Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-23, 21:52   #481
braworka
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
nie liczyłabym na to, żeby obwód był bardzo ścisły, pewnie pasowałby na osobę która ma 75-79cm pod biustem, ale cena zachęcająca, może warto spróbować
chyba zaryzykuje i wrzucę zdjęcia,
luźny obwód zniosę,i tak będzie ciaśniejszy od obecnych
byle miska była dobra.
będzie ewentualnie taki codzienny stanik, szkoda że inne panache nie są za 30 zł
braworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 10:19   #482
madzienka79
BAN stały

Dzisiaj znowu wyruszam na poszukiwania stanika, ktory bedzie mi pasowac bo mimo rozmiaru jaki wylicza mi kalkulator tj 38 E to nie jest tak do konca moj moj rozmiar. Wczoraj przestudiowalam w necie jak prawidlowo zmierzyc obwod, jak ustalic rozmiar miseczki itp, i wyszlo mi, ze mam rozne numeracje rozmiarowek, takze moze byc to 36 FF, 34 GG. Zainteresowala mnie Freya tylko jakos te fiszbiny prezentowane na modelkach sa jakby waskie. Nie wiem moze to tylko "zludzenie optyczne".

Edytowane przez madzienka79
Czas edycji: 2009-08-27 o 16:12
madzienka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 11:07   #483
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Dzisiaj znowu wyruszam na poszukiwania stanika, ktory bedzie mi pasowac bo mimo rozmiaru jaki wylicza mi kalkulator tj 38 E to nie jest tak do konca moj moj rozmiar. Wczoraj przestudiowalam w necie jak prawidlowo zmierzyc obwod, jak ustalic rozmiar miseczki itp, i wyszlo mi, ze mam rozne numeracje rozmiarowek, takze moze byc to 36 FF, 34 GG. Zainteresowala mnie Freya tylko jakos te fiszbony prezentowane na modelkach sa jakby waskie. Nie wiem moze to tylko "zludzenie optyczne".
nie, to nie złudzenie optyczne, Freya ma węższe fiszbiny niż większość firm (chyba najwęższe ze wszystkich) i nie wszystkim one pasują.

rozmiar z kalkulatora to nie wyrocznia, to dopiero początek, nie bój się eksperymentować z rozmiarami - większa/mniejsza miseczka, szerszy/węższy obwód. najważniejsze żeby stanik spełniał swoją funkcję (podtrzymywał biust obwodem a nie ramiączkami) i był wygodny, ważne jest też jego prawidłowe zakładanie (instrukcja jak założyć stanik ).

różne numeracje rozmiarówek? to są różne rozmiary - różna długość obwodu i różna wielkość miseczki. są też różne rozmiarówki - polska i brytyjska (te są u nas najczęściej używane, ale są też inne np. francuska)

jeśli coś jeszcze jest nie jasne pytaj
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 13:50   #484
Zbójnica
Raczkowanie

Dziewczyny prosze o poradę. Jestem dość początkującą stanikomaniaczką, uświadomioną ale nieobeznaną jeszcze w rynku na tyle żeby w głowie mieć szerokie pojecie o modelach biustonoszy.
Chcę kupić mamie w prezencie stanik, który ładnie podniesie, zaokrągli i nie zrobi kaczych dziobów (z tego powodu z żalem odpuściłam Kostar ). Musi być w miarę klasyczny (w sensie kroju), najlepiej biały, najwyzej półuszytwniany. Nie może się też mocno obciskać (dlatego z jeszcze większym zalem zaniechałam Cleo nową kolekcję, bo sama mam i wiem że są ciasneee).
Wymiary mamy: 72/87, mi się wydaje że z polskich 65 E a z brytyjczyków 30 DD, ale wiadomo jak to jest ze ściśliwością.
Cena nie jest aż tak istotna jak chęć sprawienia radosci rodzicielce
Dzięki za pomoc z góry!

Nie przejmuj się tym, na co nie masz wpływu.
(Bocheński, "Podręcznik mądrości tego świata")
Zbójnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 14:15   #485
kasiek87
Kokon pro

dziewczyny doszedl dzis do mnie cielak effunika hm wrazenia r 70f niezbyt to scisle ja moje 72/73 spokojnie zapinam z przodu i przekrecam do tylu dobrze ze nie skusilam sie na 75 ;] ale trzyma. wzielam miske wiecej niz z kalkulatora i jest na styk, a w mega wyproscie bula, obwod ma fajny material miseczki juz niezbyt i te miski w srodku wygladajace jak z niemowlecego kaftanika ( o ile lubie zabawne wzory i mam kilka ciuchow niezbyt doroslych to te miski do mnie w ogole nie mowia).

jesli chodzi o dekolt jaki sie tworzy wcale nie lepszy niz freya retro plunge czy chocby loving moments, ktory mozna dostac za grosze. fiszbiny takie same moze odrobine krotsze pod pacha, ale nie jest to znaczaca roznica.

szczerze szalu nie ma, tyle ze potrzebowalam drugiego cielaka oprocz mojej retro i dopoki nie pojawi sie wzor jak ten fioletowy czy inny kolor, ktory powali nie ma sily zebym sie skusila za te pieniadze na jakies krateczko ceratki, mam porownanie z kilkunastoma jak nie kilkudziesiecioma brytyjczykami, ktore mi sie przewinely szafa i nie widze naprawde czym sie tak zachwycac, bic sie jak i czekac nie wiadomo ile. ot takie moje osobiste pierwsze wrazenie

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 16:13   #486
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Przyszedł mój Lepel ale niestety klapa , nawet się w nim nie dopiełam.Jest to co prawda rzekomo 65 ale jest malutki pod biustem.W spoczynku 59cm,po maksymalnym naciągnięciu 72-73.Szkoda,bo ładny.
Stary 2009-08-24, 17:33   #487
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zbójnica Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o poradę. Jestem dość początkującą stanikomaniaczką, uświadomioną ale nieobeznaną jeszcze w rynku na tyle żeby w głowie mieć szerokie pojecie o modelach biustonoszy.
Chcę kupić mamie w prezencie stanik, który ładnie podniesie, zaokrągli i nie zrobi kaczych dziobów (z tego powodu z żalem odpuściłam Kostar ). Musi być w miarę klasyczny (w sensie kroju), najlepiej biały, najwyzej półuszytwniany. Nie może się też mocno obciskać (dlatego z jeszcze większym zalem zaniechałam Cleo nową kolekcję, bo sama mam i wiem że są ciasneee).
Wymiary mamy: 72/87, mi się wydaje że z polskich 65 E a z brytyjczyków 30 DD, ale wiadomo jak to jest ze ściśliwością.
Cena nie jest aż tak istotna jak chęć sprawienia radosci rodzicielce
Dzięki za pomoc z góry!
Podobno Freya Rio u większości robi ładny okrągły kształt, ale jest wąskofiszbinowy, ścisły i dużomiseczkowy (więc może lepsze by było 32C).

A co masz na myśli pisząc klasyczny krój? Krój dzieli się na plunge, balkonetke, full-cup i half-cup (zobacz zdjęcie:
)

Jeśli chodzi Ci o klasyczną stylistykę to polecam Melissę (Melissa ma swoją tabelkę, nowe modele są podobno ściślejsze).

Może pooglądaj na Balkonetce różne modele:
http://www.balkonetka.pl/katalog/

Możesz też poczytać o konkretnych modelach w
Małobiuściastym katalogu albo Biuściastym katalogu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 17:51   #488
madzienka79
BAN stały

Cytat:
nie, to nie złudzenie optyczne, Freya ma węższe fiszbiny niż większość firm (chyba najwęższe ze wszystkich) i nie wszystkim one pasują.

rozmiar z kalkulatora to nie wyrocznia, to dopiero początek, nie bój się eksperymentować z rozmiarami - większa/mniejsza miseczka, szerszy/węższy obwód. najważniejsze żeby stanik spełniał swoją funkcję (podtrzymywał biust obwodem a nie ramiączkami) i był wygodny, ważne jest też jego prawidłowe zakładanie (instrukcja jak założyć stanik ).

różne numeracje rozmiarówek? to są różne rozmiary - różna długość obwodu i różna wielkość miseczki. są też różne rozmiarówki - polska i brytyjska (te są u nas najczęściej używane, ale są też inne np. francuska)

jeśli coś jeszcze jest nie jasne pytaj
Simeri od wczoraj do dzisiaj przymierzylam ok 100 stanikow w swoich rozmiarach i zaden nie pasuje. Mierzylam sie juz w biuscie chyba z 10 razy dla pewnosci, zmierzylam ciasno na wydechu obwod pod biustem, uzyskalam swoj rozmiar. Na wszelki wypadek obliczylam jeszcze rozmiar stanika (rozciagliwego) odejmujac 5-10 cm od obwodu biustu tak jak radza panie co sie na tym znaja. Uczynilam rowniez pomiary miseczki czyli obwod w biuscie odjelam od obwodu pod biustem, podobno w ten sposob uzyskuje sie rozmiar miseczki, a moze ja zrobilam gdzies blad juz nie wiem sama bo nawet staniki dla kobiet w ciazy byly "niewymiarowe" dodam, ze odwiedzilam sklepy z drozsza bielizna niz ostatnio i jeszcze wieksze rozczarowanie. Jednym slowem jestem wsciekla. Simeri jeszcze raz podam ci moje wymiary w cm, prosze oswiec mnie bo dzisiaj to juz sie wscieklam na calego.
obwod ciasno mierzony pod biustem:90cm
w biuscie:112cm
w zwisie 116cm
rozmiar wychodzi 36 G
stanik rozciagliwy to rozmiar 34H
stanik scisliwy 38 F
Klapa, zaden nie pasuje. Bo jezeli fiszbiny ukladaja sie po bokach na wysokosci srodka pachy to zas z przodu moje piersi sa przygniecione nieco fiszbinami, ktore je nie oddzielaja, juz nie wiem jak to poprostu tlumaczyc.
Jezeli odejme od obwodu te 5-10 cm to wychodza mi nastepujace rozmiary:
32J, 30 k, 34 H, 36 G, przymierzalam tylko 34H i 36 G bo reszta byla niedostepna, oczywiscie rozmiar klapa.
Stary 2009-08-24, 18:06   #489
Zbójnica
Raczkowanie

Cytat:
A co masz na myśli pisząc klasyczny krój? Krój dzieli się na plunge, balkonetke, full-cup i half-cup (zobacz zdjęcie:
)

Jeśli chodzi Ci o klasyczną stylistykę to polecam Melissę (Melissa ma swoją tabelkę, nowe modele są podobno ściślejsze).
Tak tak, pisząc krój miałam na myśli po części stylistykę, ale też krój balkonikowy raczej - tak mi się przynajmniej ta klasyczność w wykonaniu mojej mamy kojarzy.

A za Melissę dzięki - obejrzę

Stary 2009-08-24, 18:08   #490
TeaHouseMoon
Rozeznanie

Mam pytanie: czy w przypadku Panache, a konkretnie Tango II jest różnica między miską G a GG? (65) Czy w przypadku GG zaczynają się już grubsze ramiączka i 3-stopniowe zapięcie charakterystyczne dla G+?

TeaHouseMoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-24, 19:09   #491
kasiek87
Kokon pro

dodaje zdjecie marnej jakosci, ale tak pogladowo

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Edytowane przez kasiek87
Czas edycji: 2009-11-14 o 14:22
Stary 2009-08-24, 19:17   #492
Zbójnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
szczerze szalu nie ma, tyle ze potrzebowalam drugiego cielaka oprocz mojej retro i dopoki nie pojawi sie wzor jak ten fioletowy czy inny kolor, ktory powali nie ma sily zebym sie skusila za te pieniadze na jakies krateczko ceratki, mam porownanie z kilkunastoma jak nie kilkudziesiecioma brytyjczykami, ktore mi sie przewinely szafa i nie widze naprawde czym sie tak zachwycac, bic sie jak i czekac nie wiadomo ile. ot takie moje osobiste pierwsze wrazenie
Uspokoiłaś moje rozbuchane po czytaniu zachwytów nad effuniakami żądze - dzięki kasiek87
Eksperymentuję zatem dalej, mając nadzieję że jakiś stanik zrobi mi ładniejsze jabłuszka niż Cleo Brook

Stary 2009-08-24, 19:26   #493
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
dodaje zdjecie marnej jakosci, ale tak pogladowo
A przypomnij- ile masz w biuscie? Z Ciekawosci?

Bo dolinka ładna
Stary 2009-08-24, 19:32   #494
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez Zbójnica Pokaż wiadomość
Uspokoiłaś moje rozbuchane po czytaniu zachwytów nad effuniakami żądze - dzięki kasiek87
Eksperymentuję zatem dalej, mając nadzieję że jakiś stanik zrobi mi ładniejsze jabłuszka niż Cleo Brook
nie ma za co

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
A przypomnij- ile masz w biuscie? Z Ciekawosci?

Bo dolinka ładna
dziekuje ok 94-96 cm zalezy wiecej nie mam nawet w zwisie, ale podobny efekt mam prawie we wszystkim co lezy w szafie mojej

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2009-08-24, 20:22   #495
urojona
Raczkowanie

No ładnie, pojechałam do Katowic na stanikowe zakupy przekonana, że mój rozmiar to 60H ale się okazało, że gdziee tam... 60HH zdecydowanie Więc migracja serio działa, z 60 G/GG przeszłam na 60HH w dwa miesiące Smutno mi tylko, że rozmiarówka w wielu stanikach już tutaj nie sięga...

Dziewczyny, jakie powinnam brać Tease Me? Nie umiem się dokładnie pomierzyć, jak widać Tyle tylko, że 60HH ze wszystkiego co mierzyłam dziś było ok, freya rio 65G, portię nosiłam na samym początku 60GG i już bardzo bułkuje...

I co z effuniakami? Czysto teoretycznie.
Stary 2009-08-24, 20:24   #496
anathalla
Raczkowanie

dziewczyny nawróćcie mnie bo nie wierzę w to co widzę Pomierzyłam dokładnie i wrzuciłam wymiary do kalkulatora i pokazało mi rozmiar ... 65 F. Weźcie sprawdźcie to Mam wymiary ściśle pod biustem 73 cm a w biuście 89 cm normalnie mnie zamurowało
Stary 2009-08-24, 21:50   #497
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Simeri od wczoraj do dzisiaj przymierzylam ok 100 stanikow w swoich rozmiarach i zaden nie pasuje. Mierzylam sie juz w biuscie chyba z 10 razy dla pewnosci, zmierzylam ciasno na wydechu obwod pod biustem, uzyskalam swoj rozmiar. Na wszelki wypadek obliczylam jeszcze rozmiar stanika (rozciagliwego) odejmujac 5-10 cm od obwodu biustu tak jak radza panie co sie na tym znaja. Uczynilam rowniez pomiary miseczki czyli obwod w biuscie odjelam od obwodu pod biustem, podobno w ten sposob uzyskuje sie rozmiar miseczki, a moze ja zrobilam gdzies blad juz nie wiem sama bo nawet staniki dla kobiet w ciazy byly "niewymiarowe" dodam, ze odwiedzilam sklepy z drozsza bielizna niz ostatnio i jeszcze wieksze rozczarowanie. Jednym slowem jestem wsciekla. Simeri jeszcze raz podam ci moje wymiary w cm, prosze oswiec mnie bo dzisiaj to juz sie wscieklam na calego.
obwod ciasno mierzony pod biustem:90cm
w biuscie:112cm
w zwisie 116cm
rozmiar wychodzi 36 G
stanik rozciagliwy to rozmiar 34H
stanik scisliwy 38 F
Klapa, zaden nie pasuje. Bo jezeli fiszbiny ukladaja sie po bokach na wysokosci srodka pachy to zas z przodu moje piersi sa przygniecione nieco fiszbinami, ktore je nie oddzielaja, juz nie wiem jak to poprostu tlumaczyc.
Jezeli odejme od obwodu te 5-10 cm to wychodza mi nastepujace rozmiary:
32J, 30 k, 34 H, 36 G, przymierzalam tylko 34H i 36 G bo reszta byla niedostepna, oczywiscie rozmiar klapa.
wynik tabelkowy to nie wyrocznia. tabelka nie uwzględnia kształtu piersi itd, jak coś nie pasuje to trzeba przymierzać wszystkie okoliczne rozmiary 36FF/ G/ GG 34GG/ H/ HH 38E/ F/ FF
zobacz na balkonetce jak wyglądają i układają się takie rozmiary i opinie dziewczyn o konkretnych modelach
http://www.balkonetka.pl/katalog/size

nie wiem co jeszcze poradzić może wpisz się na lobby biuściastych do wątku rozmiarowego, tam udziela się na pewno więcej osób zorientowanych w temacie, jest też wątek narzekalnia

Cytat:
Napisane przez anathalla Pokaż wiadomość
dziewczyny nawróćcie mnie bo nie wierzę w to co widzę Pomierzyłam dokładnie i wrzuciłam wymiary do kalkulatora i pokazało mi rozmiar ... 65 F. Weźcie sprawdźcie to Mam wymiary ściśle pod biustem 73 cm a w biuście 89 cm normalnie mnie zamurowało
tak to jest Twój rozmiar tabelkowy brytyjskie 30E (65E) i polskie 65F, możesz też brać ścisłe 32D/70D ale tabelka to nie wyrocznia, więc jak coś nie pasuje to przymierzaj okoliczne rozmiary miseczek
Stary 2009-08-24, 22:05   #498
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie powinnam brać Tease Me? Nie umiem się dokładnie pomierzyć, jak widać Tyle tylko, że 60HH ze wszystkiego co mierzyłam dziś było ok, freya rio 65G, portię nosiłam na samym początku 60GG i już bardzo bułkuje...
Z tego co widzę nie ma niestety miseczki HH w Tease Me.Może w tkaim razie powinnaś pokombinować z większym obwodem i spróbować np. 65GG?No chyba,żebyś wzięła 60H kierujac się tym że Tease Me ma nieco większe miseczki
Stary 2009-08-24, 22:43   #499
madzienka79
BAN stały

Cytat:
wynik tabelkowy to nie wyrocznia. tabelka nie uwzględnia kształtu piersi itd, jak coś nie pasuje to trzeba przymierzać wszystkie okoliczne rozmiary 36FF/ G/ GG 34GG/ H/ HH 38E/ F/ FF
zobacz na balkonetce jak wyglądają i układają się takie rozmiary i opinie dziewczyn o konkretnych modelach
http://www.balkonetka.pl/katalog/size

nie wiem co jeszcze poradzić może wpisz się na lobby biuściastych do wątku rozmiarowego, tam udziela się na pewno więcej osób zorientowanych w temacie, jest też wątek narzekalnia

tak to jest Twój rozmiar tabelkowy brytyjskie 30E (65E) i polskie 65F, możesz też brać ścisłe 32D/70D ale tabelka to nie wyrocznia, więc jak coś nie pasuje to przymierzaj okoliczne rozmiary miseczek
Simeri mimo wszystko dziekuje, narzekalnia to watek w sam raz dla mnie. Simeri przymierzalam staniki we wszystkich rozmiarach miseczek tych, ktorych wytypowalas powyzej i jeszcze innych i brak mi sily. czsami juz mysle, zeby pokazac swoj biust i niech mi jakas doswiadczona brafiterka dobierze stanik to juz akt rozpaczy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 07:18   #500
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma za co

dziekuje ok 94-96 cm zalezy wiecej nie mam nawet w zwisie, ale podobny efekt mam prawie we wszystkim co lezy w szafie mojej
Aaa... to Ty pewnie masz ten typ piersi, co moja siostra - nawet w portii ma dwa okrągłe jabłuszka i rowek A mi żaden plung nie zrobi kreski, taki cyc
Stary 2009-08-25, 08:52   #501
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma za co

Ehh też mam tyle w biuście,a nie mam takiego dekoltu,to niesprawiedliwe
Dwie okrągłe piersi-owszem (dzięki dobrym stanikom),ale żeby tak blisko siebie to już nie

Dziewczyny,w nowym Tele Tygodniu jest krótki artykuł o dobrze dobranym staniku, same dobre rzeczy napisali,jakby któraś była ciekawa mogę zeskanować. Może więcej będzie nas uświadomionych

Upolowałam na Milenie stringi do kompletu z Magnolią za 16zł.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 09:09   #502
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Z tego co widzę nie ma niestety miseczki HH w Tease Me.Może w tkaim razie powinnaś pokombinować z większym obwodem i spróbować np. 65GG?No chyba,żebyś wzięła 60H kierujac się tym że Tease Me ma nieco większe miseczki
No właśnie nie mam zielonego pojęcia czy faktycznie się sugerować tym, że miseczki są większe Znowu obwodu się trochę boję większego, mam na max ścisku 69 cm, z perspektywy Portii wiem, że mogłam ją kupić luźniejszą (65) ale znów czytałam, że Tease Me bardziej rozciągliwe. Czym więcej czytam o konkretnym modelu tym bardziej głupieję
Stary 2009-08-25, 09:36   #503
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara325 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
słuchajcie, zaczęłam się zastanawiać czy możnaby kupić biustonosz i samej zmniejszyć jego obwód? wiem, głupio to brzmi ale chodzi mi o krawcową, która umie szyć
czy przy moim 68-9/83 można kupić stanik 70B i dopasować (czyli zmniejszyć) obwód ?

Wiem, może to troche głupi i dziwaczny pomysł xD nie bijcie
Zwężanie obwodu w staniku ma tylko sens jeśli nie zmieniamy rozmiaru, a po prostu trafiłyśmy na rozciągliwy model (czyli z rozciągliwego 70B zrobimy ścisłe 70B). Chodzi o to, że miseczka w 70B czy 70C różni się od tej w 65E, jest szersza i bardziej płaska, przez co po takim zwężeniu nasz biust będzie wyglądał płasko i będzie rozrzucony po klatce piersiowej.

kasiek87, bardzo ładnie wyglądasz w cielaku.
Ja ze swojego jestem bardzo zadowolona, chociaż ma małe wady (ramiączka i szew na obwodzie pozostawiają ślady, no i te niemowlęce misie). Pewnie jeszcze skuszę się na effuniaka, cenię go przede wszystkim za to jak unosi i kształtuje biust. Usztywniane staniki gorzej sobie radzą w tym aspekcie niż miękkie, ale ja miękkich nosić nie mogę (cholerne fiszbiny!), dlatego chciałabym jeszcze jednego effuniaka.

Wczoraj przejrzałam swoje wszystkie staniki i zauważyłam, że wiele mam modeli nietrafionych, w których w ogóle nie chodzę. Postaram się je sprzedać, a w zamian chciałabym kupić coś lepszego, tylko że wybór modeli w moim rozmiarze jest bardzo ograniczony nad czym ubolewam.
Jedyne staniki jakie mi pasują to maskaradki (a ich w obwodzie 28 jest tylko kilka) i effuniaki (tutaj z kolei nic wizualnie mi się już nie podoba).

Pochwalę się wam moim pierwszym ebayowym zakupem - Panache Grace, rozmiar 30FF.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grace.jpg (23,0 KB, 81 załadowań)
Stary 2009-08-25, 09:55   #504
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Po Tobie spodziewałam się ciekawszych zdjęć
Stary 2009-08-25, 10:02   #505
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
a czego się spodziewałaś po stroju kąpielowym?

Luizka, pięknie wyglądasz, jak z Bay watcha
Stary 2009-08-25, 10:07   #506
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
a czego się spodziewałaś po stroju kąpielowym?

Luizka, pięknie wyglądasz, jak z Bay watcha
E tam, bay watch to się może schować przy nas, bo tak same silikony, a tu piękne kształtne naturalne piersi
Stary 2009-08-25, 10:12   #507
velika
Winter is coming

Urojona- moim zdaniem nie ma co brać mniejszej miski w tease me, one wcale nie są takie dużomiskowe. Ja wzięłam mniejszą niż zwykle bo w sumie jestem na granicy 65FF/G(noszę mniejszomiskowe G) i z 65FF sie wylałam. Moim zdaniem obwód był przyzwoity, a też mam 69 po biustem, ciaśniejszego niż 65 bym na pewno nie brała, ale ja mało zaniżam.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-25, 11:01   #508
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
ciekawszych? niestety kreatywność w fotografowaniu siebie samej u mnie nie występuje. W ogóle słaby ze mnie fotograf i słaba modelka . Ale następnym razem bardziej się postaram.
Stary 2009-08-25, 11:22   #509
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Aaa... to Ty pewnie masz ten typ piersi, co moja siostra - nawet w portii ma dwa okrągłe jabłuszka i rowek A mi żaden plung nie zrobi kreski, taki cyc
ha mi portia rozsmarowala biust pod pachy, fiszbiny zachodzily mi na plecy, ariza to samo a to jest to czego zniesc nie moge rozstawienie biustu na boki never ever sie na to nie zgodze chocby nie wiem jak piekny biustonosz byl

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ehh też mam tyle w biuście,a nie mam takiego dekoltu,to niesprawiedliwe
Dwie okrągłe piersi-owszem (dzięki dobrym stanikom),ale żeby tak blisko siebie to już nie

Dziewczyny,w nowym Tele Tygodniu jest krótki artykuł o dobrze dobranym staniku, same dobre rzeczy napisali,jakby któraś była ciekawa mogę zeskanować. Może więcej będzie nas uświadomionych

Upolowałam na Milenie stringi do kompletu z Magnolią za 16zł.

moze po kilku latach dobrych stanikow zmienia sie troche, ja swoje nosze juz troche choc zaczynalam od 70f uk pozniej jakies 65 gossarda i la senzy ( biust mi z nich wypadal), pozniej otworzyli karoline wyszlo 60g, wyroslam i stwierdzilam ze w 60 wybor zaden, to polecialo 65ff, a teraz 65g i czasem robia sie gdzie niegdzie bulki a ja sie modle, zeby nie przekroczyc granicy G+ bo tam to ciezko cokolwiek znalezc obwody nie jezdza, a jak zaczna to maszyne w domu mam

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość

kasiek87, bardzo ładnie wyglądasz w cielaku.
Ja ze swojego jestem bardzo zadowolona, chociaż ma małe wady (ramiączka i szew na obwodzie pozostawiają ślady, no i te niemowlęce misie). Pewnie jeszcze skuszę się na effuniaka, cenię go przede wszystkim za to jak unosi i kształtuje biust. Usztywniane staniki gorzej sobie radzą w tym aspekcie niż miękkie, ale ja miękkich nosić nie mogę (cholerne fiszbiny!), dlatego chciałabym jeszcze jednego effuniaka.

Wczoraj przejrzałam swoje wszystkie staniki i zauważyłam, że wiele mam modeli nietrafionych, w których w ogóle nie chodzę. Postaram się je sprzedać, a w zamian chciałabym kupić coś lepszego, tylko że wybór modeli w moim rozmiarze jest bardzo ograniczony nad czym ubolewam.
Jedyne staniki jakie mi pasują to maskaradki (a ich w obwodzie 28 jest tylko kilka) i effuniaki (tutaj z kolei nic wizualnie mi się już nie podoba).

dzieki ja swoje staniki wysprzedalam tez, a samych z m&s mialam od groma, gossardy i troche pieniedzy zawsze wpada a kostium fajny, ja w tym roku przerobilam sobie trojkatne brytyjczyki z rozm ok 16/18 poszukam fotek gdzie widac to zobaczycie co z tego wyszlo

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2009-08-25, 11:26   #510
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,wybrałybyście Veronę balkonetkę czy Tease Me?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości