|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() tak sobie myślę, że w domu to nie byłby zły pomysł z tymi pieluszkami. Tylko tak sobie myślę co z nocą, za każdym razem trzeba będzie zmieniać prześcieradło? i jeszcze jedna kwestia mnie ciekawi, czy przy tetrowej pieluszce za każdym raezm ona przecieka czy tylko jak dużo jest siuśków i kupki? bo zakładając, że przez 1 miesiąc dzidziuś zużywa 10 pieluszek dziennie to te 10 razy bym musiała zmianić ciuszki? ja się kompletnie na tym nie znam ![]()
![]() |
#3602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oczywiście, bez obrazy, tak mi się tylko kojarzy ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio..czytam tą stronę i jestem w szoku.... Pieluszki z materiału są korzystniejsze dla środowiska
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Wtajemniczenie
|
co do pieluszek wielorazowych, to znam kilka mam, co też twierdziły uparcie że będą stosowały, bo zdrowe itp. a po kilku dniach od porodu, zaczęły kupować pampersy
![]() uważam że to indywidualna sprawa, każdy ma inne warunki w domu, inne warunki finansowe, inne poglądy .. ![]() ![]() ja w ogóle nie rozumiem o co chodzi z wielorazowymi, i decyduję się na pampuchy ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pinky poczytaj to forum , to niesamowite , ale pieluszki naturalne są teraz tak ulepszone, że np: możesz dokupić do nich wkładki ( również oddychające z naturalnego materiału) , które też się pierze, a które utrzymują pupkę suchą. na noc możesz zakładać otulacz - one również są zrobione najczęściej z naturalych materiałów. i tak będziesz musiała zmieniąc ubranka często , jak się maluszkowi będzie ulewało... nie wiem, kochana, sam się nad tym wszystkim zastanawiam, ale mam coraz większą chęć spróbować. a paczkę pampersów zawsze możesz mieć w szafie na wypadek gdybyś miała dość ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze zapytam mojego gina, wychował trzech synów więc pewnie będzie wiedział co i jak
![]()
#3607 |
Raczkowanie
|
Co do pieluszek, to chyba najbezpieczniej kupić i takie i takie. i wtedy każda mama sie przekona, po kilkakrotnym korzystaniu z obu, które sa lepsze, zarówno dla maluszka i dla mamy, czy pupa jest odparzona, ma alergie, czy trzeba dziecku często zmieniać ubranka. Ja własnie tak zrobię, bo dużo jest argumentów za pieluszkami tetrowymi i dużo za jednorazowymi
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() choć ja aż tak wielu zalet pampersów nie widze. poza jedną : wygodą. i wtedy kiedy będę tej wygody potrzebowała ( np spacer, wyjście w gości) sięgnę po pampersa. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja bliska koleżanka ma synka 2 letniego więc nie wiem czy by było dobre jej się pytać bo skąd by wiedziała czy jej synek miał przegrzane jąderka ![]()
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każda z nas wybierze co najlepsze dla niej i dzidzi przede wszystkim ![]()
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy używają pampersy - to i oni kupują pampersy- łatwo , szybko i wygodnie- zapytaj ile z Twoich znajomych zadało sobie trud sprawdzenia wpływu pieluszek na zdrowie dziecka...założę się, że niewielu... ja nie mówię, że wszyscy mają używać wielorazówek, tak jak napisałam, sama po pampersa sięgnę czasem, a może częściej- nie wiem. chodzi o świadomośc tego, co i jak wpływa na zdrowie naszego dziecka , o zadanie sobie trudu wyszukania informacji, i potem posiadając wiedzę mozna podjąć decyzję- wiadomo- decyzja należy do ciebie, to twoja dzidzia. znikam, bo oczka bolą.... ![]() PS: dużo moich znajomych używało pampersów, jakbym im powiedziała, że tetrowe są lepsze to by się popukali w głowę...ale mam też takich znajomych którzy uzywali naturalnych pieluszek z powodzeniem. kwestia przyzwyczajenia i wprawy.
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-16 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Wtajemniczenie
|
i jak zwykle przyszła ta pora, kiedy jestem głodna, i tak jest od jakichś kilku tygodni
![]() jak będę jeść o tej porze to przecież niedobrze, i co ja mam biedna zrobić... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aprops ktos tu wspomnial o nocy, ja rozumie wszystko plusy terty wymienione na format A4 ale jak ktoras bedzie równiez uzywac ich jeszcze w nocy to normalnie chyle czoła ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-16 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Wtajemniczenie
|
nie wytrzymałam
![]() ![]() musli z jogurtem i bananem, ale lepsze to niż węglowodany takie jak chleb ![]() ech, słabszą mam wolę z dzidziusiem w brzuszki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyniki w normie: na czczo 71, po 60 min 117, po 120 min 78. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Wtajemniczenie
|
któraś się skusi?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zmykam do łóżeczka bo jakaś padnięta dziś jestem... Dobrej nocki mamuśki! ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Allisanko nie rób mi tego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3618 |
Zadomowienie
|
Ale wy szybko piszecie , Aliisanko ja też chcę przepis
![]() Co do pieluszek ja kupię i tetrowe i pampersy a jakie będe uzywać okaże się jak urodzę ![]() miss.hot fajniutkie ciuszki, my jeszcze przez 2 tygodnie mieszkamy w Lublinie później mąż leci do Angli a ja wynajme mieszkanie w rodzinnym mieście blizej mojej rodziny, wszystko się pozmieniało :/ uciekam do łóżeczka Dobranoc
#3619 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W internecie to nie ma chyba co szukac sprawdzonych informacji. Popytam położną, później pediatrę o to czy szkodzi czy nie. Bo tak, to każdy bredzi swoje: ekolodzy jedno, producenci pampersów drugie. Cytat:
![]() Cytat:
Rano na czczo już miałam pobraną krew. Żeby nie narzekac, że ktoś mi nie takiego drinka jak lubię podał, miksturę zrobiłam sobie sama. W kubeczku wody + cytryna. Wyszła taka przesłodzona lemoniada. Za pół godzinki drugi pomiar. Wyniki masz super ![]() Wy też się źle czułyście po glukozie? Już mi pomału przechodzi, ale dobry kwadrans mnie telepało ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam napisać dwa: jedno przed glukozą, a drugie po ![]() Cytat:
![]() Dobrze zdecydowaliście, że tam będziesz mieszkała przez ten czas - zawsze to bliżej rodziny i znajomych ![]() ![]() Trzymam kciuki za Was ![]() Jak będziesz czasem w Lublinie to daj znać ![]() Cytat:
![]() Mogłam pić po tym chłodną wodę i dobrze, bo w ustach został ten słodki smak ![]() ![]() Ja już po śniadanku - dziś kanapeczki z wędlinką, liściem sałaty i pomidorkiem ![]() A zaraz po - czyli teraz wcinam arbuza, gruszkę i banana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- A my dziś zaczynamy 23 tc czyli szósty miesiąc ![]()
![]() |
#3621 |
Rozeznanie
|
Ja chcieć to ciasto
![]() ![]() Co do pieluszek ... to zarzekałam się, że tylko pampersy i wiecie co ... kobieta zmienną jest. Spróbuje też tetry, na noc oczywiście pampers, ale w dzień tetra ... moja mama też jest takiego zdania, bo mówi, że to zdrowsze i tańsze jednak. Ja wyniki glukozy miałam zadawlaające chyba. Na czczo: 67 a po glukozie 58 ![]() Humor już mi bardziej dopisuje, wczorajsze załamanie gdzieś powoli ucieka. Wczoraj rozmawiałam z ciocią z londynu i też podniosła mnie na duchu ![]() Proszę o poród szybki, bezbolesny i przyjemny ![]() A dzisiaj zaczynam naukę do egzaminu, który mam w poniedziałek. Bo to socjologia, a wykładowce mamy ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
#3622 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też wczoraj słabo było po tej glukozie dlatego nawet nie wracałam do domu tylko czekałam pod drzwiami tą godzinkę ![]() Cytat:
![]() Kurcze dziewczyny możecie mi tak orientacyjnie przybliżyć Wasze dzienne menu? Wydaje mi się że jem normalnie ale na wadze przybieram w ekspresowym tempie ![]() Np wczoraj zjadłam tyle: Po badaniach kupiłam sobie drożdzówkę (ok 10) W domu ok 11.30 zjadłam serek wiejski z rzodkiewką, pomidorem, sałatą i szczypiorkiem do tego kromka pełnoziarnistego pieczywka bez masła Ok 13.30 ok pół kg czereśni (no może troszkę więcej niż pół) cukierek kokosowy ![]() ok. 16.30 zupę pomidorową (talerz) ok 19 sałatkę jarzynową (bez chleba) ok 20.30 jabłko A może jednak za dużo jem? ![]() ![]()
![]() |
#3623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie to wygląda tak: śNIADANIE: około 7.30 - 4 bułki lub 5 kromek chleba (z masełkiem, wędlinką, serkiem żółtym i ogórkiem lub sałatą) około 10.00 - drugie śniadanie (7-days, lub jakaś inna drożdzówka, jabłko albo banan albo czereśnie) OBIAD: między 13, 14: jakaś zupka (chyba, że akurat nie zrobiłam, to kanapki) godzine potem: przymusowo kartofelki z koperkiem do tego sosik albo jakiś kotlecik, lub udeczko około 18.00: idę do babci i tam zawsze dojadam jakiś obiadek (zupka, albo kolejne kartofelki z czymś KOLACJA: około godziny 21, czasami póżniej: zdarza mi się zjeść zapiekanki, kanapki, jajka smażone itd Często wstaje w nocy około 3,4 i robie sobie jeść ... bo mnie w żołądku ssie ![]()
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jem codziennie różnie - zależy od apetytu - no i kolejna rzecz - to jest indywidualna sprawa każdej kobiety, jej wagi i trawienia ![]() ![]()
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Wreszcie się lepiej spało, bo na wygodnym łóżku. Szkoda tylko, że tak krótko. Wczoraj przed 23, jak oglądałam film, to brzdąc zaczął chyba fikołki w brzuszku, bo strasznie się rozpychał, aż mi cały brzuch chodził
![]() Pieluszka tetrowa to tylko symbol. Jest wiele innych sposobów pieluszkowania wielorazowego. A dowiedziałam się o tym już rok temu i zapaliła mi się w głowie lampka, że to może być to. Im bliżej końca ciąży, tym bardziej się "wgryzam" w ten temat. Oczywiście pampersy też kupię do doraźnego stosowania, ale ogólnie, jako świadoma ekologicznie mama, decyduję się na pieluszki wielorazowe dla zdrowia dziecka i naszej planety. A że w szpitalach stosują pampersy, to dlatego, że jest im tak taniej i szybciej. aliisanka, nie jestem "żyletą", ale nie lubię, jak mi się coś niesprawiedliwie zarzuca. Wtedy albo jak typowy raczek się wycofuję, albo jak skorpion (który tez nam mnie wpływa) atakuję złośliwością.
#3626 |
Zadomowienie
|
A mnie od wczoraj martwią braki ruchów maluszka, wczoraj pojechalismy do teściów ok.17.00 nie ruszył się ani razu wrócilismy po 22.00 dalej cisza, położylismy sie spac mąż juz zaczął rozmawiac z brzuchem ,pukał delikatnie raz się ruszył dzidziuś a dzisiaj od rana nic, nigdy jeszcze tak nie było aż się źle czuję z tym że się nie rusza ja juz oczywiscie panikuję
![]() Miss.hot chyba takie rozwiązanie bedzie najlepsze, fakt że moja mama wyjeżdza do Niemiec ale zawsze zostaje mi siostra i mam dziadków i będzie mi raźniej. margolcia ja jem znacznie więcej niz ty oczywiście zalezy to od dnia. Dzisiaj zaczynamy 6 miesiąc? ![]() ![]()
#3627 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem że powinnam w pierwszej kolejnosci zrezygnować z wszelkich słodkości ale to będzie trudne do zrealizowania ![]()
![]() |
#3628 |
Zadomowienie
|
margolcia to ile ty wazysz że sie tak przejmujesz?
#3629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, mojej diecie też bliżej do diety fasoleczki niż do Twojej ( poza zapiekankami i prod. smazonymi - wątroba mnie po nich boli). Jestem w 27 tc przytyłam 5 kg. Te 0% produkty nie będą dobre dla maluszka. Ono potrzebuje tłuszczów. Lepiej zrezygnowac ze słodyczy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
piękny dzień mamy, a ja muszę do ogródka odchwaszczać...bleeee... wczoraj mój mąż przed snem grał małej 40 minut na gitarze i.... poszłam spać bez problemu! żadnego skaczącego brzucha! ![]() ale dziś znów obudziłam się o 5.20.... może już tak będę miała do końca ciąży? ![]() Cytat:
Odchowałam dwie małe siostry- zmieniałam pieluchy ( TETROWE!) w nocy, karmiłam ( z butelki oczywiście) itp... nie wiem co wybiorę na noc mojemu dziecku, już pisałam pierwsze parę dni póki się nie oswoimy z małym człowieczkiem, będą pampersy, a potem będziemy próbowac i eksperymentować. Cytat:
![]() powodzenia w nauce ![]() Cytat:
no wy jesteście ważone, a ja nie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.