Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki kolor zasłon ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-15, 13:06   #7
..::anvastra::..
Zadomowienie

Dot.: Jaki kolor zasłon ?

Cytat:
Napisane przez aniusia82 Pokaż wiadomość
Dodatki mam jasne, kremowa sofa, jasne meble, dywan brązowo-kremowyA ściany mają intensywny kolor żółci oraz pomaranczy obawiałam sie tego połączenia barw ale efekt jest ciekawy.
ja nie wiem czy bym nie wybrała właśnie takich rudobrązowych zwlaszcza jeśli zasłony byłyby na tle żółtych ścian, to by nawiązywało do dywanu a jednocześnie do pomarańczowej ściany (ale ja lubie ciemne kolory to by mi to nie przeszkadzało)
w każdym razie nie dokładałabym kolejnego koloru, tylko albo na tle żółtej ściany dałabym brąz, pomarańcz czy jakaś taka terakota, a jeśli na pomarańczowej to żółte, albo kremowe - jak sofa i elementy dywanu

zasłony będą na żółtej czy pomaranczowej ścianie?? i czy się 'stykać' z meblami, sofą itp??
od tego zależy też trochę wybór - żeby kolor zasłon nawiązywał do koloru innego dużego elementu pokoju, ale żeby nie zmywał się z innym, w pobliżu którego wiszą zasłony

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
A ja mogę podpiąć się pod pytanie o kolor zasłon w moim pokoju? W sumie taki wątek byłby potrzebny dla wszystkich pytających
Ściana przy oknie jest taka jasno żółta a 3 pozostałe jasno zielone. No i nie wiem jaki kolor wybrać. Jakieś jasne napewno pasowałyby ale myślę czy nie dodać mocniejszego akcentu Brązowe albo ciemno wrzosowe pasowałyby? Meble są jasno brązowe. Firanka biała. Karnisz matowy srebrny.
dałabym brązowe albo zielone, tylko ta zieleń ciemniejsza, żywa, taka trawiasta (o ile jeszcze połączenie śliwki z żywą,intensywną zielenią lubię, to jasna zieleń i wrzosowy jest dla mnie troche mdłe i kojarzy się z pokojem dziecka )
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując