2009-08-24, 18:33
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
Napisane przez Zbójnica
Dziewczyny prosze o poradę. Jestem dość początkującą stanikomaniaczką, uświadomioną ale nieobeznaną jeszcze w rynku na tyle żeby w głowie mieć szerokie pojecie o modelach biustonoszy.
Chcę kupić mamie w prezencie stanik, który ładnie podniesie, zaokrągli i nie zrobi kaczych dziobów (z tego powodu z żalem odpuściłam Kostar  ). Musi być w miarę klasyczny (w sensie kroju), najlepiej biały, najwyzej półuszytwniany. Nie może się też mocno obciskać (dlatego z jeszcze większym zalem zaniechałam Cleo nową kolekcję, bo sama mam i wiem że są ciasneee).
Wymiary mamy: 72/87, mi się wydaje że z polskich 65 E a z brytyjczyków 30 DD, ale wiadomo jak to jest ze ściśliwością.
Cena nie jest aż tak istotna jak chęć sprawienia radosci rodzicielce 
Dzięki za pomoc z góry!
|
Podobno Freya Rio u większości robi ładny okrągły kształt, ale jest wąskofiszbinowy, ścisły i dużomiseczkowy (więc może lepsze by było 32C).
A co masz na myśli pisząc klasyczny krój? Krój dzieli się na plunge, balkonetke, full-cup i half-cup (zobacz zdjęcie:
)
Jeśli chodzi Ci o klasyczną stylistykę to polecam Melissę (Melissa ma swoją tabelkę, nowe modele są podobno ściślejsze).
Może pooglądaj na Balkonetce różne modele:
http://www.balkonetka.pl/katalog/
Możesz też poczytać o konkretnych modelach w
Małobiuściastym katalogu albo Biuściastym katalogu
|
|
|