2009-08-03, 17:57
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
Napisane przez redrose89
Dzięki papryczko  Teraz moge sobie lepiej to wyobrazic  Czemu jedynek nie mozna duzo pilowac? I co to jest wtlaczanie?
|
Nie tylko jedynek. Chodzi o to, żeby nie spiłować szkliwa, bo wtedy wypadałoby jakoś zabiezpieczyć uszkodzonego zęba, np. licówką, która też tania nie jest.
Wtłaczanie, to...wtłaczanie 
Nie wiem za bardzo jak to wytłumaczyć... Orto tak ustawia zamki, żeby aparat wtłoczył do dziąseł lub wydłużył wybrane zęby.
Cytat:
Napisane przez Maricken
W Krakowie dziewczyny leczyły/leczą się u dr Kapery i sobie bardzo chwaliły tego orto. Papryka natomiast też leczyła się w Krakowie ale nie pamiętam dokładnie nazwiska pani orto chyba nazywała się Motyl 
|
Dobra pamięć, dobra 
Cytat:
Napisane przez natewa
Dokładnie  Np. taki partacz, który mnie doprowadził do tego, że znów muszę się leczyć ortodontycznie. Do takiego samego wniosku doszłam.
|
Kto Cię leczył wcześniej?
Cytat:
Napisane przez natewa
Dzięki papryce85  zapisałam się właśnie do dr. Motyl  Na 9 września dopiero, ale i tak jestem szczęśliwa  Zdjęcia papryki ząbków mówią same za dr Motyl 
A zaraz zgoogluję dr Zielińską jeszcze. O Kaperze słyszałam oczywiście, ale już się nawet boję dzwonić do kogoś tak powszechnie znanego i polecanego, bo pewnie też będzie miał terminy za pół roku...
Jeśli zdarzy się cud i ktoś mnie przyjmie wcześniej, to na konsultację na pewno się przejdę (100 zł w tą, czy w tą  ) i z ciekawością wysłucham jaki będą mieć na mnie pomysł.
A tym czasem wszystkim dziękuję  za wsparcie w postaci namiarów
p.s. E, teraz się zorientowałam, że 9 września to już prawie za miesiąc, to wcale nie tak długo 
|
Dokładnie-nie tak długo. Zleci 
Cieszę się, że mogłam pomóc
|