Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czyraki...
Wątek: czyraki...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-12, 14:40   #7
wiluska
Raczkowanie

Dot.: czyraki...

Jeżeli chodzi o walkę z czyrakami, to polecam maść propolisową. Jest niedroga i ogólnie dostępna (bodajże 3%, 5&, 20&). Niedawno wrócił do mnie czyrakowy problem, poszperałam w Internecie i przeczytałam o jej skuteczności. Naprawdę pomogła mi w dużym stopniu (stosowałam okłady z maści dwa, trzy razy dziennie- im wcześniej zaczynałam, tym lepiej działała).

oto co znlazłam na stronie www.czytelniamedyczna.pl:

"O skutecznym leczeniu ostrych zakażeń skóry paciorkowcami pisał już w 1959 roku Muchamedijarow (1). Po zastosowaniu 20% maści propolisowej, zarówno ograniczone, jak i rozprzestrzenione formy zakażenia ustępowały całkowicie w ciągu 3-5 dni. Warte zauważenia jest to, że inne sposoby leczenia nie były tak korzystne, a niekiedy wręcz zawodziły. (...) Dużą przydatność maści propolisowej w leczeniu ropnych chorób skóry, wywoływanych najczęściej przez gronkowce złociste ( Staphylococcus aureus) stwierdzili Chorążak i wsp. (3) z Kliniki Dermatologicznej Śląskiej AM w Katowicach. (...) Wyniki leczenia czyraków były zachęcające. Zwykle obserwowano szybką resorpcję nacieku zapalnego. Z 6 leczonych przypadków w 5 uzyskano całkowite wyleczenie, a w 1 nastąpiła wyraźna poprawa."

Warto spróbować. Oczywiście, jeśli nie macie uczulenia na propolis i produkty pszczele.
wiluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując