Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-20, 14:11   #1621
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

dziewczyny ja wlasnie juz jestem po wizycie u dentysty
wyrwal mi zebola.. niestety wydlubywal korzen i wymowal po kawalku bo zab byl slaby ale najfajniejsze jest to ze nic nie bolalo bo tyle zatrzykow mi dal teraz czuje sie jakbym nie miala lewej strony twarzy jest nieruchoma od znieczulenia ale damy rade

Kazdy jak mowie ze moj maly ma ponad 2 miesiace to slysze'' ooo boze a jaki on duzy''
no i rzeczywiscie duzy i grubiutki jest

fionka mnie tez boli.. to straszne uczucie ale naszczecie trwa krotko..
ale tak jakby ktos z calej sili sciskal ci piersi.. takie klucie i bol.. nie do opisania..;/
Stary 2009-07-20, 14:29   #1622
Fionka21
Raczkowanie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

boszenka69 ja dawałam synkowi sok jabłkowy (tarłam jabłko i dawałam mu sok który się wytworzył) jak skończył 3 miesiące.. tez 1 łyżeczkę..i w 4 miesiącu dostawał jeszcze (raz dziennie) łyżeczkę kaszki mleczno-ryżowej..na obiad- bo go chciałam oduczyć wiszenia na cycu non stop..(co mi sie nie udało) wiec myślę że Blanusia spokojnie może dostawać soczek.. ja karmiłam wyłącznie cycem więc np zupke jarzynową dostał dopiero w 6 miesiacu.. ale dzieci na modyfikowanym mogą już wcześniej wcinać rózne rzeczy
kolezanka ma synka co ma 4 miesiace i 5 dni i juz mu daje po 10 ml soku.. i łyżeczkę zupki z marchewki i ziemniaka..tak że mysle że nic Blanusi nie bedzie po soczku

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
wyrwal mi zebola.. niestety wydlubywal korzen i wymowal po kawalku bo zab byl slaby ale najfajniejsze jest to ze nic nie bolalo bo tyle zatrzykow mi dal teraz czuje sie jakbym nie miala lewej strony twarzy jest nieruchoma od znieczulenia ale damy rade

Kazdy jak mowie ze moj maly ma ponad 2 miesiace to slysze'' ooo boze a jaki on duzy''

fionka mnie tez boli.. to straszne uczucie ale naszczecie trwa krotko..
ale tak jakby ktos z calej sili sciskal ci piersi.. takie klucie i bol.. nie do opisania..;/
ja tak samo mam z Zuzką kazdy mówi "duza jak na 2 miesiace.."
a co do pokarmu to znalazłam sposób.. na razie działa.. siedzimy sobie z Tz-cikiem w wannie z ciepła wodą..i jak czuje że mi mleko napływa to polewam piersi ciepła woda.. i jest dobrze.. ) ale dalej mam opory co do skonsumowania tych przytulanek.. głupia jestem i tyle.. boje sie i juz..

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 14:35   #1623
poiglot91
Zakorzenienie

fionka rozumiem cie
ja szczerze mowiac
sie zmusilam do przytulanek.. bo wiedzialam ze musze przelamac strach i wkoncu sie poprzytulac wiadomo szkoda mi bylo tzta ze tyle czasu bidulek bez tego..ja balam sie strasznie i zmusilam sie bo to nie wynikalo z wielkiej ochoty na seksik..
ale jakos bylo
robilam to dopiero 3 razy wiec malutko hihi
ale dopiero 3 raz mi sie podobal..)
bo tamte 2 razy to
myslalam ze mi sie zmienilo po ciazy bo nieczulam juz tak wszystkiego jak przed ale ostatni raz byl wspanialy
moze dlatego zed wkoncu tz sie na mnie rzucil! hehe
Stary 2009-07-20, 14:48   #1624
boszenka69
Zakorzenienie

Poiglot czyli koniec problemów z bólem zęba Mi została jeszcze jedna wizyta, ale dopiero we wrześniu...brrr A z tym znieczuleniem to jestes agentka...heheh ja robię zawsze tak samo, siadam na fotel i zanim dentysta zdąży coś zrobić już proszę o zastrzyk

Fionka dzięki Boję się tylko, że niunia po jabłuszku może mieć rewolucje brzuszkowe, ale z drugiej strony chyba łyżeczka soczku jej nie zaszkodzi
Czyli wprowadzać po łyżeczce soczku z jabłuszka raz dziennie, tak?
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 14:59   #1625
poiglot91
Zakorzenienie

boszenko
ja nie prosilam sam mi tyle zrobil zastrzykow bodajze 4 oi chyba rozcinal dziaslo bo tam prawie zeba nie bylo.
teraz zaczynam czuc bol.. i chyba musze siegnac zaraz po paracetamol
Stary 2009-07-20, 15:16   #1626
boszenka69
Zakorzenienie

Ojjj współczuję Ale dobrze, że masz już tego zęba z głowy.
Stary 2009-07-20, 15:17   #1627
gosikk_s
Zakorzenienie

Boszenka, super że już jesteście razem

Fionka, no całkiem możliwe że to się wszystko z czasem wyrówna. Mnie też ręce opadają i szczerze mówiąc wolałabym żeby Aleks ważąc 7 kilo najlepiej już sam chodził

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:54   #1628
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc wolałabym żeby Aleks ważąc 7 kilo najlepiej już sam chodził
taaa.. a na 9 miesiecy niech sami sobie zmienią pampersa fajnie by było..ehh.. marzenia..

boszenka69 tak po łyżeczce dziennie.. i obserwuj niunie..jak nic jej nie będzie (ból brzuszka czy zbyt wodnista kupka), to znaczy ze lubi jabłuszkowy soczuś

poiglot91 nie przesadź z przeciwbólowymi.. przy karmieniu dzisiaj planuje kolejne podejście.. moze cos z tego będzie.. tzn. nie "coś" w sensie "ktoś" tylko "coś" w sensie przyjemnosci ...

Edytowane przez Fionka21
Czas edycji: 2009-07-20 o 15:55
Stary 2009-07-20, 17:50   #1629
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Witajcie Babeczki i Maluszki

Dzisiaj moja Ninula zrobiła kupala i to SAMA Bez podawania czopków itp. Znaczy tylko codziennie podajemy jej to Lacido Baby od tygodnia i widocznie jelitka zaczynają się mu w końcu poddawać... chyba... o ile to jego zasługa. A może samych jelitek... Muszę wam też powiedzieć, że odkąd podaję córci troszkę wody koperkowej i sama ją piję po dwa łyczki dziennie tylko, to moja córcia jest dużo spokojniejsza i zadowolona z życia. O wiele mniej płacze i częściej się uśmiecha. Jeżeli któraś z was jeszcze ma problemy z kolką, to proponuję ten sposób.
Poza tym u mnie bez zmian. Dzisiaj zabiegana jestem, bo wszystko na mojej głowie. Mama wyjechała zabierając jednego psa Wraca za tydzień i okazuje się, że milion rzeczy pozostawiała na mojej głowie.

Uciekam porcjować kurczaka, bo trzeba jakieś obiady gotować i muszę sobie coś przygtować, aby nie latać codziennie do miasta po zakupy. A jeszcze tyle sprzątania i pranaia dzisiaj przede mną. Na dodatek Tż dzisiaj ma ostatni dzień wolnego i od jutra jestem sama z Ninulką do południa Nie mam pojęcia jak ja z córcią mam wyprowadzć psa..., bo ten co nam został, to największy wariat i nie da się go puścić luzem. Będę musiała prowadzać psa i jednocześnie chyba pchać wózek

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Dziewczyny, czy karmiąc piersią mogę jeść paprykę i groszek?
Bo mam taką pyszną sałatkę ale tam są m.in. te produkty i nie jestem pewna czy mogę
Stary 2009-07-20, 18:13   #1630
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam

Przede wszystkim chcialam sie pochwalic, ze przyszla mi chusta-nosidelko z all wiec od dzis bede z mama cwiczyc noszenie w niej Filipka
Troszke to skomplikowane, wiec nie wiem jak nam pojdzie, ale zawzielam sie;]
A Filipek ostatnio daje czadu ciagle by chcial na raczkach, juz czasem nie moge, kregoslup mi siada i musze przyznac, ze czasem wkurza mnie ten moj syncio jak tak marudzi a nie jest glodny, nie chce mu sie pic, ma sucho, nie ma kolki i nie chce sie bawic...i marudzi, kwili tak po prostu i wtedy jestem na niego zla
Troche mi pozniej zle na duszy i mysle o sobie jak o wyrodnej mamci ale naprawde czasem nie moge, Wy na pewno wiecie o czym mowie
Dzis np wstal przed 3 w nocy i marudzil, tak po prostu
i tak do rana...wiec na zmiane z mezem spelnialismy jego zachcianki...
Teraz korzystam z chwili bo babcia z nim jest na spacerze...
Dziekuje za zyczenia urodzinowe
Tak, 26 lat temu przyszlam na ten piekny swiat

Czytalam o Superzabuli, bardzo mi smutno ze synek jest chory mam nadzieje ze szybciutko wyzdrowieje

malutka moze Twoj synek je mniej przez te upaly? Moj tez mniej zjadal jak bylo tak bardzo goraco. Ale dawalam mu wiecej pic i nawet wolal picie od jedzenia

ania z tym badaniem bioderek to tez bym sie niezle wkurzyla, szkoda slow na nasza opieke medyczna

aljaka pieknie to napisalas o placzu i o potrzebie bliskosci zgadzam sie w 100% z tym co napisalas

sashka wspolczuje tej skazy u synka

magducha tez wyrwalismy sie z tżtem do kina film glupkowaty jak nie wiem ale zawsze to jakis odpoczynek

Fionka witaj dobrze u Was wszystko ok. A depresje to chyba kazda z nas ma a seksik polecam naprawde teraz lepiej smakuje dziekuje za zyczenia

gosik dziekuje za zyczenia co do nosidelka jesli po domu tylko, na pewno bedziesz zadowolona

boszenko dziekuje a niunia Twoja jest naprawde bardzo dzielna to na pewno ma po mamusi

ciniusiowa groszek chyba nie bardzo mozesz jesc, bo jest ciezkostrawny a papryke to nie wiem. Fajnie ze nowy lek pomaga niuni
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 19:07   #1631
poiglot91
Zakorzenienie

fionka trzymam kciuki pamietaj kochana ze im dluzej wzklekasz tym bardziej sie boisz.. im wiecedj czasu mija tym trudniej zebrac sie na odwage
porozma\wiaj z tz...
zeby byl delikatny itp.. zobaczysz bedzie dobrze
tylko koniecznie jakis lubrykantbo napoczatku moze byc ''ciasnawo

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

AGusiu no normalne slonko
ten ''wymuszany'' placz naszych dzieci potrafi byc niezle irytujacy...: cool:
ale to sa male cwaniaki ktore wykorzystuja dobre serce matki!hehe oczywiscie zartuje
Stary 2009-07-20, 20:36   #1632
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
to sa male cwaniaki ktore wykorzystuja dobre serce matki!hehe oczywiscie zartuje
nie ma w tym żartu! te "cwaniaki" już teraz wiedzą jak i kiedy zapłakać.. i niech mi któraś powie że "łaa"- na jedzenie, a "łaa" -na noszenie na rękach, to ten sam płacz... no nie?? każdy jest inny.. chociaż mój Tz tego nie odróżnia.. i nie raz mu tłumacze..ale on i tak nie odróżnia..

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

Dzisiaj moja Ninula zrobiła kupala i to SAMA

Bo mam taką pyszną sałatkę ale tam są m.in. te produkty i nie jestem pewna czy mogę
1) gratulacje dla Ninusi
2) ja nie jem.. boje sie że mała będzie miała ból brzuszka, albo odparzy sobie pupcie.. ja bym zrezygnowała z sałatki..

Stary 2009-07-20, 20:36   #1633
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki

dziękuję za pozdrowienia dla superzabuli. postaram sie dzisiaj przekazać. nie pisze do nie codziennie, bo nie chce zadręczać smsami, bo to dla niej trudne...

Od dzis postaram sie byc na bierzaco ....

U nas ok, synek cudny. A kolki mu przeszły po odstawieniu wit K. Czasem ma problemy ze zrobieniem kupy, ale w porównaniu do stanu w trakcie podawania wit K, to niebo a ziemia....
Niestety mały ma zatkany kanalik w oku i musimy jechać do dobrego okulisty.

W tą niedzielę mamy chrzciny... Od czwartu lub piątku przeczuwam urwanie głowy do poniedziałku conajmniej

Zmykam do swoich matczynych obowi ązk ow....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 20:58   #1634
sashka20
Rozeznanie

Dobry wieczor mamuski

Dzis bylam u pediatry i zapisala ten bebilon pepti. Zapisala na sam poczatek 3 puszeczki. Mowila, ze maly moze na poczatku nie zbyt chetnie go jesc bo jest niedobry w smaku, ale Kubusiowi to nie robi roznicy ladnie go je

W ogole to dzis obchodzimy z Tztem druga rocznice slubu. Moj Tz o tym zapomnial Nie dostalam nawet zlamanego kwiatka Na dodatek strasznie sie poklocilismy Jest mi bardzo smutno

Cytat:

Poiglot ciesze sie ze masz to za soba Mnie tez czeka usuwanie dwoch zebow a raczej korzeni Zeby mi sie strasznie poypaly w ciazy
Mi tez kazdy mowi jak widzi Kubusia ze jest bardzo duzy jak na dwa i pol miesiaca
Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

Dzisiaj moja Ninula zrobiła kupala i to SAMA Bez podawania czopków itp.Znaczy tylko codziennie podajemy jej to Lacido Baby od tygodnia i widocznie jelitka zaczynają się mu w końcu poddawać... chyba... o ile to jego zasługa. A może samych jelitek... Muszę wam też powiedzieć, że odkąd podaję córci troszkę wody koperkowej i sama ją piję po dwa łyczki dziennie tylko, to moja córcia jest dużo spokojniejsza i zadowolona z życia. O wiele mniej płacze i częściej się uśmiecha. Jeżeli któraś z was jeszcze ma problemy z kolką, to proponuję ten sposób.
Poza tym u mnie bez zmian. Dzisiaj zabiegana jestem, bo wszystko na mojej głowie. Mama wyjechała zabierając jednego psa Wraca za tydzień i okazuje się, że milion rzeczy pozostawiała na mojej głowie.
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Ciesze sie, ze Nince minely problemy z brzuszkiem
Ja jadlam groszek i papryke jak karmilam piersia, oczywiscie w malych ilosciach. Kubusiowi nic nie bylo

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witam
A Filipek ostatnio daje czadu ciagle by chcial na raczkach, juz czasem nie moge, kregoslup mi siada i musze przyznac, ze czasem wkurza mnie ten moj syncio jak tak marudzi a nie jest glodny, nie chce mu sie pic, ma sucho, nie ma kolki i nie chce sie bawic...i marudzi, kwili tak po prostu i wtedy jestem na niego zla
Troche mi pozniej zle na duszy i mysle o sobie jak o wyrodnej mamci ale naprawde czasem nie moge, Wy na pewno wiecie o czym mowie
Dzis np wstal przed 3 w nocy i marudzil, tak po prostu
i tak do rana...wiec na zmiane z mezem spelnialismy jego zachcianki...
Teraz korzystam z chwili bo babcia z nim jest na spacerze...
Dziekuje za zyczenia urodzinowe
Tak, 26 lat temu przyszlam na ten piekny swiat
Agus wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek, duzo zdrowka, szczescia i radosci

Oj... bardzo Cie rozumiem kochana. Moj maly tez czasem niewie czego chce i strasznie marudzi. I to mnie wkurza Wstyd sie przyznac ale tak jest

Malutka jak tam z jedzonkiem u Dawidka??? Mam nadzieje ze lepiej juz je. Moze tez byc ze tak malutko je przez te upaly.

Boszenka ciesze sie ze jestescie juz w trojeczke Moj maly konczy 30tego 3 miesiace i tez sie zastawiam na poszerzeniem diety. Chce zaczac od soczku z jablka i marchewki. Boje sie roche, ciekawe jak bedzie reagowal.

Magdusia mi sie konczy okres cale szczescie. Mialam podobnie jak Ty Pierwsze trzy dni byly normalne tak jak zawsze, a potem zaczelo sie ze mnie lac jak z kranu.

Gosik ja podejrzewam ze u Ciebie to byla miesiaczka. U mnie pierwsza mieiaczka po porodzie tez byla dziwna. Krwawilam tylko 4 dni i skapo. A teraz ta druga to byla rzeznia.

Fionka trzymam kciuki za przytulanki

Musze maly wyje.

Dobrej nocki kochane

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 21:14   #1635
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczynki a wiec my z Filipkiem po pierwszych probach "zapakowania" go do chusty
I poczatki musze przyznac, byly trudne, jak go pierwszy raz wlozylam to plakusial wrecz piszczal i musialysmy z mama go wyjac spowrotem i uspokoic, ale doszlysmy do wniosku ze nic na sile i za drugim razem "pakowalysmy" go do chusty juz na spokojne, tak zeby sie oswoil bo dla niego to tez nowosc
W kazdym razie proby skonczyly sie pozytywnie
Maly usnal w chuscie, co widac na zalaczonym zdjeciu
I w tej chwili mam go w chuscie i pisze na forum hihih ale zabawa rece wolne
Wiazanie troszke skomplikowane ale naprawde nie trudne, polecam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7201815.jpg (55,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7201818.jpg (66,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7201813.jpg (57,5 KB, 46 załadowań)
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-07-20 o 21:18
Stary 2009-07-20, 21:23   #1636
Heksa
Wtajemniczenie

Kobitki kochane nie mam czasu ostatnio na wizaż, jest u mnie mama więc korzystam ile wlezie Potem wyjedzie i znowu zostaniemy sami z TŻetem na obczyźnie ;( Teraz walczę z choróbskiem, całe szczęście że odwiedziło mnie podczas pobytu mamy. Coraz częściej myślę, że nie zdecydowałabym się na urodzenie malucha tutaj z dala od rodziny i przyjaciół.

Wczoraj przeżyłam horror, mały strasznie płakał, nie mógł zrobić kupki, marudził, do tego miał podwyższoną temperaturę. Powiedzcie mi kochane od którego momentu mam się niepokoić wyższą temperaturą? Co jest normą u takiego maluszka? Gdzieś wyczytałam że temperatura do 37,2 natomiast inne źródło podało że w zasadzie rodzice powinni się niepokoić gdy temperatura osiągnie 38 stopni.

Generalnie to ze wszystkim czuję się taka niedoinformowana. Może niedoinformowana to złe słowo. Raczej zagubiona w morzu sprzecznych wiadomości. Wy dziewczyny piszecie o wprowadzaniu soczku już gdy mały skończy 3 miesiące. A ja cały czas myślałam, że u dzieci karmionych sztucznie wprowadza się nowości od 5 miesiąca. Trzymałam się tego schematu: http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.html Muszę poszperać w takim razie coś więcej w internecie i książkach.

Pobieżnie przeczytałam wątek, nie zauważyłam żadnych nowych wiadomości od Superzabuli - caly czas przesylam dobra energie w ich strone.

Buziaki kobietki, zmykam sie kurować.

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 21:52   #1637
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka
U nas na przemian raz świeci słoneczko, a za chwilę jest burza dostałam dzisiaj @ i jestem ble... Jutro jedziemy z małym na kontrolę do ortopedy, więc kciuki proszę trzymać. I ogólnie Dawid od kilku dni robi sobie 3 godzinną drzemkę w środku dnia

Magduchahahaha
a nie skojarzyłam jego problemów z jedzeniem z upałami. Może rzeczywiście

Fionka
może po prostu bądź przy niej i wspieraj ją dobrym słowem

Gossik
dzięki za odp. odnośnie szczepień. Idziemy w środę to takiej pani doktor, która zajmuje się tylko szczepieniami i zobaczymy co ona nam mądrego powie

Boszenka
udanego pobytu z mężem i Blaneczką. Jeżeli chodzi o rozszerzenie diety to może porozmawiaj najpierw z pediatrą jeżeli masz jakieś wątpliwości

Agusia
doskonale rozumiem Ciebie jeżeli chodzi o zachowanie naszych dzieci, bo Dawid ma identycznie, są dni, że nic nie mogę zrobić w domu nawet zjeść śniadania czy iść do kibelka, a są dni, że zrobię więcej niż planowałam. Fajnie, że chusta się sprawdza.Wszystkiego najlepszego

Poiglot
i po bólu zęba

Cinusiowa
fajnie, że Ninka zrobiła kupkę sama

Małgosia
współczuję problemów z oczkiem Udanych chrzcin

Sashka
no czasami na te nasze chłopy to brak słów. Ode mnie masz i
Stary 2009-07-20, 22:00   #1638
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Moja dziecina przeszła dziś samą siebie - jak obudziła się o 10 tak nie spała cały dzień nawet na minutę, dopiero zasneła przed chwilą
Jestem padnięta, wszelkie znane mi sposoby uspokojenia jej zawiodły

Czy któras z Was używa może herbatki na lepsze trawienie z Hippa? Ja używałam - do dziś. Podejrzewam, że to własnie po niej Nisia ma problemy z brzuniem i ból przy puszczaniu bączków...

Dziewczyny - chcę kupić Nisi bujaczek - możecie jakiś polecić??

Agulka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Ania - ja też nie wsteję specjalnie w nocy, żeby odciągnąć mleczko - Nisia niestety nie przesypia jeszcze całej nocy, więc kiedy się budzi ja przy okazji odciągam... Dziś zrobiłam sobie taki właśnie dzień lenia, o którym mówiłaś - totalnie mi się nie chciało odciągać a teraz mam wyrzuty sumienia...
Muszę spróbować metodę z Karmi, choć mi średnio podchodzi, ale czego się nie robi dla dziecka
Widzę, że obie mamy plan wytrzymać choć do końca wakacji, bo ja chciałam karmić choć 3 miesiące swoim mlekiem, a Nisia własnie pod koniec wakacji kończy 3 miesiące Potem się zobaczy co będzie

Gosik - super, że wreszcie Alek robi porządne kupki
My chcemy jechac z Nisią na weekend do Borów Tucholskich, bo mamy tam działkę, ale te komary mnie przerażają, więc pewnie finalnie z tego wyjazdu w tym roku nic nie wyjdzie

Boszenko - super że podróż przebiegła pomyslnei i jeszcze bardziej super że wreszcie jesteście w komplecie
Kremu używam tego
http://www.allegro.pl/item664384181_...0_ml_grat.html
Dopiero kilka dni a ja już widzę efekty, zwłaszcza jeśli chodzi o rozstepy - jakby stały się mnie różowe i te mniejsze sa na pewno mniej widoczne

Poiglot - jeny, współczuję z tym dentystom, ja się panicznie boję, ale też musze się wybrać na przegląd... Najważniejsze że masz to już za sobą

Aguśka - wiem o czym mowisz z tą złością na synka, bo ja czasem tez tak mam, strasznie mi z tym źle po fakcie, ale to tylko i wyłącznie wina zmęczenia Czasem ma zwyczajnie dość, szczególnie wieczorem po całym dniu...
O, jak fajnie z tą chustą Też bym się skusiła, ale to wiązanie mi się wydaje niemal niemozliwe, ale skoro mówisz że się da to może się skuszę na chustę zamiast nosidełka... Koniecznie napisz jak się sprawdza w użytkowaniu

Sashka - gratuluję z okazji rocznicy ślubu Przykro tylko, że tak ten dzień wygląda niesympatycznie Faceci to jednak są czasem prosiakami, nie przywiązują wagi do ważnych dla nas rzeczy

Heksa - Nisia często ma temperaturę 37,2 - dobrze się czuję więc się nie martwię, ale jak miałaby wyższą, co do tej pory się nie zdarzyło, to dzwoniłabym juz do lekarza. Ja czyałam, że takie małe dzieciaczki często mają lekko podwyższona temperaturę i tak do 37,2 jest normą, ale powyżej już nie...
Wracaj kochan szybciutko do zdrówka

Malutka
- trzymam kciuki za wizytę u ortopedy
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:18   #1639
Heksa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość

Czy któras z Was używa może herbatki na lepsze trawienie z Hippa? Ja używałam - do dziś. Podejrzewam, że to własnie po niej Nisia ma problemy z brzuniem i ból przy puszczaniu bączków...
Magda, to najprawdopodobniej dlatego że w tej herbatce jest też koper włoski. Mój właśnie po koprze cierpi przy puszczaniu bączków.

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:42   #1640
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Mam nowe wieści od Superzabuli:

"Dziękuję Mamuśki! Mały czuje się coraz lepiej choć mi się trochę rozregulował przez to wszystko, ale najważniejsze żeby był zdrowy, dlatego zniosę nawet urwisa Lekarze dają nam duże szanse na pełne wyzdrowienie, ale boję się cieszyć za wcześnie. Mi jest czasami ciężko, ale muszę być twarda i wytrzymać... marze o powrocie do domku, w szpitalu 24 h na dobe nie jest fajnie, ale nie mogłabym zostawić syncia samego. Dziekuję za pamięć. Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich."
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:43   #1641
pakusia86
Zakorzenienie

Tyle tego napisalyscie ze powiem szczerze ze poczytalam co nieco, ale nie pamietam wszystkiego

Aguska: wszystkiego najjjjjjlepszego fajna ta chusta

Boszenka
witamy w IRL i czekamy az sie spotkamy

heksa kochana, kuruj sie wracaj szybko do zdrowka

Cinusiowa gratulacje zakonczonych problemow z brzuszkiem

kurcze i juz wiecej nie pamietam... przepraszam

wiem ze superzabula nie podala zadnych nowych informacji... jestesmy z nia duchem i modlimy sie za Jasienka

aaaa wiem ze pisalyscie cos o przytulankach ja wczoraj umiescilam siostre w pokoju tescia nie moglam tz dobudzic i tak jakos wyszlo i cala noc sie przytulalismy... i gdyby nie to ze Kuba wkoncu wstal i siostra tuz obok to pewnie do teraz bysmy szaleli

nigdy tak nie mialam... teraz to jakas masakra jest, mam taka chcice ze sama sie sobie dziwie tz szczesliwy i mowi ze jak pojedziemy do pl to dopiero bedzie ale piwresze przytulanki tez nie byly takie SUPER SUPER... bylo bardzo fajnie, ale byl ten maly stresik co i jak, dziecko obok i wogole... wtedy mi sie wydawalo ze bylo EKSTRA ale dopiero teraz wiem ze nie ...

zycze wam wszystkim (tym strachliwym!!) super przytulanek!!!

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:45   #1642
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

Mojej Ninulci ta herbatka pomaga więc albo to nie ona, albo akurat Twojemu maluuszkowi ona nie podchodzi. Każdy organizm jest inny...
Stary 2009-07-20, 23:39   #1643
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziekuje Wam bardzo za zyczonka urodzinowe

sashka przykro mi ze tż nie pamietal o rocznicy
moge Ci tylko powiedziec ze gratuluje i mocno Cie przytulic
a te chlopy to naprawde czasem sa do

Heksa zycze powrotu do zdrowia i wypoczywaj poki jest mama Odnosnie temperatury w przychodni mi powiedziano ze mam sie martwic jak jest temperatura powyzej 38...

malutka trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte

magducha widze ze Twoja niunia tez daje Ci popalic
ale i tak kochamy strasznie strasznie nasze robaczki a jesli chodzi o chuste to zdam relacje jak sie sprawdza jak ja dluzej pouzytkuje. W kazdym razie jednego wiazania nauczylam sie zaledwie w 5 minut;]
a co najwazniejsze nie czuje wogole ze mam na sobie chuste i maluszka...nie boli kregoslup ani rece, super sprawa

pakusiu zameczysz tego tżta tymi przytulankami
SZYMONEK

Stary 2009-07-21, 00:18   #1644
malutka_24
Wtajemniczenie

Dziewczyny odnośnie mierzenia temperatury to jak często to robicie?

Cytat:
Malutka - trzymam kciuki za wizytę u ortopedy

Superzabula
będzie dobrze zobaczysz. Jasio to dzielny chłopak

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
i cala noc sie przytulalismy... i gdyby nie to ze Kuba wkoncu wstal i siostra tuz obok to pewnie do teraz bysmy szaleli
a my się martwiłyśmy jak to będzie z przytulankami po porodzie, a tu proszę jakie szaleństwa są

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
malutka trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte

Dobranoc mamuśki. Spokojnej nocy
Stary 2009-07-21, 06:14   #1645
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

mieliśmy w nocy kupę... taką samą z siebie
Stary 2009-07-21, 08:13   #1646
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odnośnie mierzenia temperatury to jak często to robicie?
ja wogole nie mierze
tylko jak byl po szczepieniu...
a tak to chyba jesli bede czula ze cos jest nie tak, ze maly moze miec goraczke, bedzie cieplejszy to wtedy zmierze.
SZYMONEK

Stary 2009-07-21, 09:56   #1647
kuroikaze
Wtajemniczenie

ja tylko na moment...

Aga najlepsze zyczenia choc troche spoznione zdrowka i milionow wspanialych chwil z rodzinka
mozesz wkleic linka z chusta? wiem ze dawalas niedawno ale nie mam czasu szukac
tez nie mierze temp....

Superzabula bedzie dobrze trzymamy kciuki caly czas!

Malutka trzymam kciuki za wizyte

Cinusiowa gratuluje kupek nam pomogla tez woda koperkowa z tym ze ja pije ja raz dziennie a malemu nie daje.

Sashka gratuluje rocznicy przykro ze maz zapomnial... ale tacy juz sa faceci chyba, czesto niepamietaja.

Natan wczoraj mial straszne bole brzuszka podejrzewam ze po salatce z melonem...

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 10:06   #1648
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Kurcze, nie kupiłam wczoraj BioGai, mają mi sprowadzić na dzisiaj a malutki wieczorem męczył się, stękał i popłakiwał Zrobił wczoraj dwie porządne kupki ale i tak stękał...A tak w ogóle to w aptece nic mi nie dali na ukąszenia komarów Kobiety powiedziały że dla takich maluszków nie ma żadnych środków i że w razie czego należy iść z dzieckiem do lekarza. Możliwe żeby nic nie było? I jestem zła, bo w piątek wpłaciłam na poczcie kaskę za nosidełko a kobieta pisze że pieniądze jeszcze nie wpłynęły na konto Niech mnie nawet nie denerwują, ja chcę nosidełko

Superzabula, cudowna wiadomość Mam nadzieję że już niebawem wrócicie do domu

Aguśka, oj też znam ten ból kiedy mały marudzi na okrągło bez przyczyny Aleks czasem godzinami domaga się siedzenia na rękach i jak tylko widzi że zaczyna zniżać się do poziomu momentalnie wybucha rozdzierającym płaczem...Więc od razu następuje powrót do góry i jego błogi uśmiech I niech mi piszą że dzieci w tym wieku powinny tylko leżeć, taa ja wiem że powinny ale co z tego Super wygląda Filipek w chuście ja się już wkurzam czy dostanę moje nosidełko czy może kobieta coś ściemnia...Nigdy mi się nie zdarzyło żeby pieniądze nie dotarły...

Małgosia, a zakrapianie oczka i masaże nie pomogły? U nas na szczęście na razie nie ma konieczności przetykania kanalika i oby nic się znowu nie działo...

Sashka, współczuję nieudanej rocznicy My pod koniec czerwca mieliśmy pierwszą i też nie była udana, co z tego że TŻ pamiętał jak spędziliśmy większość dnia skłóceni i dopiero wizyta w kinie poprawiła atmosferę. Też nie wspominam tego mile Aha, czyli muszę czekać na kolejną miesiączkę i dla odmiany krwawy potop...O matko, żeby przynajmniej nie bolało tak jak dawniej bo paracetamol mi na pewno nie pomoże a karmię piersią więc nie bardzo mogę coś brać...

Malutka, trzymam kciuki za ortopedę i za środową wizytę

Magducha, my mamy taki bujaczek http://www.disneylandtoys.pl/index.p...t&prod_id=2081 Aleks musiał się przekonać ale teraz bardzo go lubi No ja bym wolała unikać zakomarzonych miejsc, przynajmniej w tym roku. Zwłaszcza że nadal nic nie mam na ukąszenia...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 10:40   #1649
boszenka69
Zakorzenienie

Hej mamunie

Ciągle pada... Ja to mam pecha z tą pogodą

A Blanusia dzisiaj pierwszy raz skosztuje soczku jabłkowego, oczywiście w minimalnych ilościach, ale zawsze to jakaś atrakcja
Wczoraj z mężem odkryliśmy fajny patent na naszego bąbla... Otóż jakoś po godzinie 20-21 na kanale MiniMini jest taki program dla najmłodszych... kolorowa śpiąca rybka, która wypuszcza bąbelki, oczywiście towarzyszą temu odgłosy oceanu Posadziliśmy Blancie przed TV i ona jak zahipnotyzowana ciumkała smoka i patrzyła się na rybeńke. Nic i nikt ją nie interesował, tylko tv A po 10 minutach odpłynęła Nobla dla tego, kto wymyślił taki sprytny usypiacz dla dzieci

Agusia świetna ta chusta I jak słodko razem wyglądacie
Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Wczoraj przeżyłam horror, mały strasznie płakał, nie mógł zrobić kupki, marudził, do tego miał podwyższoną temperaturę. Powiedzcie mi kochane od którego momentu mam się niepokoić wyższą temperaturą? Co jest normą u takiego maluszka? Gdzieś wyczytałam że temperatura do 37,2 natomiast inne źródło podało że w zasadzie rodzice powinni się niepokoić gdy temperatura osiągnie 38 stopni.
Różne źródła, różne sprzeczne informacje
Najlepiej chyba kierować się własną matczyną intuicją i oczywiście uważnie obserwować swoje dziecko Moja Blanka miała raz po szczepionkach 38 stopni i ostro wtedy panikowałam. Ale zrobiłam tak jak wyczytałam w sieci... czyli stopniowe rozbieranie maluszka, dużo herbatki i czopki Viburcol I po gorączce nie było śladu
Asiu zdrówka
Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hejka
Jutro jedziemy z małym na kontrolę do ortopedy, więc kciuki proszę trzymać.

Cytat:

Dziewczyny - chcę kupić Nisi bujaczek - możecie jakiś polecić??

Kremu używam tego
http://www.allegro.pl/item664384181_...0_ml_grat.html
Dopiero kilka dni a ja już widzę efekty, zwłaszcza jeśli chodzi o rozstepy - jakby stały się mnie różowe i te mniejsze sa na pewno mniej widoczne
My też używamy tej herbatki z Hippa. Blancia jest właśnie w połowie trzeciego opakowania-tak ją uwielbia
A co do bujaczków to my mamy takie:

http://allegro.pl/item688455386_leza...her_price.html
Bardzo fajny, został w PL. Mała potrafiła cały dzień w nim przesiedzieć
I będzie Wam służył bardzo długo, bo jest aż do 18 kg

A ten mamy w Irlandii i widzę, że mała też go polubiła. Ładnie wygląda, ale niestety jest mniej praktyczny niż ten pierwszy :
http://allegro.pl/item668914360_fish...ozowe_sny.html

W ogóle leżaczki to super sprawa Dzięki nim moje dziecko oduczyło się ciągłego noszenia na rękach i czasami jak chce ją wziąc z leżaczka na ręcę to ostro protestuje. Tak jej się podoba A poza tym to Blanka wcina w bujaczku Na rękach nie cierpi jeść

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
"Dziękuję Mamuśki! Mały czuje się coraz lepiej choć mi się trochę rozregulował przez to wszystko, ale najważniejsze żeby był zdrowy, dlatego zniosę nawet urwisa Lekarze dają nam duże szanse na pełne wyzdrowienie, ale boję się cieszyć za wcześnie. Mi jest czasami ciężko, ale muszę być twarda i wytrzymać... marze o powrocie do domku, w szpitalu 24 h na dobe nie jest fajnie, ale nie mogłabym zostawić syncia samego. Dziekuję za pamięć. Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich."
Kochani wracajcie szybciutko do nas

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość

Boszenka
witamy w IRL i czekamy az sie spotkamy
Oj ta irlandzka pogoda nas nie rozpieszcza
Pakusiu a gdzie Ty dokładnie mieszkasz? Gdzieś pod Dublinem, tak?
My właśnie przeprowadziliśmy się z Mężem i mieszkamy teraz w Dublin 13, stacja Darta Howth Junction Bardzo fajna okolica, ale czekam jeszcze na słoneczko, żeby móc sobie troszkę pospacerować

Edytowane przez boszenka69
Czas edycji: 2009-07-21 o 10:41
Stary 2009-07-21, 10:51   #1650
boszenka69
Zakorzenienie

Moja "dorosła" córcia
Oczywiście jeszcze nie pije całkowicie sama, ale przy każdym posiłku daje mi do zrozumienia, że ona będzie sobie trzymać butelke i koniec Chociaż nie zawsze jej wychodzi

sama.jpg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości