Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-27, 10:38   #4168
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Po pierwsze: ktora mi zabrala 1.5cm z biustu? Przyznac sie bez bicia i oddawac, ale juz!!! Wykrakalyscie. W sobote slonko wyszlo (o dziwo!) wiec ja szybko w bikini i do parku dokolorowac sie troche przed weselem. A tu stanik mi dziwnie odstaje. To ja za centymetr i co? 1.5cm mniej *placz i zgrzytanie zebow* oddawac!!!!
Poza tym caly tydzien waga stala, a nawet wzrosla do 70.1 a centymetr pokazal 2.5cm mniej w boczkach i po 0.5cm mniej w udach. A waga dzis 69.1 i co wy na to? Chyba faktycznie przejde na 4 dni warzyw i 3 protein, bo warzywne dni jakos dobrze na mnei wplywaja.
TaZa zaprzeglam do aparatu, obcykal mnei z kazdej strony i porownalam sobei fotke z ta z maja i widac golym okiem ze schudlam. Jakby mnie kto fotoshopem wygladzil po bokach

Cytat:
Napisane przez mimee Pokaż wiadomość
gęba mi się cieszy jak czytam posty kobitek, które zaczynajątak, tak szybciutko leci na początku i to daje motywacje do dalszej walki. ale potem jak leci kg na tydzień to max..może dobre i to. dla mnie mało było. no i teraz mam dietowego doła.
mimee a moze zrob sobei chwile stabilizacji, odpocznij i wtedy ze zdwojona sila wroc do naprzemiennej?

Cytat:
Napisane przez pani_sylwia Pokaż wiadomość
mazeinę ?????ja nigdzie nie spotkałam ,a chciałam wypróbować chlebek dukana

bo ja jeszcze nie a chciałam się zapytać czy któraś z was dziewczyny korzysta z patelnii grillowej/wczoraj znalazłam w auchan nawet nie drogie po 55 zł i się zastanawiam co lepsze ,trzeba ją też posmarować tłuszczem ale mam nadzieję ,że nic do niej nie przywiera
maizena, jak dziewczyny pisala to skrobia kukurydziana, wyglada identycznie jak ziemniaczana, jest biala i skrzypi pod dotknieciem. Tu w Anglii robia na niej wszystko co musi byc geste. Zreszta jak poczytacie na opakowaniach to wiekszosc produktow zawiera skrobie kukurydziana (niektore modyfikowana na dodatek), bo to idealnu zageszczacz. Nawet w wedlinie jest, bo ogolnei wiadomo ze z kilograma miesa to musi wyjsc 2kg wedliny aby sie oplacalo, wiec dodaja skrobie i wode i inne swinstwa. Jak kupujecie parowki to sprawdzcie sklad. Jak jej MOM (mieso oddzielane mechanicznie) to lepiej sobie darowac, zwlaszcza te najtansze. W tlumaczeni na nasze sa tam wszelkie resztki, zmielone racice (powaznie), duzo tluszczu, skrobi i wody. Taka parowka udotowana rozpada sie pod widelecem. Maka ma jeden feler. Ma paskudny posmak, nawet nie wiem jak go opisac, taki sliski, dziwny, szorstki jezyk sie robi (mam to samo po kupczej wedlinie).

co do grillowej patelni to mam i uzywam do wszystkiego. Jest idealna i wcale nie trzeba jej smarowac tluszczem. Nic do niej nie przywiera, a miesko jest bardzo smaczne.

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy ktoraś z was wspomagała się (lub wie cos na ten temat) tymi odżywkami bialkowymi? Chociaz nie wiem czy to się tak nazywa-chodzi mi o napój białkowy, podobne spożywaja kulturyści. Byłaby to jakas alternatywa jakbym zaspała do pracy-zamiast sniadania.
Miłego tygodnia Paniom życzę
Ja uzywam, chodzi ci o koktajle bialkowe? Uzywam od paru lat, z racji intesywnego biegania pilam zawsze po treningu. Pomaga w regeneracji miesni. W pracy zawsze mam w pojemniczku, w razie gdybym zglodniala a nie mam nic pod reka to rozrabiam z woda lub mlekiem i chlup. Bardzo dobrze hamuje glod i nie rzucam sie wtedy na nic niedozwolonego.
Nie wiem czy kojarzycie Davida Kirsha - trenera Heidi Klum. Ze 3 lata temu byl bum na jego plan treningowy - New York Body Plan. Proponowal wlasnie diete wysokobialkowa a sniadanie i kolacje zastepowal koktailami bialkowymi. Do tego dolaczyl strasznie wyczerpujacy plan treningowy. Nawet mam plytke z tym to nie dawalam rady go zrobic. To jak byc na fazie uderzeniowej i dzien w dzien uczestniczyc w obozie wojskowym. Dalam sobei spokoj po 3 dniach ale picie koktajlu mi zostalo. To bialko w czystej postaci, i samo picie nie powoduje rozrostu miesni, czego wiekszosc dziewczyn sie boi. Do tego potrzeba by cwiczen na silowni itd.

Korzystam poki moge z mlodej kapustki i wczoraj byl znowu bigosik i melanzana parmiggiano, czyli baklazan zapiekany w sosie pomidorowym z parmezanem. Wyszedl niesamowity. Przepis za chwilke w przepisowni.

ups musze stopke zmienc, bo znowu schudlam yupiiii.
Ah i wczoraj w charity shopie znalazlam sliczna wieczorowa sukienke, czarna, dluga, na jednoramie, s cieniusienkim ramiaczkiem na drugim i rozcieciem na nodze. Jest obcisla i jak wczoraj ja przymierzylam to TaZ szczeke z podlogi zbieral. Znaczy sie laska sie ze mnie robi hihi. Zeby jeszcze z tych moich dabkow spadalo troche

goska wszystkie przepisy mamy w przepisowni, te na placuszki serowe tez https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2009-07-27 o 11:08
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora