Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nauka języków obcych...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-04, 19:42   #1
polipolipoli
Raczkowanie

Unhappy

Nauka języków obcych...

Zapewne ten wątek pojawił się na tym forum nie raz ale bardzo mi zależy na waszej pomocy. Uczyłam się angielskiego przez 9 lat i niemieckiego przez 3. Jeśli chodzi o angielski jestem raczej na poziomie średnim potrafię się porozumieć ale zebym biegle władała to raczej nie. Jeśli chodzi o niemiecki to znam tylko podstawy. Niemiecki raczej mi nigdy nie wchodził i raczej nigdy nie byłam do niego przekonana ale w mojej szkole nie było wyboru. A jeśli chodzi o kursy to raczej nie mam tyle kasy bo wszystkie te kursy są bardzo kosztowne . Teraz mam dużo czasu i właściwie chciałabym w tym czasie się czegoś nauczyć a nie tracić go na głupoty. Chciałbym pogłębić wiedzę o tych językach ale także rozpocząć naukę nowego. Nie mam za dużo kasy na podręczniki i repetytoria. W bibliotece również nie znalazłam nic przydatnego. Przeszukiwałam internet i jeśli chodzi o języki to praktycznie nie ma za dużo rzeczy darmowych. Dlatego mam pytanie może znacie jakieś dobre żródła do nauki języków nie wiem strony internetowe, niedrogie podręczniki, ale także jakieś nietrudne metody zapamiętywania bo u mnie z pamięcią słabo ale bardzo mi to potrzebne. znalazłam się w takiej sytuacji, że muszę również znać chociaż jeszcze jeden obcy jężyk a dwa pozostałe przynajmniej na średnim poziomie. Proszę was o pomoc.
polipolipoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując