Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-08-20, 16:46   #351
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja naiwniara tak pokupowałam majtki la senzy - M, bo zawsze M, a później sie okazało, że ich M to 12-14, czyli 40-42 i miałam 5 par wieeelkiiiich gaci
M? ale to chyba w polskim sklepie kupowałaś bo na stronie jak brałam to normalnie było 10, 12 itd ... swoją drogą ja wtedy też się zastanawiałam u nich nad rozmiarem i wzięłam 10 i bardzo dobrze :P bo faktycznie takie spore

Cytat:
Napisane przez olkaa_pw Pokaż wiadomość
dziś zwątpiłam.
zostały mi jeszcze osiedlowe sklepy do odwiedzenia z bielizną, więc się wybrałam.
ręce opadają... proszę o 70D, dostaję wszystko, tylko nie ten rozmiar. w jednym sklepie zostałam zasypana stanikami w rozmiarze 75C, 75D i na nic zdały się moje tłumaczenia, że mam za luźny obwód.
w drugim już byłam strasznie zniechęcona, mierzyłam tak, o, nic mi nie pasowało. zmierzyłam prawie 20 biustonoszy i albo obwód za duży, albo drut mi się wbija. już w myślach układałam sobie posta, w którym się Wam wyżalę
poszłam do jeszcze jednego. w załącznikach rezultat zakupów od początku mi się spodobał, wydaje mi się, że dobrze leży, pani ekspedientka też stwierdziła, że dobry.
starałam się zrobić lepsze zdjęcia. i przepraszam za niewyprasowany podkoszulek, ale to taki "po domu"
i jak?
Cytat:
Napisane przez olkaa_pw Pokaż wiadomość
no jaak...
w mniejszy obwód się nie zapnę mam 76 na ciasno, biustonosz 70, a i tak w nie wszystkie się mogę zapiąć
i naprawdę wygarniam, najszczuplejsza nie jestem, może to tłuszcz?
a mierzyłam z tego samego modelu 70E, tak jak tu dziewczyny mi radziły. Ale razem z ekspedientką stwierdziłyśmy, że jest miska pusta, a u góry nawet odstawało trochę.
z tą fiszbiną to wiem, dzisiaj tak uważałam na to... to i tak najszersza była z tych, jakie mierzyłam
to teraz to ja już niiiiiiic nie wieeem...
Miseczka jest za mała niestety... czasami może się wydawać, że jest ciasno tylko i wyłącznie przez to że miseczka za mała
No ale w sumie jeżeli masz ciasno 76 to 70 mogłaby pasować tylko ze zdecydowanie większą miską, zobacz na zdjęcie z boku - widać, że stanik przykrywa biust a fiszbina jest za wąska - leży na biuście. Spróbuj zgarnąć ciałko z boku do miseczki i zobacz czy wtedy nie "wypływasz" górą
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora