2009-07-09, 21:33
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?Cz.I
Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole
Nie znam się na tym, ale jeśli używa się kwasów tylko na noc to filtrowanie też jest absolutnie konieczne? 
Pytam, bo chciałam sobie kupić to serum lemon (ew tonik różano- mleczny) i używać go na noc i nie wiem czy teraz czy lepiej dopiero jesienią?
|
Generalnie zaleca się stosować kremy z filtrem przez cały rok. Promieniowanie słoneczne jest główną przyczyną wcześniejszego starzenia się skóry. Serum lemon zawiera niske stężenie kwasu, jednak wg mnie powinnaś chronić skórę filtrem. Oczywiście nie musisz, jednak robisz to na własną odpowiedzialność.
Cytat:
Napisane przez Susanna
No wlaśnie zdaje mi sie że w poprzednim wątku ktoś pisał że nie jest konieczne ale glowy nie dam. U siebie nie zauważylam zwiększonej wrażliwości na slońce.
|
To nie jest tak, że zauważasz nagle wrażliwość na słońce. Wiesz jak było ze mną? Zażywałam tabletki antykoncepcyjne przez parę lat i nigdy nie zauważyłam jakiegoś specjalnego podrażnienia związanego z ekspozycją na słońce. Nagle któregoś lata, po opalaniu, dostałam potwornego wysypu pryszczy na skórze twarzy. Nigdy nie miałam problemów z trądzikiem. Dermatolog przepisał mi Brevoxyl, jednak nie poinformował o konieczności ochrony kremem z filtrem. Mimo że Brevoxyl stosowałam co drugi dzień na noc i zaniechałam kąpieli słonecznych, po roku powyłaziły mi na policzku plamy. Wnioski pozostawiam Wam.
...a tak właściwie, to po co Państwu kot?
|
|
|