Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty perskie - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-12, 20:07   #341
henieczka
Rozeznanie

Dot.: Koty perskie

Cytat:
Napisane przez adkaaaaa5 Pokaż wiadomość
Henieczka ale masz ekstra kicię Ja moją Sisi karmię głównie Royal Canin kitten i Animonda kitten- jak je Animonde to aż uszka jej się trzęsą Pochwalcie się dziewczyny macie jakieś inne zwierzaczki? ( Przepraszam, jeśli już o tym pisałyście gdzieś, ale jestem tu nowa i jeszcze nieoczytana ) Ja mam w domu całą gromadkę futrzaków tzn. 5 3 koty i 2 psy i mimo stereotypu kotki z pieskami dogadują się świetnie
Ale masz fajnie, ja marze o psie, ale tutaj strasznie trudno jest wynajac mieszkanie, gdzie mozna trzymac psa..Koty czesciej, ale akurat nie w moim - Pusia jest nielegalnie, no ale kota trudniej wykryc niz psa Planujemy teraz zmiane mieszkania i jak sie uda kupimy drugiego kota - chce Main Coona.

Cytat:
Napisane przez adkaaaaa5 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy taki ewenement, bo moja kicia też ze spokojem znosi kąpiel, stoi grzecznie w misce i nie protestuje, boi się jedynie jak wlaczam prysznic, samego tego odglosu wody spadającej na dno wanny, ale ja już na to mam sposób zanim ją wezmę do łazienki to wode już mam przygotowaną i na kąpiel i na spłukanie, także oszczędzam kici niemiłych przeżyc, a ona odwdzięcza się tym, że jest grzeczna i musze sie z nia szarpac

A tak btw to ile Ty miałas tych persów pisząc, ze ci inne uciekały od wody?
Fajny sposob z ta miska, my zwykle kapalismy kicie pod prysznicem, tzn glownie jej tylna czesc, bo zdarza jej sie zabrudzic futro..Strasznie tego nie lubi, pewnie miska bylaby mniej traumatyczna, ale chyba ciezko byloby zmyc kupke..

Poza tym to Pusia jest wodomaniaczka. Pije mnostwo ( miska i prysznic ), jak slyszy kapanie lub bulgotanie to w ogole jej odbija - bez asysty kota nie mozna wlac wody do szklanki, nie mozna napic sie z butelki, a jak to fantastycznie polozyc sie w mokrym brodziku! Aby nalac jej wode do miski potrzeby jest rytual uszczesliwiajacy - lac wode z butelki wysokim strumieniem, kot wlozy sobie pod to glowe, lapka pomacha..

henieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując