Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kocham Lancome!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-28, 21:56   #2924
ferguusson
Zakorzenienie

Dot.: Kocham Lancome!!!

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
to Irlandia taka zla do mieszkania jest ?? ... czy Tobie osobscie ten kraj nie podpasowal...

ja na poprawde humoru wpadam na strone internetowa Douglasa ... przynajmniej zawsze jest "pod reka" hehe...

dlatego tez powstal osobny watek plotkowy ...
Nie jest AŻ tak źle.. ale w innych krajach bylo mi lepiej.. Nie dziala to na zasadzie "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma"...bo do Monachium tesknilam jeszcze bedac tam(pracowalam na studiach, w wakacje).. a Irlandia.. Wlasnie pada. Jutro tez bedzie. A we wtorek, jesli CUDEM nie bedzie padac.. to wiatr zawieje mnie na druga strone ulicy

nie.. to nie jest matter.. Pogoda jest zazwyczaj tym momentem od ktorego zaczyna sie narzekanie na ten kraj. Ale za rzeczywistym niezadowoleniem stoi wiele innych czynnikow.. Ludzie.. sa juz troche nieprzyjazni(czemu sie zreszta wcale nie dziwie..).. Zarobki nie sa juz konkurencyjne w porownianiu do innych europejskich..a koszty utrzymania znacznie wzrosly(przynajmniej w stolicy).. Miasto jest dosc nieciekawe(nigdy nie wybralabym sie tu jako turystka i dziwia mnie te tlumy w centrum codziennie-bo naprawde nie ma co zwiedzac.. a ceny hotelu, lotow wysokie..)
czasem spotykasz mila przyjazna osobe(jak wszedzie) ale szczerze-przestalam sie przyznawac ze jestem z Polski(i wstydze sie tego zaklamania)-po akcencie nie poznaja.. bo zauwazylam jak sie czasem wrogo nastawiali jesli mowilam ze jestem polka..

Ehh.. teraz to dopiero ZOFTopowalam

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Jeanine

No też może mieć duży wpływ na skórę.
Moze zmienie tabletki juz od nastepnego cyklu w takim razie.. a te podesle kolezankom w Pl... Dziekuje za rady

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość

hehe ja mile wspominam narazie tylko jedna rzecz...koniec sesji
a Ty po nauczycielskim czy translatoryce? bo ja tu dylemat zyciowy przezywam ciagle

prosze oto watek typowo OfftoPowy!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post12996286
yyy.. to gdzie mam mowi? Tu czy tam?

Koniec sesji.. hehe.. Wszystko zdalas czy zostalo Ci cos na wrzesien..? Gratulacje Czyli zaczely sie wakacje:p?
Jestem po nauczycielskim (nie pracuje w zawodzie) i ten tez Ci polecam. Z prostego powodu-jako nauczyciel zawsze znajdziesz prace-w szkolach roznego typu, prywatnych, publicznych, kursach, korepetycje itp..Moze nie jest to marzeniem kazdego anglisty, ale zawsze to jakies zabezpieczenie. Dzieki studiom na tej specjalizacji bedziesz miala legalna mozliwosc pracowania jako nauczyciel(dziwnie to zdanie mi wyglada.. chyba niezbyt stylistyczne)-i nawet zaraz po obronie znajdziesz prace(jak wiele ludzi z mojego kierunku). Po translatorskim juz nie bedzie tak latwo..Ale jesli to wlasnie Ci sie marzy-mozesz zdobyc dodatkowe kwalifikacje(pracujac rownolegle) i potem probowac szczescia jako tlumacz.. Tak wiec masz obie opcje mozliwe..
Poza tym zajecia na nauczycielskim sa bardzo ciekawe, psychologia, metodyka-naprawde ciekawe i pomocne rzeczy..

Jesli masz jakies pytania-smialo

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

tak pobieznie lece-bo produkujecie duuuuzo na drugim watku.. To Ty juz skonczylas studia Dimiti..? Dobrze zrozumialam..?

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując