![]() |
#331 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() od jakiegoś czasu już kupuję inną bieliznę niż wcześniej z jakiegoś mega luźnego 75D już zmieniłam na 70E a nawet 70F z nektórych fasonów. Jednak stwierdzilam, że raczej potrzebny mi mniejszy obwód. Dzisiaj się zmierzyłam pierwszy raz dobrze czyli bardzo ciasno pod biustem bo zazwyczaj było to tak średnio ciasto i wychodziło 77cm więc moje wyniki: ciasno pod biustem - 73cm luźno w biuście 92,5cm czyli co próbować 65G czy 65H? Edytowane przez HulaGirl Czas edycji: 2009-08-20 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Winter is coming
|
Pewnie zależy od modelu, jak zawsze. Ja bym celowała w 65G, chyba że model znany jako małomiseczkowy, no ale ja się znam na brytyjczykach tylko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może poszukaj z brytyjczyków 30F/FF, będziesz miała większy wybór niż z polskich firm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13797746]ja mam 28G przy 73/95 więc w sumie dla ciebie też mógłby być dobry
![]() co do szortów ... generalnie chyba niewiele Ci da rozmiar ![]() Myśle, że rozmiarówka jest standardowa - teraz chce kupic stringi w tym samym rozmiarze - 12 (M) (mam ok 102 w biodrach) , ale poczekam aż będą znowu na dopasowanej albo jakaś promocja będzie czy coś ...[/QUOTE] O to chyba wezmę 28G,dzięki za odpowiedź ![]() Ja mam 92 w biodrach to co mam wziąć XS? Zazwyczaj kupuję S/M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Po wczorajszej lekturzy artykułu w Cosmo (
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
O ile zmierzyłaś się bardzo ciasno pod biustem na wydechu, możesz celować w 36(80)DD/E brytyjskie bądź 80F polskie. Fajnie, że wzrasta zainteresowanie brafittingiem oraz powstają nowe źródła informacji na ten temat
![]() Mam pytanie odnośnie maskaradkowej antoinette. Myślicie, że nadałaby się do sukienki bez ramiączek jako strapless? Mam zamiar sobie sprawić i dopadły mnie wątpliwości.
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
W polskich stanikach wychodzi Ci 80F, a w brytyjskich 36(80)E. Warto jeszcze zmierzyć się w pochyleniu, bo ze względu na rózny kształt biustu często trzeba korygować pomiar mierzony w pozycji prostej. Jeśli w zwisie wyjdzie więcej niż 109 cm to trzeba zwiększyć miseczkę o 1 rozmiar.
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13818423]Tyle że to M to 12 a mi się zawsze wydawało, że 12 to rozmiar 40 polskie czyli w sumie L bardziej niż M :P Może napisz maila żeby Ci wymierzyli i po kłopocie
![]() Ja naiwniara tak pokupowałam majtki la senzy - M, bo zawsze M, a później sie okazało, że ich M to 12-14, czyli 40-42 i miałam 5 par wieeelkiiiich gaci ![]()
#341 |
Rozeznanie
|
dziś zwątpiłam.
![]() zostały mi jeszcze osiedlowe sklepy do odwiedzenia z bielizną, więc się wybrałam. ręce opadają... ![]() ![]() w drugim już byłam strasznie zniechęcona, mierzyłam tak, o, nic mi nie pasowało. zmierzyłam prawie 20 biustonoszy i albo obwód za duży, albo drut mi się wbija. już w myślach układałam sobie posta, w którym się Wam wyżalę ![]() poszłam do jeszcze jednego. w załącznikach rezultat zakupów ![]() starałam się zrobić lepsze zdjęcia. i przepraszam za niewyprasowany podkoszulek, ale to taki "po domu" ![]() ![]() i jak? ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Z tego co widzę: luźny obwód (podnosi Ci się z tyłu do góry), sporo za wąska fiszbina (nachodzi na pierś, nie obejmuje jej całej), w związku z tym miska za mała, nie wygarnęłaś chyba porządnie... Estetycznie śliczny, ale niestety niedobry
![]()
![]() |
#343 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Odnosnie mojego ostatniego posta: Dzis ubralam na probe moj "za duzy" biustonoszn i co? Po kilku godzinach meczarni zdjelam go, na obwodzie i miedzy piersiami mialam odcisniety biustonosz, ale najgorsze bylo to ze z lewej strony fiszbina wpijala mi sie w piers od zewnetrznej strony. z drugiej strony bylo w porzadku ale z lewej koszmar. Plusy to to ze faktycznie piersi prezentuja sie wspaniale, mimo za duzych miseczek, sa ladnie podniesione i podtrzymane, ale bylo mie bardzo niewygodnie. Co mozecie mi poradzic? Teraz to juz nie wiem jaki kupic? Jaki rozmiar jaki fason? Jaka firma? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
Wątkiem zainteresowałam się niedawno, ale postępy już zrobiłam. Przeszłam z rozmiaru 75A do 70D, to nie żart. Czasami kupuję 75C, ale to rzadkość. A dziś przeszłam się do naszego osiedlowego sklepiku gdzie pani zawsze wciskała mi 80B. Tłumaczę jej, że szukam biustonosza w rozmiarze 70D, zmierzyła mnie i z dumą: "Ależ Pani nie ma takich dużych piersi, nie przesadzajmy. Miseczka B myślę, że będzie wystarczyła. Powinna Pani sprawdzić co najmniej 80 pod biustem, żadna moja klientka takich bzdur jeszcze nie mówiła. Przecież takich małych obwodów nie robią" Przymierzyłam te jej 80B, pokazałam, a ona stwierdziła, że to na pewno mój rozmiar. A w sumie jedyne co było widać to buła na bule. Kobieta już w podeszłym wieku, więc jej wybaczyłam. Ciekawe co by zrobiła gdyby usłyszała o 65G?
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w mniejszy obwód się nie zapnę ![]() ![]() i naprawdę wygarniam, najszczuplejsza nie jestem, może to tłuszcz? ![]() a mierzyłam z tego samego modelu 70E, tak jak tu dziewczyny mi radziły. Ale razem z ekspedientką stwierdziłyśmy, że jest miska pusta, a u góry nawet odstawało trochę. z tą fiszbiną to wiem, dzisiaj tak uważałam na to... to i tak najszersza była z tych, jakie mierzyłam ![]() to teraz to ja już niiiiiiic nie wieeem... ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Kurcze, no nie wiem, co mam powiedzieć, może pokaż jeszcze zdjęcie pleców, załóż wyżej (a nuż jest są za nisko miseczki?). Przykro mi, że Cię rozczarowała, taka jest po prostu moja opinia. A poza tym, nie gadaj głupstw, bo jesteś szczupła
![]() Może inne dziewczyny zaopiniują ten biustonosz? HalloKitty- chyba każda z nas to przeżyła, grunt to postawić na swoim ![]() ![]() W dopasowanej antoinette, maia i inne maskaradki z kolekcji jesiennej.
Dr House Edytowane przez vielleicht Czas edycji: 2009-08-20 o 15:44 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co mi z tego, że mi powiesz, że super, jak nie-super? ![]() ![]() szczupła? ![]() ![]() poczekam jeszcze na inne opinie, a wieczorem wrzucę zdjęcie pleców (jak mi się uda je zrobić ![]() ![]() edit: zdjęcie zrobione, tylko kabla brak, wieczorem wrzucę. ale to nie będzie miły widok (ależ mam tłuste plecy ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ Edytowane przez olkaa_pw Czas edycji: 2009-08-20 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Ja podobnie mimo wymiarów w centymetrach uznawanych za szczupłe i BMI w normie, mam zbyt duży % tłuszczu, z czym walczę... Siostro!
![]() ![]()
![]() |
#349 |
Przyczajenie
|
Hallo....
Czy ktos mi pomoze? Pisalam kilka postow wyzej... Prosze pomozcie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Cześć! Dobrze, że jest taki wątek i uświadamiacie inne dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#351 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No ale w sumie jeżeli masz ciasno 76 to 70 mogłaby pasować tylko ze zdecydowanie większą miską, zobacz na zdjęcie z boku - widać, że stanik przykrywa biust a fiszbina jest za wąska - leży na biuście. Spróbuj zgarnąć ciałko z boku do miseczki i zobacz czy wtedy nie "wypływasz" górą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Winter is coming
|
Coś nisko założony ten stanik, olkaa_pw . Podciągnij ramiączka, powygarniaj porządnie, bo wg mnie fiszbiny za wąskie jak mówią inne dziewczyny. Obwód wygląda ok, ale chciałabym zobaczyć, jak będzie się zachowywał, jak ramiączka pójdą wyżej. Fiszbina leży na mostku? Bo wygląda, jakby nie leżała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Rozeznanie
|
to ja sie dolacze do grona biusciastych.
z 80/85b/c przeszlam na... 70f/65h. rany jak mi lekko i zwiewnie ![]() od tego czasu nawracam wszystkie kumpele, rozmieszajac je gmeraniem im po bieliznie ![]() a moje pierwsze DOBRE staniki, sprzed troche ponad roku - niestety juz sie porozciagaly na obwodzie ;( macie jakies patenty na tego typu problem? |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie ma co słuchać ekspedientek z bieliźniaka, większości zależy tylko na tym żeby komuś coś wcisnąć, może to była taka z serii 'pani nie może mieć 70E dam pani 80A!' ![]() czasami miseczka odstaje dlatego, że jest za mała ![]() ![]() tak jak te: http://www.balkonetka.pl/katalog/size/70d http://www.balkonetka.pl/katalog/size/70e http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32d http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32dd ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
ja też mam taki problem, że fiszbinę mam prawie na piersi czyli w tym zagłębieniu, pomaga zapięcie na ciaśniejszą haftkę albo ułożenie piersi w miseczce - jedną ręką trzymam/zgarniam pierś a drugą przesuwam fiszbinę za pierś. jeśli fiszbiny są bardzo za małe i nic nie pomaga, musisz poszukać modeli z szerszymi fiszbinami, a właściwie wszystko ma szersze fiszbiny niż Freya, więc to nie powinno być trudne. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13820139]M? ale to chyba w polskim sklepie kupowałaś bo na stronie jak brałam to normalnie było 10, 12 itd ... swoją drogą ja wtedy też się zastanawiałam u nich nad rozmiarem i wzięłam 10 i bardzo dobrze :P bo faktycznie takie spore
![]() http://www.lasenza.co.uk/special-off...promoid=300073 tu S... http://www.lasenza.co.uk/special-off...promoid=300073 http://www.lasenza.co.uk/special-off...promoid=300073 tu S, M, L
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-08-20 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
no i w końcu dorobiłam się Freyi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. niestety co pewnie widać, mam małą asymetrię.. a i te buły pod pachami też tak nie wyglądają jak mam opuszczone ramiona- zdjęcia robiłam trzymając aparat przed sobą ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2009-08-20 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Ja od dłuższego czasu poszukuje mojego idealnego stanika
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ładnie leży, ta zmarcha na pewno szybko się wypełni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Przyczajenie
|
hejka!
Babeczki podczytuję Wasz wątek od jakiegoś czasu, podobnie jak lobby i stanikomanię, bo bardzo chciałabym mieć wreszcie porządny stanik.Ale, no właśnie jest jedno ale. mam sporą asymetrię i trudno dobrać mi biustonosz, który by dobrze leżał i jednocześnie nie podkreślał różnicy rozmiaru obu piersi ![]() dodam, że pani ze stacjonarnego sklepu wymierzyła mnie i określiła rozmiar na 65F, jednakże sama przyznała, że nic z modeli, które mierzyłam na mnie dobrze nie leży... to co mam robić? dalej biegać w starych 75c? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.