
o TZ nie chce mi sie pisac, przeplakalam dzis przez niego 3/4 dnia 
jak przyjechal z malym do domu to widzialam, ze probuje jakos zalagodzic i mowi do malego: "nie denerwuj mamy, wystarczy, ze wujek ja denerwuje" czyli wie, ze zawinil
jak pojechalam na te zakupy to TZ zrobil suszarke w kuchni, podlaczyl mikrofale, zrobil szuflade na sztucce i POZMYWAL WSZYSTKIE GARY 
zdecydowanie probuje sie podlizac
ale co - sprawil mi przykrosc, zreszta ciagle sprawia i nie przejdzie mi z powodu jednego dobrego gestu...
dzieki dziewczyny, ze pamietacie o mnie....Wy to jestescie jak prawdziwe przyjaciolki - zawsze mozna na Was liczyc
padam na twarz - ide sie myc i do lozka
jutro kupa roboty
dobranoc 
|
Svinecko, widac, ze Twoj Tz cos przeskrobal i sam zdaje sobie z tego sprawe, to juz postep. Staraj sie nie denerwowac, ja wiem, latwo sie mowi, ale naucz sie w tym wypadku troche egoizmu i odcinaj sie od takich stresow. Trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez majka versace
Po trzecie gizmiatko już wyszła ze szpitala. Synuś nadal w inkubatorze. Oboje czuja się dobrze.
No i musze się pochwalić że widziałam zdjęcia Natanielka. Słodziachny maluszek. Jak na wcześniaczka to spory kawał chłopa
|
My tez chcemy zobaczyc 
Duzo buziakow dla dumnej mamy!
Cytat:
Napisane przez katarzynka00
Mnie obudzil swiąd.Najpierw nie mogłam zasnac, myslałam ze sie zadrapie.Z mężem na 4 ręce mnie drapaliśmy, i stękałam jak choinka, bo jeszcze w tylu miejscach atakowało.Jakby komary mnie pokuły miejsce przy miejscu  takie porownywalne uczucie i ulga z drapania mierna...
Wtałam, wypiłam uderzeniowa dawke calcium i
Polozylam sie do lozka i jakos udalo mi sie zanac, no i obudził mnie swiad.Zaczelam sie drapac, rozbudzilam sie, właczylam tv, i pomyslalam ze wł lapka i oto jestem, sama ja we własnej osobie 
Połkneła kolejna tabletke i czekam, moze zacznie dzialac i pozwoli mi zasnac.
Dziekuje dziewczyny za zyczenia 
Tak mysle ze ja juz pierwszego czerwca pojade jeszcze raz oddac krew i zrobie te proby.Moze wyniki pomylili albo cos, nie wiem co myslec.
No bo jesli wyniki dobre to dlaczego przepisal lek na recepte, a jesli sa złe a ja zyje w nieswiadomosci to szkodze sobie, nam... 
Albo dlaczego nie zalecił mi innych badan, czy w zaden sposob nie mozna stwierdzic skad u mnie nagle takie cos?
Pokrece sie tu chwile i wroce do łozka.
|
Rany biedactwo, moze sie nasmaruj jakims kremem, to chociaz na moment przestanie swedzic?
|