Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Dzień dobry!
piękny dzień mamy, a ja muszę do ogródka odchwaszczać...bleeee...
wczoraj mój mąż przed snem grał małej 40 minut na gitarze i.... poszłam spać bez problemu! żadnego skaczącego brzucha! 
ale dziś znów obudziłam się o 5.20.... może już tak będę miała do końca ciąży? 
Cytat:
Napisane przez Tysiak7
dlatego chcialabym zobaczyć jak to wyjdzie u nas 
aprops ktos tu wspomnial o nocy, ja rozumie wszystko plusy terty wymienione na format A4 ale jak ktoras bedzie równiez uzywac ich jeszcze w nocy to normalnie chyle czoła  większosc z was to pierworódki... zobaczycie co to znaczy drzemac sie ciagiem w pierwszych dniach 40 min, karmic musimy ale jak ktoras chce przebierac terte w nocy to dla mnie masohistka ... albo robokop 
|
po pierwsze proszę nie dyskryminować pierworódek....to że się jeszcze dzieci nie ma nie znaczy , że się nie wie co to znaczy dziecko.
Odchowałam dwie małe siostry- zmieniałam pieluchy ( TETROWE!) w nocy, karmiłam ( z butelki oczywiście) itp...
nie wiem co wybiorę na noc mojemu dziecku, już pisałam pierwsze parę dni póki się nie oswoimy z małym człowieczkiem, będą pampersy, a potem będziemy próbowac i eksperymentować.
Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4
Ja chcieć to ciasto 
Co do pieluszek ... to zarzekałam się, że tylko pampersy i wiecie co ... kobieta zmienną jest. Spróbuje też tetry, na noc oczywiście pampers, ale w dzień tetra ... moja mama też jest takiego zdania, bo mówi, że to zdrowsze i tańsze jednak.
A dzisiaj zaczynam naukę do egzaminu, który mam w poniedziałek. Bo to socjologia, a wykładowce mamy    więc czeka mnie trochę nauki. I jeszcze na uczelnie musze pojechać, zobaczyć co z moimi praktykami.
Miłego dnia dziewczynki 
|
Fasoleczko, to , że zmieniamy czasem zdanie nie znaczy, że coś z nami nie w porządku, to znaczy jedynie, że czytamy, zbieramy informacje i po przemyśleniu podejmujemy decyzje. normalna sprawa 
powodzenia w nauce 
Cytat:
Napisane przez miss.hot
Nie polecam tych 7-daysów - dużo chemii, więc w ciąży lepiej jeść zwykłe drożdżówki
Ja jem codziennie różnie - zależy od apetytu - no i kolejna rzecz - to jest indywidualna sprawa każdej kobiety, jej wagi i trawienia Na każdej wizycie jesteśmy ważone i lekarz może powiedzieć czy źle czy dobrze waga przyrasta 
|
o rety ja nie będę wymieniać co jem, bo różnie. są rzeczy, które jem codziennie, jak np musli z mleczkiem, owocki, warzywka, herbatka rumiankowa dużo wody. a pomiędzy tym różnie....
no wy jesteście ważone, a ja nie 
Cytat:
Napisane przez malin30
Dzień dobry! Wreszcie się lepiej spało, bo na wygodnym łóżku. Szkoda tylko, że tak krótko. Wczoraj przed 23, jak oglądałam film, to brzdąc zaczął chyba fikołki w brzuszku, bo strasznie się rozpychał, aż mi cały brzuch chodził
Pieluszka tetrowa to tylko symbol. Jest wiele innych sposobów pieluszkowania wielorazowego. A dowiedziałam się o tym już rok temu i zapaliła mi się w głowie lampka, że to może być to. Im bliżej końca ciąży, tym bardziej się "wgryzam" w ten temat. Oczywiście pampersy też kupię do doraźnego stosowania, ale ogólnie, jako świadoma ekologicznie mama, decyduję się na pieluszki wielorazowe dla zdrowia dziecka i naszej planety.
A że w szpitalach stosują pampersy, to dlatego, że jest im tak taniej i szybciej.
aliisanka, nie jestem "żyletą", ale nie lubię, jak mi się coś niesprawiedliwie zarzuca. Wtedy albo jak typowy raczek się wycofuję, albo jak skorpion (który tez nam mnie wpływa) atakuję złośliwością.
|
o ja też tak robię ....
|