|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() czyraki...
Mojemu chłopakowi ostatnio pojawił się czyrak...,na pośladku.....Czy w związku z tym mogę się zarazić?z tego co się dowiedziałam głównym sprawcą jest gronkowiec złocisty.Powinnam się obawiać?????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czyraki...
Myślę , że gdyby on "pękł" w momencie gdybyś go dotknęła/potarła to bakterie z niego byłyby na Twojej ręce i gdybyś siebie dotknęła nie myjąc rąk to mogłabyś się zarazić. A tak to raczej nie. Tak samo jest z pryszczami. Jak pękną i dotykasz np. twarz to "rozsiewasz"
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
witam tym mozna sie zarazić....mi co roku wychodza na posladku i ilekroc moja mam mi je smaruje to sama tez ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy wiecie, ale za dawnych czasów mówiono, że czyraczyca jest objawem 'przeziębionej' krwi ![]() ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-05-07 o 23:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja czyraka miałam na wardze sromowej byl on wielkosci brzoskwini niemoglam chodzic siedziec ani tego dotykac taki to byl bol pomogł mi okład z kory debu moczylam w tym waciki kosmetyczne i okładalam czyraka znikł bo 3 dniach lekarz mi powiedzial ze to bardzo dobry sposob na pozbycie sie tego bo to jest nic innego jak przeziebiona krew.w kazdym razie do teraz nic mi podobnego juz niewyszlo tak wiec polecam kore dębu mozna to kupic w aptece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
ja z czyrakami borykam sie od dziecinstwa, mam juz dosyc antybiotykow blee, zaraz zaczne swiecic chyba z tego
![]() w każdym razie skusiłam sie na terapie "niekonwencjonalna" z allegro i wiecie, ze efekty sa nawet niezle i juz po 2 tygodniach olbrzymia poprawa. cala kuracja sklada sie z mieszanki ziolowej do picia, z ziół do kapieli oraz stosowania maści ichtiolowej i potem propolisowej ( jak sie juz zacznie goic). polecam jak ktos juz nie ma sił do lekarzy ani pieniazkow na te wszystkie badziewia i nowoczesne leki!naprawde dziala!!to najwazniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o walkę z czyrakami, to polecam maść propolisową. Jest niedroga i ogólnie dostępna (bodajże 3%, 5&, 20&). Niedawno wrócił do mnie czyrakowy problem, poszperałam w Internecie i przeczytałam o jej skuteczności. Naprawdę pomogła mi w dużym stopniu
![]() oto co znlazłam na stronie www.czytelniamedyczna.pl: "O skutecznym leczeniu ostrych zakażeń skóry paciorkowcami pisał już w 1959 roku Muchamedijarow (1). Po zastosowaniu 20% maści propolisowej, zarówno ograniczone, jak i rozprzestrzenione formy zakażenia ustępowały całkowicie w ciągu 3-5 dni. Warte zauważenia jest to, że inne sposoby leczenia nie były tak korzystne, a niekiedy wręcz zawodziły. (...) Dużą przydatność maści propolisowej w leczeniu ropnych chorób skóry, wywoływanych najczęściej przez gronkowce złociste ( Staphylococcus aureus) stwierdzili Chorążak i wsp. (3) z Kliniki Dermatologicznej Śląskiej AM w Katowicach. (...) Wyniki leczenia czyraków były zachęcające. Zwykle obserwowano szybką resorpcję nacieku zapalnego. Z 6 leczonych przypadków w 5 uzyskano całkowite wyleczenie, a w 1 nastąpiła wyraźna poprawa." Warto spróbować. Oczywiście, jeśli nie macie uczulenia na propolis i produkty pszczele. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.