Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - petycja przeciwko torturowaniu i jedzeniu psów w Korei Pld :(
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-13, 02:43   #16
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: petycja przeciwko torturowaniu i jedzeniu psów w Korei Pld :(

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Było, zignoruje tą petycje. To tak jakby mieszkańcy Indii zabronili nam jeść krów.
Dokladnie, bylo - primo, zachecam do korzystania z wyszukiwarki, secundo, dokladnie - jesli chca, niech jedza psy.

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;14201651]Wiedziałam

Jako swoją odpowiedź zacytuję tekst ze strony ( z którym się całkowicie zgadzam):[/QUOTE]

Jesli mowisz, ze zacytujesz, to miloby bylo, gdybys podala zrodlo; od siebie nic nie napiszesz?

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;14201651]"Psy nie są trzodą hodowlaną; są, i zawsze były,naszymi towarzyszami i pomocnikami mającymi wyjątkowy związek z ludźmi. W związku z tym uważamy, że jedzenie psa to nie to samo co jedzenie krowy lub świni."[/QUOTE]

To ma byc argument? W zwiazku z czym? Myslisz, ze na Dalekim Wschodzi je sie psy od wczoraj?

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;14201651]Krowy, żaby... A czy ktoś trzyma w domu krowę, wychodzi z nią na spacery? Czy ktoś trzyma w domu żabę, np śpi z nią, zabiera na wędrówki np w góry??

"Ktoś", to ok co 10 osoba w Polsce...

To samo ze świnią. Nie słyszałam nigdy, aby świnia była przyjacielem człowieka, no ale może jestem za młoda

Nie będę już się tutaj wypowiadać, wiadomo, że nie każdy jest wrażliwy na takie coś.

I nikt nikogo nie zmusza, aby się podpisywać! Jeżeli uważasz, że jedzenie psów jest ok, Twoja sprawa!!!

(na jednym z portalów usłyszałam "to wyślij im świnie, aby zostawili psy", "ale to biedny kraj (!!!), oni nic tam nie mają (!!!) - więc już nic mnie nie zadziwi).

Aby mnie tutaj nikt nie "zagryzł", dodam, że nie jadam żab ani koni.

Na zdanie "swinka ok, krowa ok"- odp wyżej.

Pozdr [/QUOTE]

No najwidoczniej jestes za mloda. Tak, sa ludzie, ktorzy trzymaja swinie czy zaby, a krowy to w ogole przez niektorych sa uwazana za swiete.

Nie wspominanac o tym, ze to ze jakies osoby odczuwaja "szczegolny zwiazek", Koreanczykow do niczego nie zobowiazuje.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując