Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta po diecie...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-09-16, 20:37   #2
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Dieta po diecie...

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny!
Piszę bo mam problem... Przeczytałam właśnie temat o kompulsach. To niestety topic dla mnie
Ale zacznę od początku.
W wakacje postanowiłam schudnąć. Szybko. Zrobiłam sobie dietę 600 kcal dziennie. Schudłam strasznie w ciągu 10 dni bez żadnych ćwiczeń. Byłam dumna z siebie i bardzo zadowolona ze swojego wyglądu. Ale niestety skończyło się, rzuciłam się na jedzenie. Mówiłam sobie - jeden dzień obżarstwa nic nie zmieni. Niestety to nie był tylko 1 dzień tylko z 4 dni. I przytyłam jeszcze więcej. Moje próby z dietą 600 kcal powtarzały się już wiele razy. Chudłam, a potem rzucałam się na jedzenie. Ostatnio znowu spróbowałam tej diety. I nie chudnę nic. Jestem gruba i załamana, bo kompulsy mnie dopadają prawie codziennie...
Ale pomyślałam sobie dzisiaj - czy gdybym sobie zrobiła dietę 1000 kcal + ćwiczenia, to czy schudnę? Boję się, że po tych dietach 600 kcal już nic nie schudnę... Wierzę, że złoty środek jest w ćwiczeniach, a 1000 kcal pozwoli mi nie rzucić się na jedzenie. Co myślicie, dziewczyny?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Na poczatek - nigdy wiecej nie rob "diety" 600kcal, bo sobie robisz tylko krzywde.

Jedyne co osiagasz, to to, ze po glodzeniu sie rzucasz sie na jedzenie jak dzika... a glodzenie sie jest dla organizmu impulsem do okladania tluszczu i zwalniania metabolizmu, co prowadzi do dodatkowego tluszczania.

Zwiekszaj sobie stopniowo liczbe kalorii, jedz 5-6 posilkow w regularnych odstepach czasu, kazdy posilek z pelnowartosciowym bialkiem. No i cwiczenia.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując