Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-17, 08:07   #3630
Nika1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Dzień dobry!
piękny dzień mamy, a ja muszę do ogródka odchwaszczać...bleeee...

wczoraj mój mąż przed snem grał małej 40 minut na gitarze i.... poszłam spać bez problemu! żadnego skaczącego brzucha!
ale dziś znów obudziłam się o 5.20.... może już tak będę miała do końca ciąży?

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
dlatego chcialabym zobaczyć jak to wyjdzie u nas
aprops ktos tu wspomnial o nocy, ja rozumie wszystko plusy terty wymienione na format A4 ale jak ktoras bedzie równiez uzywac ich jeszcze w nocy to normalnie chyle czoła większosc z was to pierworódki... zobaczycie co to znaczy drzemac sie ciagiem w pierwszych dniach 40 min, karmic musimy ale jak ktoras chce przebierac terte w nocy to dla mnie masohistka ... albo robokop
po pierwsze proszę nie dyskryminować pierworódek....to że się jeszcze dzieci nie ma nie znaczy , że się nie wie co to znaczy dziecko.

Odchowałam dwie małe siostry- zmieniałam pieluchy ( TETROWE!) w nocy, karmiłam ( z butelki oczywiście) itp...
nie wiem co wybiorę na noc mojemu dziecku, już pisałam pierwsze parę dni póki się nie oswoimy z małym człowieczkiem, będą pampersy, a potem będziemy próbowac i eksperymentować.

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Ja chcieć to ciasto
Co do pieluszek ... to zarzekałam się, że tylko pampersy i wiecie co ... kobieta zmienną jest. Spróbuje też tetry, na noc oczywiście pampers, ale w dzień tetra ... moja mama też jest takiego zdania, bo mówi, że to zdrowsze i tańsze jednak.

A dzisiaj zaczynam naukę do egzaminu, który mam w poniedziałek. Bo to socjologia, a wykładowce mamy więc czeka mnie trochę nauki. I jeszcze na uczelnie musze pojechać, zobaczyć co z moimi praktykami.

Miłego dnia dziewczynki
Fasoleczko, to , że zmieniamy czasem zdanie nie znaczy, że coś z nami nie w porządku, to znaczy jedynie, że czytamy, zbieramy informacje i po przemyśleniu podejmujemy decyzje. normalna sprawa
powodzenia w nauce

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Nie polecam tych 7-daysów - dużo chemii, więc w ciąży lepiej jeść zwykłe drożdżówki

Ja jem codziennie różnie - zależy od apetytu - no i kolejna rzecz - to jest indywidualna sprawa każdej kobiety, jej wagi i trawienia Na każdej wizycie jesteśmy ważone i lekarz może powiedzieć czy źle czy dobrze waga przyrasta
o rety ja nie będę wymieniać co jem, bo różnie. są rzeczy, które jem codziennie, jak np musli z mleczkiem, owocki, warzywka, herbatka rumiankowa dużo wody. a pomiędzy tym różnie....

no wy jesteście ważone, a ja nie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Wreszcie się lepiej spało, bo na wygodnym łóżku. Szkoda tylko, że tak krótko. Wczoraj przed 23, jak oglądałam film, to brzdąc zaczął chyba fikołki w brzuszku, bo strasznie się rozpychał, aż mi cały brzuch chodził

Pieluszka tetrowa to tylko symbol. Jest wiele innych sposobów pieluszkowania wielorazowego. A dowiedziałam się o tym już rok temu i zapaliła mi się w głowie lampka, że to może być to. Im bliżej końca ciąży, tym bardziej się "wgryzam" w ten temat. Oczywiście pampersy też kupię do doraźnego stosowania, ale ogólnie, jako świadoma ekologicznie mama, decyduję się na pieluszki wielorazowe dla zdrowia dziecka i naszej planety.

A że w szpitalach stosują pampersy, to dlatego, że jest im tak taniej i szybciej.

aliisanka, nie jestem "żyletą", ale nie lubię, jak mi się coś niesprawiedliwie zarzuca. Wtedy albo jak typowy raczek się wycofuję, albo jak skorpion (który tez nam mnie wpływa) atakuję złośliwością.
o ja też tak robię ....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora