2009-09-15, 13:06
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki kolor zasłon ?
Cytat:
Napisane przez aniusia82
Dodatki mam jasne, kremowa sofa, jasne meble, dywan brązowo-kremowy  A ściany mają intensywny kolor żółci oraz pomaranczy  obawiałam sie tego połączenia barw ale efekt jest ciekawy.
|
ja nie wiem czy bym nie wybrała właśnie takich rudobrązowych zwlaszcza jeśli zasłony byłyby na tle żółtych ścian, to by nawiązywało do dywanu a jednocześnie do pomarańczowej ściany (ale ja lubie ciemne kolory to by mi to nie przeszkadzało)
w każdym razie nie dokładałabym kolejnego koloru, tylko albo na tle żółtej ściany dałabym brąz, pomarańcz czy jakaś taka terakota, a jeśli na pomarańczowej to żółte, albo kremowe - jak sofa i elementy dywanu
zasłony będą na żółtej czy pomaranczowej ścianie?? i czy się 'stykać' z meblami, sofą itp??
od tego zależy też trochę wybór - żeby kolor zasłon nawiązywał do koloru innego dużego elementu pokoju, ale żeby nie zmywał się z innym, w pobliżu którego wiszą zasłony
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------
Cytat:
Napisane przez Susanna
A ja mogę podpiąć się pod pytanie o kolor zasłon w moim pokoju? W sumie taki wątek byłby potrzebny dla wszystkich pytających 
Ściana przy oknie jest taka jasno żółta a 3 pozostałe jasno zielone. No i nie wiem jaki kolor wybrać. Jakieś jasne napewno pasowałyby ale myślę czy nie dodać mocniejszego akcentu  Brązowe albo ciemno wrzosowe pasowałyby? Meble są jasno brązowe. Firanka biała. Karnisz matowy srebrny.
|
dałabym brązowe albo zielone, tylko ta zieleń ciemniejsza, żywa, taka trawiasta (o ile jeszcze połączenie śliwki z żywą,intensywną zielenią lubię, to jasna zieleń i wrzosowy jest dla mnie troche mdłe i kojarzy się z pokojem dziecka )
|
|
|