Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-21, 21:17   #1664
ania4891
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Dziewczyny, ja mam nadzieje, ze nie bede miala okazji rodzic w tym szpitalu. Po tej awanturze mogliby mi na zlosc zaszyc cala dziure

Jula ma chyba znow skok rozwojowy Strasznie marudzi i jak poprzednio jadla regularnie po 120ml tak teraz wciaga 200-300 na raz Ale to moze dobrze bo od 4 lipca do 18 nie przytyla ani grama a jak ja zwazylam dzis to miala 700 na plusie. W 3 dni przytyla prawie kilogram

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
ania4891 cały ale z przerwami.. bo to świetnie pobudza gruczoły do produkcji.. kupiłam w aptece za 10 zł zwykły odciągacz szklany z taką "gruszką" do ściskania.. i jednostajnie ją uciskałam tak żeby siła ssania była równomierna, i leciutko "ssałam".. przez około pół godziny.. robiłam przerwy na reklamy, a jak zaczął się film to znów ściągałam.. i po 3 dniach seansów filmowych (ja te seanse robiłam 2 razy na dzien- przy moich telenowelach ). sciągałam już 150ml z 2 cyców, co było dla mnie rekordem wtedy (mała miała 3 tygodnie a ja prawie nic pokarmu)
teraz juz nie robie seansów bo pewnie sciągnelabym na raz 200ml z jednego cyca...... ale warto powalczyc!! uwielbiam jak mała sie tuli do cyca.. i mleko jej leci po brodzie (bo teraz to mam prysznic jak karmie..) 3 mam kciuki zebys jaknajdłuzej wytrwała

nie martw sie! ja musze tyle sciagac bo moj glodomor nie tyka sie herbatek, ani przegotowanej wody.. Zuzka wyznaje zasade, że smoczek jest "be" a cyc "moja moja" wiec picie= cyc, jedzenie =cyc i uspakajanie= cyc ..
Bardzo, bardzo dziekuje za rady Dzis kazdorazowo odciagalam po pol godziny a 2 razy po godzinie. I tak co 1,5-2 godziny Ciekawe czy bedzie lepiej A po ilu dniach takiego odciagania zobaczylas jakies efekty? Ja bym chciala dojsc chociaz do litra zeby juz w ogole nie dawac puszkowego mleka

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Kazdy jak mowie ze moj maly ma ponad 2 miesiace to slysze'' ooo boze a jaki on duzy''
no i rzeczywiscie duzy i grubiutki jest
U nas zawsze szacuja wiek Juli na 4 miesiace Grubiutka nie jest ale dluga

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A Filipek ostatnio daje czadu ciagle by chcial na raczkach, juz czasem nie moge, kregoslup mi siada i musze przyznac, ze czasem wkurza mnie ten moj syncio jak tak marudzi a nie jest glodny, nie chce mu sie pic, ma sucho, nie ma kolki i nie chce sie bawic...i marudzi, kwili tak po prostu i wtedy jestem na niego zla
A Jula odwrotnie - raczki sa be Cacy jest lozeczko i wozeczek

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość

Czy któras z Was używa może herbatki na lepsze trawienie z Hippa? Ja używałam - do dziś. Podejrzewam, że to własnie po niej Nisia ma problemy z brzuniem i ból przy puszczaniu bączków...

Ania - ja też nie wsteję specjalnie w nocy, żeby odciągnąć mleczko - Nisia niestety nie przesypia jeszcze całej nocy, więc kiedy się budzi ja przy okazji odciągam... Dziś zrobiłam sobie taki właśnie dzień lenia, o którym mówiłaś - totalnie mi się nie chciało odciągać a teraz mam wyrzuty sumienia...
Muszę spróbować metodę z Karmi, choć mi średnio podchodzi, ale czego się nie robi dla dziecka
Widzę, że obie mamy plan wytrzymać choć do końca wakacji, bo ja chciałam karmić choć 3 miesiące swoim mlekiem, a Nisia własnie pod koniec wakacji kończy 3 miesiące Potem się zobaczy co będzie
A sprobuj Humany - na brzuszek. Moja Jula nie ma po niej bolesci Pije jeszcze z Hippa - rumiankowa, koperkowa, uspokajajaca, ziolowa i z Humany- na brzuszek, na slodki sen, koperek z kminkiem.

Tez bardzo nie lubilam Karmi. A w szegolnosci kawowego bo mnie po nim mdlilo! Ale zaczelam pic. Pierwszy dzien - wstretne, drugi dzien-ohydne a trzeciego dnia tak mi zaczelo smakowac, ze potem nie moglam sie powstrzymac Malinowe nadal mi nie smakuje ale to kawowe ubostwiam. Od samego zapachu naplywa mi slina I klasyczne tez pycha Ale nawet jesli Ci nie smakuje to mozna 1 szklaneczke dziennie sie poswiecic. Zalecaja pic przed snem
Jula do konca wakacji bedzie miala 4 miesiace bo urodzila sie 4.05. Mam nadzieje, ze wytrwamy!

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Mam nowe wieści od Superzabuli:

"Dziękuję Mamuśki! Mały czuje się coraz lepiej choć mi się trochę rozregulował przez to wszystko, ale najważniejsze żeby był zdrowy, dlatego zniosę nawet urwisa Lekarze dają nam duże szanse na pełne wyzdrowienie, ale boję się cieszyć za wcześnie. Mi jest czasami ciężko, ale muszę być twarda i wytrzymać... marze o powrocie do domku, w szpitalu 24 h na dobe nie jest fajnie, ale nie mogłabym zostawić syncia samego. Dziekuję za pamięć. Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich."
Caluje i pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Wczoraj z mężem odkryliśmy fajny patent na naszego bąbla... Otóż jakoś po godzinie 20-21 na kanale MiniMini jest taki program dla najmłodszych... kolorowa śpiąca rybka, która wypuszcza bąbelki, oczywiście towarzyszą temu odgłosy oceanu Posadziliśmy Blancie przed TV i ona jak zahipnotyzowana ciumkała smoka i patrzyła się na rybeńke. Nic i nikt ją nie interesował, tylko tv A po 10 minutach odpłynęła Nobla dla tego, kto wymyślił taki sprytny usypiacz dla dzieci
Ta spiaca rybka nie tylko na Blanusie dziala Moja siostra (lat 25) po 20 minutach patrzenia na te rybke zasnela (czekala az cos sie zacznie dalej dziac )

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-07-21 o 21:27
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora