Jaki kolor zasłon ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-13, 15:12   #1
aniusia82
Rozeznanie

Jaki kolor zasłon ?

Witam, jestem w trakcie remontu mojego pokoju.potrzebuje porady dot. wyboru koloru zasłon.Dwie ściany będą w kolorze słonecznym żółtym a pozostałe dwie w brzoskwiniowym. Będę wdzięczna z jakieś rady. Z góry dziękuje
aniusia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-13, 19:47   #2
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Dot.: Jaki kolor zasłon ?

Zależy jeszcze jakie masz dodatki w pokoju, do takich ścian moim zdaniem można by dać jakąś wanilię, ecru czy cośw tym guście...

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 18:59   #3
..::anvastra::..
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica jaga Pokaż wiadomość
Zależy jeszcze jakie masz dodatki w pokoju, do takich ścian moim zdaniem można by dać jakąś wanilię, ecru czy cośw tym guście...

zależy też, czy pokój chcesz mieć bardzo jasny i delikatny, czy niekoniecznie
bo przy tak jasnych ścianach mogłabyś dać jakieś ciemniejsze zasłonki np. jakieś rudobrązowe, bordowe... zależy właśnie jakie w ogóle masz dodatki i w jakim stylu pokój
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 19:52   #4
aniusia82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ..::anvastra::.. Pokaż wiadomość

zależy też, czy pokój chcesz mieć bardzo jasny i delikatny, czy niekoniecznie
bo przy tak jasnych ścianach mogłabyś dać jakieś ciemniejsze zasłonki np. jakieś rudobrązowe, bordowe... zależy właśnie jakie w ogóle masz dodatki i w jakim stylu pokój
Dodatki mam jasne, kremowa sofa, jasne meble, dywan brązowo-kremowyA ściany mają intensywny kolor żółci oraz pomaranczy obawiałam sie tego połączenia barw ale efekt jest ciekawy.
Stary 2009-09-14, 20:07   #5
M1A4N
Raczkowanie

Ja bym dała biało pomarańczowe
M1A4N jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 11:59   #6
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

A ja mogę podpiąć się pod pytanie o kolor zasłon w moim pokoju? W sumie taki wątek byłby potrzebny dla wszystkich pytających
Ściana przy oknie jest taka jasno żółta a 3 pozostałe jasno zielone. No i nie wiem jaki kolor wybrać. Jakieś jasne napewno pasowałyby ale myślę czy nie dodać mocniejszego akcentu Brązowe albo ciemno wrzosowe pasowałyby? Meble są jasno brązowe. Firanka biała. Karnisz matowy srebrny.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 13:06   #7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniusia82 Pokaż wiadomość
Dodatki mam jasne, kremowa sofa, jasne meble, dywan brązowo-kremowyA ściany mają intensywny kolor żółci oraz pomaranczy obawiałam sie tego połączenia barw ale efekt jest ciekawy.
ja nie wiem czy bym nie wybrała właśnie takich rudobrązowych zwlaszcza jeśli zasłony byłyby na tle żółtych ścian, to by nawiązywało do dywanu a jednocześnie do pomarańczowej ściany (ale ja lubie ciemne kolory to by mi to nie przeszkadzało)
w każdym razie nie dokładałabym kolejnego koloru, tylko albo na tle żółtej ściany dałabym brąz, pomarańcz czy jakaś taka terakota, a jeśli na pomarańczowej to żółte, albo kremowe - jak sofa i elementy dywanu

zasłony będą na żółtej czy pomaranczowej ścianie?? i czy się 'stykać' z meblami, sofą itp??
od tego zależy też trochę wybór - żeby kolor zasłon nawiązywał do koloru innego dużego elementu pokoju, ale żeby nie zmywał się z innym, w pobliżu którego wiszą zasłony

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
A ja mogę podpiąć się pod pytanie o kolor zasłon w moim pokoju? W sumie taki wątek byłby potrzebny dla wszystkich pytających
Ściana przy oknie jest taka jasno żółta a 3 pozostałe jasno zielone. No i nie wiem jaki kolor wybrać. Jakieś jasne napewno pasowałyby ale myślę czy nie dodać mocniejszego akcentu Brązowe albo ciemno wrzosowe pasowałyby? Meble są jasno brązowe. Firanka biała. Karnisz matowy srebrny.
dałabym brązowe albo zielone, tylko ta zieleń ciemniejsza, żywa, taka trawiasta (o ile jeszcze połączenie śliwki z żywą,intensywną zielenią lubię, to jasna zieleń i wrzosowy jest dla mnie troche mdłe i kojarzy się z pokojem dziecka )
Stary 2009-09-15, 15:34   #8
aniusia82
Rozeznanie

kolor ściany na ktorej beda zasłony jest żółty, blisko okna będzie stała kremowa sofa na tle żółtej ściany
Stary 2009-09-15, 20:00   #9
Blk
BAN stały

no to jakaś taka żółta by pasowała - by wkomponowała się w resztę
Blk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 07:35   #10
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ..::anvastra::.. Pokaż wiadomość

dałabym brązowe albo zielone, tylko ta zieleń ciemniejsza, żywa, taka trawiasta (o ile jeszcze połączenie śliwki z żywą,intensywną zielenią lubię, to jasna zieleń i wrzosowy jest dla mnie troche mdłe i kojarzy się z pokojem dziecka )
Chyba uszyję brązowe albo jednak te ciemno fioletowe. Drugi pokój sąsiadujący z tym ze zdjęcia jest z kolei słonecznie żółty a ścian przy oknie w odcieniu caffe latte i tam ten brąz tez by pasował Ale dziękuję w utwierdzeniu mnie w słusznie podjętej decyzji co do brązu

M&M

Staś

Stary 2009-09-16, 09:55   #11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blk Pokaż wiadomość
no to jakaś taka żółta by pasowała - by wkomponowała się w resztę
a ja bym właśnie wybrała coś kontrastującego
na żółtej ścianie, przy kremowej kanapie żółty nie tyle by się wkomponował co wtopił w tło (tak jak dla mnie przynajmniej)

więc jednak stawiałabym na brąz, ciemniejszy rudy itp
tak żeby nawiązać do tych ciemniejszych kolorów we wnętrzu i 'przenieść je' na tą żółto kremową część i zrównoważyć wnętrze (tzn, żeby nie wydawało się tak, że ta jedna część pokoju w porównaniu z resztą jest jasna i jakaś taka 'pusta)'

Susanna ciemny fiolet (śliwka) też byłby fajny ale tym bardziej ze wzgl na to, że pokój jest 'otwarty' na ten żółty dałabym do jednego i drugiego brąz - obydwa pomieszczenia, mimo, że są w innych kolorach będą w ten sposób jakoś do siebie nawiązywać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 11:16   #12
Susanna
Zakorzenienie

Anvastra coś pokombinuję, poszyję więcej zasłon żeby zmieniać. Uszyję je jednakowej długości żebym mogła manewrować pomiędzy oknami Zostały jeszcze do wymyślenia zasłon w 2 pokojach ehhh...

M&M

Staś

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości