Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-21, 12:00   #2180
precious_81
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
no tak, a ja mam tylko 1 pare rajstopek na 56 i dwie na 62, myslicie ze za malo? bo cos mi sie wydaje ze zeby w brzuszek nie uwieralo to starszemu raczej... do body... , a tak to podobno najlepiej spiochy

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

jak ja nienawidze sie zastanawiac nad potrzebnymi ubrankami
Ja wogóle nie mam zamiaru kupować rajstopek. Wydaje mi się, że właśnie śpiochy czy pajace są dużo wygodniejsze, nie uciskają i dziecko ma swobodę.

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochane, czy USG połówkowe można wykonać 3/4D?
bo 30 lipca mam właśnie połówkowe, i zastanawiam czy czy można sobie 3/4D zrobić to badanko
Mój lekarz właśnie połówkowe poleca zrobić w 4D, ja robiłam chyba w 22-23 tc, to badanie służy nie tylko zrobieniu pamiątkowych zdjęć ale sprawdzeniu wszystkich parametrów dziecka, łożyska itp.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
cześć mamy

ja sobie na chwilkę robie przerwę w pracy i podczytuję co u Was

u nas wszystko dobrze, choć kurcze odkryłam żylaka na moim udzie - to dziedziczne ???? bo moja mama też ma
i wczoraj się złościłam na to wszystko - bo po co ćwiczenia codzienne, basen, zdrowe żywienie i balsamy jak i tak mam rozstępy na piersiach i to paskudztwo na udzie??
ufff.... wyżaliłam się, w końcu komu jak nie Wam

a dzidziuś od kilku dni ma etap rytmicznych (regularnych) ruchów pytałam lekarza powiedział, ze tak ma być, bo ja oczywiście panika

pozdrawiam

widzę,że mamy z Malin podobny tok myślenia - tez chcę nosić Maleństwo w chuście, a solidne nosidełko zakupić do łażenia po górach, bo nie zamierzamy z tego rezygnować
Malin - trwasz nadal w postanowieniu???
bo my tak - i już czekamy na wrześień, bo ostatnie planowe USG już było
Niestety rostępy i żylaki chyba jednak głównie zależą od genów. Może jeszcze znikną po porodzie
Albo pomyśl w ten sposób, że gdyby nie ćwiczenia i kremy byłoby jeszcze gorzej

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Znalazłam na Allegro śpiworek do wózka: http://allegro.pl/item687340694_ocie...rendy_hit.html Co o czymś takim sądzicie?
Bardzo ładne- kolorki są świetne.
Tylko wydaje mi się, że taki śpiworek bardziej nadaje się do spacerówki na zimę. W gondoli dziecko jest osłonięte samym wózkiem i do tego masz ochraniacz zakładany na gondolę, który też osłania dziecko. Więc taki śpiworek chyba już jest zbędny.

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Zostałam ciocią
Moja przyjaciółka dzisiaj rano urodziła córeczkę

Dzisiaj o 19.20 mam wizytę. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok!
Super
A to ta koleżanka, która tak długo leżała w szpitalu?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Ja mam dwie bluzy z kapturem, zamierzam zakładać je na spacer, tak żeby główka była w kapturze. Swoją drogą rzeczywiście ciężko znaleźć bluzy bez kaptura.
Tylko, że te bluzy które ja widziałam mają dosyć grube kaptury i wydaje mi się, że może w nich być dziecku za gorąco. Nastawiam się na "zimny chów" i myślę, że bawełniana czapeczka wystarczy.

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-07-21 o 12:18
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora